Du är här: Träning > Starta ett träningspass

Starta ett träningspass

1. Tag på dig din M430 och dra åt armbandet.
  2. I klockfunktionen, tryck på STARTA för att gå till förträningsläge.

För att ändra inställningarna för sportprofilen innan du börjar ett träningspass (i förträningsläge), tryck och håll in LYSE för att gå till Snabbmenyn. För att återgå till förträningsläge, tryck på TILLBAKA.

3. Bläddra mellan sportprofilerna med UPP/NED. Du kan lägga till fler sportprofiler i din M430 via Polar Flow-appen eller i Flow-webbtjänsten. Du kan även ange specifika inställningar för varje sportprofil, såsom att skapa skräddarsydda träningsvyer.
  4. Stanna i förträningsläget tills M430 har hittat GPS-signalerna och din pulssensor för att vara säker på att dina träningsdata är korrekta.

Puls: M430 har hittat din pulssensorsignal när din puls visas.

När du använder en pulssensor från Polar som är ihopparad med din M430, använder M430 automatiskt den anslutna sensorn för att mäta din puls under träningspasset. Bluetooth-ikonen på pulssymbolen indikerar att din M430 använder den anslutna sensorn för att mäta din puls.

GPS: Procentvärdet som visas intill GPS -ikonen visar när GPS-signalen har hittats och din position har fastställts. När den når 100 % visas OK och du kan starta träningspasset.

Fånga GPS-satellitsignaler genom att gå utomhus och bort från höga byggnader och träd. För bästa GPS-prestanda, bär M430 på handleden med displayen uppåt. Håll den i ett horisontellt läge framför dig och bort från bröstet. Håll armen stilla och ovanför bröstkorgen under sökningen. Stå stilla och håll positionen tills M430 har hittat satellitsignalerna.

GPS-positioneringen är snabb med Assisterad GPS (A-GPS). A-GPS-datafilen uppdateras automatiskt när du synkroniserar din M430 med Flow-webbtjänsten via programmet FlowSync eller med Flow-appen. Om A-GPS-datafilen har upphört att gälla och du ännu inte har synkroniserat din M430, kan mer tid behövas för att fastställa din aktuella position. Se Assisterad GPS (A-GPS) för mer information.

På grund av placeringen av GPS-antennen på M430 är det inte rekommenderat att bära den med displayen på undersidan av handleden. När du bär den på ett cykelstyre ska du se till att displayen är vänd uppåt.

5. När M430 har hittat alla signaler, tryck på STARTA. Registrering startad visas och du kan påbörja träningspasset.

Se Under träning för mer information om vad du kan göra med din M430 under träning.

Starta ett planerat träningspass

Du kan planera din träning och skapa detaljerade träningsmål i Polar Flow-appen eller i webbtjänsten Polar Flow och synkronisera dem till din M430.

Starta ett planerat träningspass, som schemalgts för den aktuella dagen:

1. I klockfunktionen trycker du på STARTA för att gå till förträningsläge. Dina planerade träningspass visas längst upp i listan.
  2. Välj målet och tryck på STARTA. Eventuella anteckningar du har lagt till för målet visas.
  3. Tryck på STARTA för att återgå till förträningsläge och välj den sportprofil som du vill använda.
  4. När M430 har hittat alla signaler, tryck på STARTA. Registrering startad visas och du kan påbörja träningspasset.

Din M430 ger dig vägledning under träningen för att nå ditt träningsmål. Se Under träning för mer information.

Du kan även starta ett planerat träningspass, som har schemalagts för aktuell dag från Min dag och Dagbok. Om du vill genomföra ett mål som har schemalagts för en annan dag, kan du helt enkelt välja en dag från din Dagbok och sedan starta passet som schemalagts för den dagen. Om du har lagt till träningsmål till dina Favoriter, kan du även starta passet från Favoriter.

Starta ett träningspass med Intervalltimer

Du kan ställa in en upprepande eller två alternerande tids- och/eller distansbaserade timers för att vägleda dina arbets- och återhämtningsfaser i intervallträning.

1. Börja genom att gå till Timers > Intervalltimer. Välj Ställ in timer för att skapa nya timers.
  2. Välj Tidsbaserad eller Distansbaserad: Tidsbaserad:: Ange mintuer och sekunder för timern och tryck på STARTA. Distansbaserad:: Ställ in sträckan för timern och tryck på STARTA.
  3. Ställ in ytterligare en timer? visas. För att ställa in ytterligare en timer, välj Ja och upprepa steg 2.
  4. När det är slutfört väljer du Starta X,XX km/ XX:XX och trycker på STARTA för att gå till förträningsläge och välj den sportprofil du vill använda.
  5. När M430 har hittat alla signaler, tryck på STARTA. Registrering startad visas och du kan påbörja träningspasset.

Du kan också starta Intervalltimern under träningspasset, till exempel efter uppvärmning. Tryck och håll in LYSE för att gå till Snabbmenyn och välj sedan Intervalltimer.

Starta ett träningspass med Sluttidsberäknare

Ställ in distansen för ditt träningspass, så beräknar M430 sluttiden för träningspasset i enlighet med din hastighet.

1. Börja genom att gå till Timers > Sluttidsberäknare.
  2. För att ställa in en målsträcka, gå till Ställ in sträcka och välj 5,00 km, 10,00 km,Halvmarathon, Marathon eller Ställ in annan sträcka.. Tryck på STARTA. Om du väljer Ställ in en annan sträcka ska du ställa in sträckan och trycka på STARTA. Sluttid kommer att beräknas för XX,XX visas.
  3. Välj Starta XX,XX km/ X,XX mi och tryck på STARTA för att gå till förträningsläge och välj den sportprofil du vill använda.
  4. När M430 har hittat alla signaler, tryck på STARTA. Registrering startad visas och du kan påbörja träningspasset.

Du kan också starta Sluttidsberäknaren under träningspasset, till exempel efter uppvärmning. Tryck och håll in LYSE för att gå till Snabbmenyn och välj sedan Sluttidsberäknare.