Je bent hier: Belangrijke informatie > Technische specificatie

Technische specificatie

M460

Batterijtype: Oplaadbare 385 mAh, 4,35 V batterij
Gebruiksduur:

Batterij gaat tot 16 trainingsuren mee met hartslagmeting en GPS aan

Gebruikstemperatuur:

-10 °C tot +50 °C / 14 °F tot 122 °F

Als je je M460 gebruikt of opslaat in een omgeving met een temperatuur die niet binnen dit bereik valt, kan de batterijcapaciteit permanent beschadigd raken – vooral als de temperatuur hoger is.

Materialen trainingscomputer: PC+GF, ABS, PC, PMMA, TPU
Nauwkeurigheid horloge: Beter dan ±0,5 seconden per dag bij een temperatuur van 25 °C / 77 °F.
Nauwkeurigheid GPS: Afstand ±2%, snelheid ±2 km/u
Hoogteresolutie: 1 m
Resolutie stijging/daling: 5 m
Maximale hoogte: 9000 m / 29525 ft
Aantal steekproeven: 1 s
Nauwkeurigheid van de hartslagmeter: de grootste van ±1% of 1 hsm. De definities zijn van toepassing bij gelijkmatige omstandigheden.
Meetbereik hartslag: 15-240 hsm
Huidig snelheidsweergavebereik:

0-399 km/u (247,9 mph)

Waterbestendigheid: IPX7 (regenbestendig, niet geschikt voor zwemmen)
Geheugencapaciteit:

64 MB flashgeheugen

Maar liefst 70 uur opnametijd (35 uur met HR en GPS)

Displayresolutie: 128 x 128

H10 hartslagsensor

Levensduur batterij: 400 u
Batterijtype: CR 2025
Afsluitring voor de batterij: O-ring 20,0 x 0,90, siliconen
Gebruikstemperatuur: -10 °C tot +50 °C/14 °F tot 122 °F
Materiaal zender: ABS, ABS + GF, PC, roestvrij staal
Materiaal band:

Polyamide, polyurethaan, elastaan, polyester

Waterbestendigheid: 30 m

In de Polar H10 hartslagsensor worden onder meer de volgende gepatenteerde technologieën toegepast:

• OwnCode® gecodeerde overdracht

Polar FlowSync software en USB-kabel

Voor gebruik van FlowSync software heb je een computer nodig met het besturingssysteem Microsoft Windows of Mac OS X, een internetverbinding en een vrije USB-poort voor de USB-kabel.

FlowSync is compatibel met de volgende besturingssystemen.

Besturingssysteem computer 64-bits
Windows 7 X
Windows 8 X
Windows 10 X
Mac OS X 10.6 X
OS X 10.7 X
OS X 10.8 X
OS X 10.9 X
OS X 10.10 X
OS X 10.11 X
OS 10.12 X

Compatibiliteit mobiele Polar Flow app

Voor Polar Flow mobiele app voor iOS is iOS 8.0 van Apple of hoger nodig.

• iPhone 4S of later

Voor Polar Flow mobiele app voor Android is Android 4.3 of hoger nodig

In de trainingscomputer Polar M460 worden onder meer de volgende gepatenteerde technologieën toegepast.

• OwnIndex®-technologie voor Fitness test.

Waterbestendigheid van Polar producten

De meeste Polar producten kun je gewoon dragen tijdens het zwemmen. Het is echter geen duikapparatuur. Druk niet op de knoppen terwijl het apparaat onder water is; zo behoud je de waterbestendigheid. Als je in het water je hartslag meet met een Polar hartslagsensor om je borst, kan om de volgende redenen storing optreden:

• Zwembadwater met een grote hoeveelheid chloor en zeewater zijn erg geleidend. Er kan kortsluiting optreden in de elektrodes van de hartslagsensor, waardoor deze geen ECG-signalen meer kan detecteren.
  • Als je in het water springt of intensief beweegt tijdens wedstrijdzwemmen, kan de hartslagsensor verschuiven naar een deel van je lichaam waar de sensor geen ECG-signalen meer kan opvangen.
  • De sterkte van het ECG-signaal is persoonlijk en kan variëren op basis van de samenstelling van het lichaamsweefsel. Als je de hartslag meet in het water, treden er vaker problemen op.

Polar apparaten die je hartslag meten bij de pols (A360, M200 en M600) zijn geschikt om mee te zwemmen en te baden. Ook tijdens het zwemmen registreren ze je activiteitsgegevens op basis van je polsbewegingen. Uit onze tests blijkt echter dat hartslagmeting bij de pols niet optimaal werkt in het water. We raden je dus niet aan hartslagmeting bij de pols te gebruiken tijdens het zwemmen.

Bij horloges wordt de waterbestendigheid doorgaans aangegeven in meters; dit duidt op de statische waterdruk op die diepte. Polar gebruikt hetzelfde indicatiesysteem. De waterbestendigheid van Polar producten is getest volgens de internationale standaard ISO 22810 of de standaard IEC 60529. Elk Polar apparaat met een indicatie van waterbestendigheid, is vóór levering getest.

Polar producten worden verdeeld in verschillende categorieën, afhankelijk van het niveau van waterbestendigheid. Controleer op de achterzijde van je Polar product in welke categorie het valt en raadpleeg de onderstaande tabel. Denk eraan dat deze definities mogelijk niet gelden voor producten van andere fabrikanten.

Bij activiteit onder water wordt door de beweging een dynamische druk gegenereerd die groter is dan de statische druk. Dit betekent dat je het product bij beweging onder water aan een hogere druk blootstelt dan wanneer je het product stil zou houden.

Markering op de achterzijde van het product Spatten,
zweet, regendruppels enz.
Baden en zwemmen Snorkelen
(zonder zuurstoffles)
Duiken
(met zuurstoffles)
Kenmerken waterbestendigheid
Waterbestendig IPX7 OK - - - Niet schoonmaken met een hogedrukreiniger.
Beschermd tegen spatten, regendruppels enz.
Referentiestandaard: IEC 60529.
Waterbestendig IPX8 OK OK - - Minimum voor baden en zwemmen.
Referentiestandaard: IEC 60529.
Waterbestendig
Waterbestendig tot 20/30/50 meter
Geschikt om mee te zwemmen
OK OK - - Minimum voor baden en zwemmen.
Referentiestandaard: ISO 22810.
Waterbestendig tot 100 meter OK OK OK - Voor regelmatig gebruik in het water maar niet voor duiken.
Referentiestandaard: ISO 22810.