Ön itt van: Fontos információk > Elemek

Akkumulátorok

A Polar M460 beépített, tölthető akkumulátorral rendelkezik. Az újratölthető akkumulátorok véges számú töltési ciklussal rendelkeznek. Akár 300 alkalommal feltöltheti az akkumulátort, mielőtt a teljesítménye érezhetően csökkenne. A töltési ciklusok száma a felhasználási és működtetési körülményektől is függ.

Fali csatlakozón keresztül is feltöltheti az akkumulátort. Amikor fali csatlakozón keresztül végez töltést, használjon egy USB táp adaptert (nem tartozék). USB hálózati adapter használata estén az adapternek 5Vdc kimenettel kell rendelkeznie és minimum 500mA áramerősséget kell biztosítania. Kizárólag megfelelő biztonsági jóváhagyással rendelkező („LPS”, „Korlátozott áramellátás”, „UL-listán szereplő" vagy „CE” jelöléssel ellátott) USB hálózati adaptert lehet használni.

A Polar termékeit ne töltse 9 voltos töltővel. A 9 voltos töltő használata kárt tehet a Polar-termékben.

A Polar arra kéri, hogy csökkentse minimálisra a hulladékok környezetre és emberi egészségre gyakorolt hatását azzal, hogy követi a helyi hulladék-elhelyezési szabályokat, és ahol lehetséges, külön gyűjti be az elektronikus eszközöket a termék élettartama végén. Ne hagyományos háztartási hulladékként dobja ki a terméket.

A Polar H10 pulzusmérő a felhasználó által cserélhető akkumulátorral rendelkezik. Az akkumulátor cseréjéhez kövesse a Pulzusmérő akkumulátorának cseréje fejezet utasításait.

Az akkumulátort tartsa a gyermekektől távol. Ha a gyermek lenyeli az akkumulátort, akkor azonnal orvoshoz kell fordulni. Az akkumulátort a helyi előírásoknak megfelelően kell leselejtezni.

A Pulzusmérő akkumulátorának cseréje

A pulzusmérő akkumulátorának cseréjekor kövesse az alábbi utasításokat:

Az akkumulátor cseréjekor győződjön meg róla, hogy a tömítőgyűrű sérülésmentes. Ha a tömítőgyűrű sérült, akkor cserélje azt ki. Tömítőgyűrűt/akkumulátor készleteket a jól felszerelt és hivatalos Polar üzletekben, illetve a hivatalos Polar szervizekben vásárolhat. Az Egyesült Államokban és Kanadában a tömítőgyűrűk csak a hivatalos Polar szervizközpontokban kaphatók. Az Egyesült Államokban tömítőgyűrűt/akkumulátor készleteket a www.polar.com/us-en címről is rendelhet.

Új, teljesen feltöltött akkumulátor esetén ügyeljen rá, hogy az akkumulátor két vége ne érjen hozzá egyidejűleg fémtárgyakhoz, vagy az elektromosságot vezető szerszámokhoz (pl. csipeszhez). Ez ugyanis rövidzárlatot okozhat az akkumulátorban, ami annak gyors lemerülését eredményezi. A rövidzárlat melegedéshez és szivárgáshoz vezethet, és csökkenti az akkumulátor élettartamát.

  1. Nyissa fel az elem fedelét egy kisméretű, lapos szerszám segítségével.
  2. Vegye ki a használt elemet az akkumulátortartályból.
  3. Helyezze be az új elemet (CR2025) úgy, hogy a negatív (-) fele kifelé nézzen.
  4. Illessze az elem fedelének szegélyét a csatlakozó vájatához és nyomja vissza az elem fedelét a helyére. Egy kattanást fog hallani.

A nem megfelelő típusú akkumulátorok használata robbanásveszélyes lehet.