Ön itt van: Beállítások > Sportprofil beállítások

Sportprofil beállítások

Alakítsa úgy a sport profil beállításokat, ahogyan az legjobban megfelel igényeinek. Az M460 készüléken a sportprofilok beállításait a Settings > Sport profiles (beállítások > sport pfofilok) menüben érheti el. Beállíthatja például a GPS ki- vagy bekapcsolását a különböző sportoknál.

A Flow web szolgáltatásban a testreszabási opciók széles skálája áll rendelkezésére. További információért lásd: Sport profilok a Flow-ban.

A konfigurációs üzemmódban alapbeállításként hat sportprofil jelenik meg. A Flow webszolgáltatásban új sportokat adhat a listához, és szinkronizálhatja őket M460 készülékével. Az M460 készüléken maximum 20 sportja lehet egyszerre. A sport profilok száma a Flow web szolgáltatásban nincsen korlátozva.

Alapértelmezettként, a Sport profiles (sport profilban) a következőket találja:

 • Kerékpározás
 • Közúti kerékpározás
 • Szobabiciklizés
 • Terep-kerékpározás
 • Egyéb kültéri sportok
 • Egyéb beltéri sportok

Ha szerkesztette a sport profiljait a Flow web szolgáltatásban az első edzés előtt és azt az M460-re szinkronizálta, a sport profil listája a szerkesztett sport profilokat fogja tartalmazni.

Beállítások

A sport profil beállítások megtekintéséhez vagy szerkesztéséhez, válassza a Settings > Sport profiles (Beállítások > Sport profilok) lehetőséget, majd válassza ki azt a profilt, amelyiket szerkeszteni szeretné. Elérheti a sport profil beállításait konfigurációs módban is ha megnyomja és nyomva tartja a LIGHT (világítás) gombot.

 • Training sounds (Edzési hangjelzések): Válasszon az Off (Ki), Soft (Halk), Loud (Hangos) vagy Very loud (Nagyon hangos) lehetőségek közül.
 • Pulzus beállítások: Heart rate view (Pulzusmérő nézet): Válassza a Beats per minute (bpm) (Ütés/perc), vagy a % of maximum (a maximum %-a) lehetőségeket. Pulzus zóna határainak ellenőrzése: Ellenőrizze az egyes pulzusszám zónák határértékeit. HR visible to other device (A pulzusszám más eszköznek is látható): Válassza ki az On (Be) vagy Off (Ki) lehetőséget. Ha a On (be) lehetőséget választja, más kompatibilis eszközök (pl. edzőtermi berendezések) érzékelhetik a pulzusszámát.
 • Bike power settings (Kerékpár teljesítményének beállítása): Power view (teljesítmény nézet): Állítsa be, hogyan szeretné látni az adatokat (Watts (W), Watts/kg (W/kg) vagy FTP %-a). Teljesítmény, gurulási átlag: Állítsa be a felvételek gyakoriságát. Válasszon 1, 3, 5, 10, 15, 30 vagy 60 másodpercenként történő adatrögzítést. Állítsa be az FTP értéket: Állítsa be az FTP (Funkcionális küszöb teljesítmény) értéket. A beállítási tartomány 60 és 600 watt között van. Check power zone limits: Teljesítménytartományok határértékeinek ellenőrzése.

  A kerékpár teljesítményének beállításai csak a Kéó Power-rel való párosítás után láthatóak.

 • GPS rögzítés: Válassza az Off (ki) vagy az On (be) lehetőséget.
 • Calibrate power sensor (Teljesítmény érzékelő kalibrálása): A teljesítménymérő kalibrálása csak akkor látható, ha konfigurációs módban kezeli a beállításokat és már párosította a teljesítménymérőt. A kalibrációval kapcsolatos információkért lásd: Polar LOOK Kéo Power érzékelő Bluetooth® Smart.
 • Bike settings (Kerékpár beállítások): Wheel size: (kerékméret)  Adja meg a kerékméretet milliméterben. További információért, lásd a Kerékméret mérése című részt. Crank length: (pedálhosszúság) Adja meg a pedálhosszúságot milliméterben. Used sensors (Használt érzékelők): Tekintse meg az összes érzékelőt, melyet a kerékpárhoz csatlakoztatott.
 • Calibrate altitude (Magasság kalibrálása): Adja meg a megfelelő tengerszint feletti magasságot. Javasolt a magasság kézi kalibrálása minden olyan esetben, amikor ismeri az aktuális magasságot.

  A magasság kalibráció csak akkor látható, ha kalibrációs módban vagy edzés módban lép a sport profil beállításaira.

 • Speed settings (sebesség beállításai): Speed view (sebesség nézete): Válassza a km/h (kilométer per óra) vagy a min/km(perc per kiló méter) mértékegységet. Ha angolszász mértékegységeket választott, válassza a mph (mérföld per óra) vagy a min/mi (perc per mérföld) mértékegységet. Check speed zone limits (ellenőrzött sebességzóna-határértékek): Ellenőrizze az egyes pulzusszám tartományok határértékeit.
 • Automatic pause sett. (Automatikus szünet beáll.) Automatic pause (automatikus szünet): Válassza ki az On (Be) vagy Off (Ki) lehetőséget. Ha az automatic pause (automatikus szünetet) On (be) kapcsolja, az edzése automatikusan szünetel amikor abbahagyja a mozgást. Activation speed  (aktiválási sebesség): állítsa be, hogy milyen sebességnél szüneteljen a felvétel.
 • Automatic lap (automatikus kör): Válassza az Off (ki), Lap distance (körtávolság) vagy a Lap duration (kör időtartam) lehetőségeket. Ha a Lap distance (kör távolságot) választja, állítsa be a távolságot amely alapján a köröket számolja. Ha a Lap duration (kör időtartam) választja, állítsa be az időtartamot amely alapján a köröket számolja.

Automatikus szünet vagy távolság-alapú automatikus kör használatához, bekapcsolt GPS funkcióval vagy használatban lévő Polar sebességérzékelő Bluetooth® Smart-tal kell rendelkeznie.

Kérjük vegye figyelembe, hogy számos beltéri sport, csoportos sport and csapatsport profil esetében a látható HR más eszköz számára beállítás alapértelmezetten be van kapcsolva. Ez azt jelenti, hogy a Bluetooth Smart kábelmentes technológiát használó kompatibilis eszközök pl. kondi eszközök követhetik a szívritmusát. Ellenőrizheti hogy melyik sport profil rendelkezik alapértelmezettnek beállított Bluetooth adatközléssel a Polar Sport profil listából. Engedélyezheti vagy tilthatja a Bluetooth adattovábbítást a sport profil beállításoknál.