Ön itt van: Jellemzők > Barométer

Barométer

A barométer funkciói a következők:

  • Magasság, emelkedés és süllyedés mérése
  • Hőmérséklet edzés közben (megtekinthető a kijelzőn)
  • Inklinométer
  • Kalória a magasság függvényében

Az M460 készülék a magasságot a légköri nyomás érzékelő segítségével méri, és a mért légnyomást konvertálja magassági értékké. Ez a legpontosabb módja a magasság és a magasságváltozás mérésének (emelkedés / süllyedés) kalibráció után. Az emelkedés és a süllyedés mértékét a készülék méterben/lábban adja meg. A felfelé/lefelé vezető út meredekségét százalékban és fokban jelzi ki.

Annak érdekében, hogy a magassági érték pontos maradjon, azt kalibrálni kell amikor egy megbízható referencia, mint például egy hegycsúcs magassági értéke ismert, vagy egy magassági térkép áll rendelkezésre, illetve amikor éppen a tengerszinttel egy magasságban van. Az időjárás miatti nyomásváltozások, vagy a zárt tér légkondicionálása hatással lehet a magassági értékekre.

A kijelzett hőmérséklet az M460 készülék hőmérséklete.

A magasságot a GPS automatikusan kalibrálja, kalibrálás előtt a készülék szürke színnel jelzi ki a magasságot. A legpontosabb magassági értékhez javasolt manuálisan kalibrálni a magasságot olyankor, amikor ismeri a pontos magasságot. A kézi kalibráció konfigurációs nézetben vagy az edzési nézet gyorsmenüjében végezhető el. További információért lásd: Quick menu (Gyorsmenü).