Du er her: Funksjoner > Smart Coaching > Restitusjonsstatus basert på treningsbelastning og aktivitet hele døgnet

Restitusjonsstatus basert på aktivitet hele døgnet

Funksjonen for restitusjonsstatus registrerer kumulativ belastning, dvs. treningens og aktivitetens intensitet, volum og frekvens, og tar hensyn til treningsbakgrunnen din under beregningen. Restitusjonsstatus kombinerer treningsbelastningen med data fra aktivitetene dine hver dag. Funksjonen anslår restitusjonsstatusen og hvor lang tid du trenger for å bli restituert. Dette er et verktøy som hjelper deg med å unngå over- eller undertrening og justere treningsplanene dine, sammen med andre verktøy som den ortostatiske testen.

Restitusjonsstatusen er basert på kumulativ treningsbelastning, daglig aktivitet og hvile fra de siste åtte dagene. Dine siste treningsøkter og aktivitet tilordnes større betydning enn eldre, og har derfor størst innvirkning på restitusjonsstatusen din. Aktiviteter utenom treningsøkter spores ved hjelp av en innebygd akselerasjonsmåler som registrerer håndleddbevegelsene dine. Den analyserer bevegelsenes frekvens, intensitet og uregelmessighet sammen med fysisk informasjon, slik at du kan se hvor aktiv du er utenom treningsøktene. Ved å kombinere din daglige aktivitet med treningsbelastning får du et riktig bilde av statusen din for nødvendig restitusjon. Kontinuerlig overvåkning av restitusjonsstatusen vil hjelpe deg med å identifisere personlige grenser, unngå overtrening eller undertrening og justere treningsintensiteten og varigheten i henhold til dine daglige og ukentlige mål.

For å få så nøyaktig informasjon om restitusjonsstatus som mulig, bør du bruke en pulssensor når du trener.

Svært belastet

"Svært belastet" betyr at du har trent hardt i det siste og at den kumulative belastningen er svært høy. Over tid vil dette forbedre kondisjonen og ytelsen din. Du må bare gi deg selv nok tid til å bli fullstendig restituert før neste harde treningsperiode eller konkurranse.

Belastet

"Belastet" betyr at treningsbelastningen din har samlet seg opp og blitt høy. Det kan også bety at du ikke er fullstendig restituert fra tidligere trening og aktivitet. Forbedring av kondisjonen og ytelsen krever krevende trening innimellom, men også tid til god restitusjon.

Balansert

"Balansert" forteller deg at det er balanse mellom den siste tidens trening og tiden du trenger til restitusjon. Ved å sette av nok tid til restitusjon får du fullt utbytte av treningen din.

Undertrent

"Undertrent" betyr at du har trent mindre enn normalt den siste tiden. Kanskje trenger du litt ekstra tid til restitusjon på grunn av sykdom, stress i hverdagen eller endringer i treningsplanen din. Husk imidlertid at en reduksjon av treningsbelastningen din i flere uker i strekk uten nøye planlegging, kan svekke enkelte av treningsfordelene du allerede har oppnådd.

Viser deg når du vil nå neste restitusjonsnivå.

 

Vis restitusjonsstatusen

  • Trykk på displayet i tidsvisning

eller

  • Gå til Status > Restitusjonsstatus i hovedmenyen.

Vis daglig kaloriforbruk

Se hvor mange kalorier du har forbrent gjennom trening, aktivitet og BMR (basalstoffskifte: minimum av metabolsk aktivitet som kreves for å opprettholde liv).

  • Trykk to ganger på displayet i tidsvisning

eller

  • Gå til Dagens aktivitet i hovedmenyen, og trykk på START i aktivitetsvisningen.

En mer detaljert visning av daglig aktivitet, inkludert aktivitetsintensitet, aktiv tid, inaktivitet, steg/distanse, kalorier og søvntid/indeks, er tilgjengelig i Flow-appen og Flow-nettjenesten.