Du er her: Funksjoner > Smart Coaching > Treningsbelastning

Treningsbelastning

Treningsbelastning er tilbakemelding i tekstform om hvor krevende en enkelt treningsøkt var. Beregningen av treningsbelastning er basert på forbruket av kritiske energikilder (karbohydrater og proteiner) under trening. Funksjonen gjør at belastningen fra ulike typer treningsøkter kan sammenlignes med hverandre. For å legge til rette for en mer nøyaktig sammenligning av økter har vi konvertert treningsbelastningen din om til et omtrentlig anslag over restitusjonsbehov.

Treningsbelastning tar hensyn til ulike faktorer som påvirker treningsbelastningen og den anslåtte restitusjonstiden din. Disse faktorene omfatter HRsit, HRmax, VO2max, kjønn, alder, høyde, vekt og treningsbakgrunn. Dine aerobe og anaerobe terskler (kan angis i Flow-nettjenesten), hjertefrekvens under trening og varighet på økten påvirker også beregningen. Ved å ta i bruk sportsspesifikke faktorer vil i tillegg sportsaktivitetens vanskelighetsgrad gjenspeiles i treningsbelastningen og behovet for restitusjon.

Etter hver treningsøkt får du et treningssammendrag med en beskrivelse av treningsbelastningen din og et anslag over hvor mye tid som kreves for at du skal restituere deg fra økten.

Kontroller de anslåtte restitusjonsbehovene for ulike treningsbelastninger i denne tabellen.

I Flow-nettjenesten kan du se en mer detaljert visuell tolkning av treningsbelastning og restitusjon.