Du är här: Inställningar > Inställningar för sportprofiler

Inställningar för sportprofiler

Du kan redigera vissa inställningar för sportprofiler direkt i din M430. Du kan till exempel aktivera eller avaktivera GPS  i olika sporter. Fler inställningsmöjligheter finns i Polar Flow-appen och på webbtjänsten. Mer information finns i Sportprofiler i Flow.

Det finns fyra standardsportprofiler i din M430. Löpning, Cykling, Annan utesport och Annan innesport. I Polar Flow-appen eller webbtjänsten kan du lägga till nya sportprofiler till din sportlista och redigera inställningar för respektive sportprofil. Din M430 kan innehålla upp till 20 sportprofiler. Om du har fler än 20 sportprofiler i Polar Flow-appen och webbtjänsten överförs de första 20 i listan till din M430 när du synkroniserar.

Om du har redigerat dina sportprofiler på webbtjänsten före ditt första träningspass och synkroniserat dem till din M430 kommer sportprofillistan att innehålla de redigerade sportprofilerna.

Inställningar

För att se eller ändra inställningarna för sportprofiler, gå till Inställningar > Sportprofiler och välj den profil du vill redigera. Du får även åtkomst till inställningarna för den valda profilen från förträningsläget genom att trycka och hålla in LYSE.

• Pulsinställningar: Pulsformat: Välj Slag per minut eller % av maxpuls. Kontrollera pulszonens gränser: Kontrollera gränserna för dina pulszoner: Puls synlig för annan enhet: Välj eller Av. Om du väljer , kan andra kompatibla enheter som använder Bluetooth Smart trådlös teknologi, t.ex. gymutrustning, detektera din puls. Du kan även använda din M430 under Polar Club-klasser för att skicka din puls till Polar Club-systemet.
  • GPS-registrering: Välj Hög noggrannhet, Medelhög noggrannhet, Strömspar, långt pass eller Av.
  • Stegsensor: Den här inställningen visas endast om du har parat ihop en Polar stegsensor med din M430. Välj Kalibrering eller Välj sensor för hastighet. I Kalibrering, välj Automatisk eller Manuell. I Välj sensor för hastighet, ställ in källan för mätning av hastighetsdata: Stegsensor eller GPS. Mer information om kalibrering av stegsensorn finns i det här supportdokumentet.
  • Hastighetsinställningar: Hastighetsformat: Välj km/h (kilometer per timme) eller min/km(minuter per kilometer). Om du har valt Eng./Am. enheter, välj mph (miles per timme) eller min/mi (minuter per mile). Kontrollera gränser för hastighetszoner: Du kan kontrollera hastighets-/tempozongränser här.
  • Automatisk paus-inst.: Automatisk paus: Välj eller Av. Om du ställer in Automatisk paus, pausas ditt träningspass automatiskt när du slutar att röra dig. Aktiveringshastighet: Ställ in hastigheten vid vilken registreringen ska pausas.

För att använda Automatisk paus under träningen, måste du ha GPS:en inställd på Hög noggrannhet eller så måste du använda en Polar stegsensor.

• Automatisk varvtid: Välj Av, Varvsträcka eller Varvtid. Om du väljer Varvsträcka ska du ställa in sträckan som varje varvtid tas efter. Om du väljer Varvtid ska du ställa in en tid då varvtider fortlöpande ska lagras.

För att använda distansbaserat automatiskt varv, måste du ha GPS-registrering aktiverat eller använda en Polar stegsensor.