Du är här: Träning > Träning med handledsbaserad pulsmätning

Träning med handledsbaserad pulsmätning

Pulsträning

Även om det finns många subjektiva signaler till hur din kropp mår under träning (upplevd ansträngning, andning, fysiska förnimmelser), är inget så tillförlitligt som att mäta pulsen. Pulsen är objektiv och påverkas av både interna och externa faktorer. Det betyder att du får ett pålitligt mått på ditt fysiska tillstånd.

Mäta pulsen med din M430

Din Polar M430 har en inbyggd pulssensor som mäter pulsen från handleden. Följ dina pulszoner direkt från enheten, och få vägledning för träningspassen du har planerat i Flow-appen eller i Flow webbtjänst.

För att kunna mäta pulsen via handleden så exakt som möjligt måste din M430 sitta år ordentligt runt handleden, precis ovanför knölen på handledsbenet. Sensorn på baksidan måste ligga an mot din hud, men armbandet får inte vara för snävt åtsittande så att det förhindrar blodflödet. För den mest exakta pulsmätningen rekommenderar vi att du bär din M430 i några minuter innan du startar pulsmätningen.

Om du har tatueringar vid handleden ska du undvika att placera sensorn direkt på, eftersom det kan förhindra korrekta avläsningar.

Det är också bra att värma upp huden om händer och hud lätt blir kalla. Få upp blodflödet innan du startar ditt träningspass!

I sporter där det är svårare att hålla sensorn stilla på handleden eller där muskler eller senor nära sensorn pressas samman eller är i rörelse, rekommenderar vi att du använder en Polar-pulssensor med bröstband för att få tillförlitligare pulsregistrering.

När du registrerar ett simpass med M430 kan vatten förhindra att den handledsbaserade pulsmätningen fungerar optimalt. M430 registrerar fortfarande in dina aktivitetsdata från armens rörelser när du simmar. Observera att du inte kan använda en Polar-pulssensor med ett bröstband med M430 när du simmar, eftersom Bluetooth inte fungerar i vatten.