Ön itt van: Jellemzők > Okosértesítések (Android)

Okosértesítések (Android)

Az okosértesítések funkció segítségével riasztásokat kaphat a bejövő hívásokról, üzenetekről és értesítésekről az alkalmazásokon keresztül az M460 készülékére. Az M460 eszközön ugyanazok az értesítések jelennek meg, mint a telefon kijelzőjén. Az okosértesítések az ortosztatikus teszt, a fitness teszt illetve az intervallum-időzítőt használó edzések során le vannak tiltva.

 • Ügyeljen arra, hogy telefonján az Android 5.0 vagy újabb verziója legyen telepítve.
 • Ügyeljen arra, hogy az M460 eszközön a legújabb firmware legyen telepítve.
 • Az Okosértesítések funkció használatához rendelkeznie kell a Polar Flow mobil alkalmazás Androidos verziójával, M460 készüléket párosítania kell azzal. Az Okosértesítések funkció használatához a Polar Flow alkalmazásnak futnia kell a telefonján.
 • Kérjük, vegye figyelembe, hogy az okosértesítések bekapcsolásával az M460 és a telefon akkumulátora a fokozott Bluetooth-tevékenység miatt gyorsabban fog merülni.

Ellenőriztük a funkció működését néhány elterjedt modellű telefonnal (pl. Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, Nexus 5, LG G4, Sony Xperia Z3). Funkcionalitás terén az Android 5.0 verziót támogató egyéb telefonmodellek terén eltérések lehetnek.

Beállítások

Riasztások és értesítések fogadásához az M460 eszközt párosítani kell a Flow alkalmazással, az M460 eszközön illetve a telefonon pedig el kell végezni a megfelelő beállításokat.

AZ M460 firmware frissítését követően az eszközt ismét párosítani kell a Flow alkalmazással az okosértesítések beállításainak megjelenítéséhez. Ha nem párosítja ismét az eszközöket, a beállítások nem jelennek meg.

Az értesítések alapértelmezés szerint ki vannak kapcsolva. Be- és kikacsolásuk az M460 eszköz vagy a Polar Flow alkalmazás segítségével lehetséges.

M460

Az Okosértesítések-funkciót az alábbiak szerint kapcsolhatja ki/be:

Az M460 eszközön lépjen a Menu > Settings > General settings > Smart notifications (Menü > Beállítások > Általános beállítások > Okosértesítések) pontba.

 • Válassza az On (Be) lehetőséget az értesítések fogadásához és a tartalom kijelzőn történő megjelenítéséhez.
 • Válassza az On (no preview) (Be, nincs előnézet) lehetőséget, ha nem kívánja látni a kijelzőn az értesítések tartalmát. Ilyenkor csak egy tájékoztatást kap arról, hogy értesítése érkezett.
 • Válassza az Off (Ki) lehetőséget, ha nem kíván értesítéseket fogadni az M460 eszközön.

A Flow alkalmazás

Az Okosértesítések funkciót az alábbiak szerint kapcsolhatja ki/be a Polar Flow mobil alkalmazásban:

 1. Nyissa meg a Polar Flow mobil alkalmazást.
 2. Nyissa meg a Devices (Eszközök) menüt.
 3. A Smart notifications (Okosértesítések) részen válassza az On, On (no preview) vagy Off lehetőséget.
 4. A készülék BACK gombjának nyomva tartásával szinkronizálhatja az M460-at a mobil alkalmazással.
 5. Az M460 kijelzőjén a Smart notifications on (Okosértesítések be) vagy Smart notifications off (Okosértesítések ki) üzenet látható.

Ha megváltoztatja az értesítési beállításokat a Polar Flow mobil-alkalmazásban, ne felejtse el szinkronizálni az M460 készüléket a mobil-alkalmazással.

Telefon

A telefonos értesítések M460 eszközön történő fogadásához a Polar-eszközön engedélyeznie kell az értesítéseket azokhoz a mobil alkalmazásokhoz, amelyektől fogadni kívánja azokat. Az értesítések alapértelmezés szerint engedélyezve vannak, de az alkalmazás beállításaiban, illetve az Android telefon Alkalmazásértesítések beállításai menüjében ellenőrizheti, hogy az értesítések be vagy ki vannak-e kapcsolva. Az alkalmazásértesítések beállításaival kapcsolatos további információkért olvassa el a telefon használati útmutatóját.

Ezután engedélyt kell adnia a Polar Flow alkalmazásnak, hogy fogadja a telefon értesítőit. A Polar Flow alkalmazás számára engedélyezni kell a telefon értesítéseihez történő hozzáférést (az értesítések Polar Flow alkalmazásban történő engedélyezésével). A Polar Flow alkalmazás szükség esetén segítséget nyújt a hozzáférés engedélyezéséhez.

Használat

Riasztás esetén az M460 hangjelzéssel értesíti Önt. A naptáresemények és az üzenetek riasztása egyszeri, a bejövő hívásokról viszont addig jelez a készülék, amíg meg nem nyomja az M460 BACK (VISSZA), vagy fel nem veszi a telefont. A riasztás ezenkívül 30 másodperc után is megszűnik.

A hívó neve abban az esettben jelenik meg a kijelzőn, ha a hívó neve szerepel a névjegyzékben, a név pedig csak az alapértelmezett latin karaktereket és az alábbi nyelvek speciális karaktereit tartalmazza: Francia, finn, svéd, német, norvég vagy spanyol.

Értesítések törlése

Az értesítések törlése manuálisan vagy időtúllépést követően történhet. Az értesítések manuálisan történő törlése a telefon képernyőjéről is törli azokat, az időtúllépést követő törlés azonban csak az M460 eszközön történik meg, az üzenet a telefonon továbbra is látható marad.

Értesítések törlése a kijelzőről:

 • Manuálisan: Nyomja meg a BACK (vissza) gombot.
 • Időtúllépést követően: Az értesítés 30 másodpercet követően automatikusan eltűnik, amennyiben azt manuálisan nem törli.

Alkalmazások blokkolása

A Polar Flow alkalmazásban lehetősége van az egyes alkalmazásokból érkező értesítések blokkolására. Amint az első értesítés megérkezik egy alkalmazásból az M460 eszközre, az alkalmazás megjelenik az Devices > Block apps (Eszközök > Alkalmazások blokkolása) listában, ahol az igény szerint blokkolható.

A Strava Live Segment nézet M460 eszközön történő aktiválása esetén az okosértesítések blokkolva vannak. Ha például egy hosszabb szegmensben szeretne okosértesítéseket kapni, akkor azok az edzési nézet módosításával engedélyezhetők.