Du er her: Funktioner > Aktivitetsmåling 24/7

Aktivitetsmåling 24/7

M200 sporer din aktivitet med et indbygget 3D-accelerometer, der måler dine håndledsbevægelser. Funktionen analyserer hyppigheden, intensiteten og regelmæssigheden af dine bevægelser sammen med din fysiske information, hvormed du kan se, hvor aktiv du virkelig er i din hverdag ud over din regelmæssige træning. Du bør tage din M200 på din ikke-dominerende hånd for at sikre, at du får den mest nøjagtige aktivitetsmåling.

Aktivitetsmål

Du får dit personlige aktivitetsmål, når du opsætter din M200, og din M200 vejleder dig i at nå målet hver eneste dag. Du kan se niveauet af dit mål i Polar Flow-appen eller -webservicen. Aktivitetsmålet er baseret på dine personlige data og indstillingen af dit aktivitetsniveau, som du kan finde i Polar Flow-appen eller i Polar Flow-webservicen.

Hvis du vil ændre dit mål, skal du åbne din Flow-app, trykke på dit navn/dit profilbillede i menuvisningen og swipe ned for at se Dagligt aktivitetsmål. Eller gå ind på flow.polar.com og log ind på din Polar-konto. Klik derefter på dit navn > Indstillinger > Dagligt aktivitetsmål. Vælg et af de tre aktivitetsniveauer, der bedst beskriver din typiske dag og aktivitet. Under valgområdet kan du se, hvor aktiv du skal være for at nå dit daglige aktivitetsmål på det valgte niveau. Hvis du f.eks. arbejder på et kontor og sidder ned det meste af dagen, forventes det, at du når op på ca. fire timers aktivitet af lav intensitet på en almindelig dag. Der er højere forventninger til folk, som står op og går en masse i løbet af deres arbejdsdag.

Aktivitetsdata

I tidsvisningen viser prikkerne og tallene omkring displayet din udvikling hen imod dit daglige aktivitetsmål. Når den prikkede cirkel omkring displayet er fuld, har du nået dit mål, og du modtager en vibrerende meddelelse, og teksten Aktivitetsmål nået vises på skærmen.

Du kan også se din aktivitet i menuen Aktivitet. Der kan du se, hvor aktiv din dag har været indtil videre, og få vejledning til, hvordan du når dit mål.

• Mangler: Din M200 giver dig valgmuligheder til at nå dit daglige aktivitetsmål. Den fortæller dig, hvor meget længere du skal være aktiv, hvis du vælger aktiviteter med lav, mellemhøj eller høj intensitet. Du har ét mål, men flere måder at nå det på. Det daglige aktivitetsmål kan nås ved lave, mellemhøje eller høje intensiteter. I M200 betyder 'op' lav intensitet, 'gang' betyder mellemhøj intensitet, og 'jogging' betyder høj intensitet. Du kan finde flere eksempler på aktiviteter af lav, mellemhøj og høj intensitet på Flow-webservicen og -mobilappen og vælge den bedste måde at nå dit mål på.
  • Skridt: Viser det antal skridt, du har taget indtil videre. Mængden og typen af kropsbevægelser registreres og omdannes til en vurdering af skridt.
  • Inaktivitetsmærker: Hvis du modtager inaktivitetsmærker i løbet af dagen, vises de her.

Advarsel om inaktivitet

Det er almen kendt, at fysisk aktivitet spiller en meget vigtig faktor, hvis man vil bevare sit helbred. Ud over at være fysisk aktiv er det vigtigt at undgå at sidde ned i længere perioder. Det er dårligt for helbredet at sidde ned i længere perioder, selv på de dage, hvor du træner og får nok daglig aktivitet. Din M200 holder også øje med, om du er inaktiv for længe i løbet af dagen. På denne måde hjælper den dig med at holde pauser i din stillesiddende aktivitet for at undgå de negative virkninger, det har på dit helbred.

Du modtager en advarsel om inaktivitet, hvis du har siddet stille i 55 minutter: Det er tid til at bevæge dig bliver vist sammen med en lille vibration. Rejs dig og find din egen måde at være aktiv på. Gå en kort tur, stræk ud eller foretag en anden let aktivitet. Meddelelsen forsvinder, når du går i gang med at bevæge dig eller trykker på en af knapperne. Hvis du ikke bliver aktiv inden for fem minutter, modtager du et stempel for inaktivitet, som du kan se på i menuen Aktivitet på din M200 og i Flow-appen og Flow-webservicen efter synkronisering.

I menuen Aktivitet på din M200 kan du se dine inaktivitetsmærker for den pågældende dag. Men både Flow-appen og Flow-webservicen viser dig hele historien over hvor mange inaktivitetsstempler, du har modtaget. På denne måde kan du kontrollere din daglige rutine og foretage ændringer, så du opnår en mere aktiv livsstil.

Søvninformation i Flow-webservicen og Flow-appen

M200 måler tiden og kvaliteten af din søvn (rolig / urolig), hvis du har den på om natten. Det er ikke nødvendigt at slå søvntilstand til; enheden registrerer automatisk ud fra dit håndleds bevægelser, at du sover. Søvntid og dens kvalitet (rolig / urolig) vises på Flow-webservicen og Flow-appen, når M200 er synkroniseret.

Din søvntid er den længste kontinuerlige hviletid, som finder sted inden for 24 timer fra kl. 18:00 til kl. 18:00 den næste dag. Pauser på under en time i din søvn stopper ikke søvnmålingen, men de regnes ikke med i søvntiden. Pauser på over 1 time stopper målingen af søvntiden.

De perioder, hvor du sover roligt og ikke bevæger dig meget, beregnes som rolig søvn. De perioder, hvor du bevæger dig og skifter stilling, beregnes som urolig søvn. I stedet for blot at opsummere alle perioder uden bevægelse, lægger beregningen større vægt på lange end korte perioder uden bevægelse. Procentdelen af rolig søvn sammenligner den tid, du har sovet roligt, med den samlede søvntid. Rolig søvn er meget individuel og bør fortolkes sammen med søvntiden.

Når du kender mængden af rolig og urolig søvn, får du et indblik i, hvordan du sover om natten, og om din søvn påvirkes af eventuelle ændringer i din dagligdag. Dette kan muligvis hjælpe dig med at finde måder at forbedre din søvn på og at føle dig udhvilet på i løbet af dagen.

Aktivitetsdata i Flow-appen og Flow-webservicen.

Med Flow-appen kan du følge og analysere dine aktivitetsdata på farten og få dine data synkroniseret trådløst fra din M200 til Flow-webservicen. Flow-webservicen giver dig det mest detaljerede indblik i din aktivitets- og søvninformation. Ved hjælp af aktivitetsrapporterne (under fanen UDVIKLING) kan du følge den langsigtede tendens af din daglige aktivitet. Du kan vælge enten at se dag-, uge- eller månedsrapporter.

Du kan også følge dine ugentlige søvnmønstre i rapporten “Nattesøvn”. Den viser, hvor mange timer du har sovet, og opdeler det også i rolig og urolig søvn, så du opnår en dybere søvnanalyse. I aktivitetsrapporten kan du også se dine bedste dage vedrørende daglig aktivitet, skridt, kalorier og søvn fra din valgte tidsperiode.