Je bent hier: Functies > M460 Gebruiksaanwijzing | Smart notifications (Android)

Smart notifications (Android)

Met de functie Smart notifications kun je waarschuwingen over binnenkomende oproepen, berichten en meldingen van je smartphone op je M460 ontvangen. Op je M460 ontvang je dezelfde meldingen als op het scherm van je telefoon. Smart notifications zijn geblokkeerd tijdens de Orthostatische test, de Fitness Test en trainingssessies waarbij je de intervaltimer gebruikt.

• Zorg ervoor dat Android versie 5.0 of nieuwer op je telefoon is geïnstalleerd.
  • Zorg ervoor dat de nieuwste firmware op je M460 is geïnstalleerd.
  • Voor gebruik van de functie Smart notifications heb je de Polar Flow mobiele app voor Android nodig en moet je M460 aan de app gekoppeld zijn. Je moet de Polar Flow app uitvoeren op je telefoon om de functie Smart notifications te kunnen gebruiken.
  • Als de functie Smart notifications is ingeschakeld, raakt de batterij van je M460 en je telefoon sneller leeg, omdat er meer Bluetooth-activiteit plaatsvindt.

We hebben de werking gecontroleerd op een aantal populaire telefoonmodellen, zoals de Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, Nexus 5, LG G4 en Sony Xperia Z3. Er kunnen verschillen in de werking optreden bij andere telefoonmodellen die Android 5.0 ondersteunen.

Instellingen

Je moet je M460 koppelen met de Flow app om waarschuwingen en meldingen te kunnen ontvangen. Ook moet je de juiste instellingen op je M460 en telefoon geconfigureerd hebben.

Nadat je de firmware van je M460 hebt bijgewerkt, moet je de M460 opnieuw koppelen met de Flow app om de functie Smart notifications te kunnen gebruiken. Als je de M460 en de Flow app niet opnieuw koppelt, is de instelling niet zichtbaar.

De functie Smart notifications is standaard uitgeschakeld. Je kunt deze functie in- en uitschakelen op je M460 en in de Polar Flow app.

M460

Je kunt de functie Smart notifications als volgt in- en uitschakelen op de M460.

Ga op je M460 naar Menu > Instellingen > Algemene instellingen > Smart notifications.

• Kies Aan als je meldingen wilt ontvangen en je de inhoud van de meldingen wilt weergeven op het display.
  • Kies Aan (geen voorbld.) als je de inhoud van de meldingen niet wilt weergeven op het display. Je ziet dan alleen dat je een melding hebt ontvangen.
  • Kies Uit als je geen meldingen wilt ontvangen op je M460.

Flow app

Je kunt de functie Smart notifications als volgt in- en uitschakelen in de Polar Flow mobiele app.

1. Open de Polar Flow mobiele app.
  2. Ga naar Apparaten.
  3. Kies onder Smartphonemeldingen de optie Aan, Aan (geen voorbld.) of Uit.
  4. Synchroniseer je M460 met de mobiele app door de knop TERUG op je M460 ingedrukt te houden.
  5. Op het display van je M460 verschijnt Smart notifications aan of Smart notifications uit.

Vergeet niet je M460 met de mobiele app te synchroniseren telkens als je de instelling voor meldingen in de Polar Flow mobiele app hebt gewijzigd.

Telefoon

Om meldingen van je telefoon op je M460 te kunnen ontvangen, moet je eerst meldingen inschakelen voor die mobiele applicaties waarvan je meldingen wilt ontvangen. Meldingen zijn standaard ingeschakeld, maar je kunt controleren of ze zijn in- of uitgeschakeld via de instellingen van de mobiele toepassing of via de instellingen voor app-meldingen van je Android-telefoon. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je telefoon voor meer informatie over de instellingen voor app-meldingen.

Vervolgens moet de Polar Flow app toestemming hebben om de meldingen op je telefoon te lezen. Je moet de Polar Flow app toegang geven tot de meldingen op je telefoon (meldingen inschakelen in de Polar Flow app). De Polar Flow helpt je hierbij wanneer nodig.

Gebruik

Wanneer je een waarschuwing ontvangt, meldt je M460 dat met een geluid. Bij een agenda-item en een bericht ontvang je één waarschuwing; inkomende gesprekken blijven waarschuwen totdat je op de knop TERUG van je Polar M460 drukt, of maximaal 30 seconden.

De naam van de beller wordt weergegeven op het display als de beller in het telefoonboek van je mobiele telefoon staat. De naam bestaat alleen uit eenvoudige westerse tekens en speciale tekens uit de volgende talen: Frans, Fins, Zweeds, Duits, Noors en Spaans.

Meldingen afwijzen

Je kunt meldingen handmatig afwijzen of ze laten verlopen. Als je een melding handmatig afwijst, wordt deze ook afgewezen op het scherm van je telefoon. Als je een melding laat verlopen, wordt de melding verwijderd van je M460 maar is deze nog wel zichtbaar op je telefoon.

Meldingen afwijzen via het display:

• Handmatig: Druk op de knop TERUG.
  • Verlopen: De melding verdwijnt na 30 seconden als je de melding niet handmatig afwijst.

Apps blokkeren

In de Polar Flow app kun je meldingen van bepaalde apps blokkeren. Zodra je de eerste melding van een app hebt ontvangen op je M460, staat de app in de lijst onder Apparaten > Apps blokkeren en kun je de app desgewenst blokkeren.

Meldingen worden geblokkeerd als de weergave Strava Live Segment actief is op je M460. Als je meldingen wilt ontvangen tijdens een langere trainingssessie, kun je ze inschakelen door de trainingsweergave te wijzigen.