Je bent hier: Aan de slag > Batterij opladen

Batterij opladen

De M460 heeft een interne, oplaadbare batterij. Met de meegeleverde USB-kabel kun je het product via de USB-poort op je computer opladen. Je kunt de batterij ook via een stopcontact opladen. Gebruik bij het opladen via een stopcontact een USB-voedingsadapter (niet meegeleverd). Als je een wisselstroomadapter gebruikt, zorg dan dat deze gemerkt is met "output 5 VDC" en minimaal 500 mA levert. Gebruik alleen een wisselstroomadapter waarvan de veiligheid adequaat is goedgekeurd (gemerkt met "LPS", "Limited Power Supply" of "UL listed").

1. Haal het rubberen klepje uit de USB-poort. Sluit de micro USB-connector aan op de USB-poort van de M460 en sluit het andere eind van de kabel aan op je PC.

2. Op het display verschijnt Bezig met laden.
  3. Als de M460 volledig geladen is, verschijnt Laden voltooid.

Laat de batterij niet langdurig leeg en houdt hem niet altijd volledig geladen, want dat kan de levensduur van de batterij beïnvloeden. Houd het klepje van de USB-poort gesloten als deze niet gebruikt wordt.

Laad de batterij van je M460 niet op als deze vochtig is.

Laad de batterij niet op bij temperaturen onder 0 °C / 32°F of boven +50 °C / 122 °F. Als je je M460 oplaadt in een omgeving met een temperatuur die niet binnen dit bereik valt, kan de batterijcapaciteit permanent beschadigd raken – vooral als de temperatuur hoger is.

Gebruiksduur batterij

De gebruiksduur van de batterij is tot 16 uur met GPS en hartslagsensor. De gebruiksduur is afhankelijk van veel factoren, zoals de temperatuur van de omgeving waarin je je M460 gebruikt, de functies die je gebruikt (bijv. het gebruik van het led-lampje bekort de gebruiksduur) en de batterijleeftijd. De gebruiksduur neemt merkbaar af bij temperaturen onder nul.

Melding batterij bijna leeg

Batterij bijna leeg. Opladen

De batterij is bijna leeg. Het is raadzaam de M460 op te laden.

Opladen vóór de training

De lading is te onvoldoende voor het registreren van een trainingssessie.

Een nieuwe trainingssessie kan pas worden gestart nadat de M460 is opgeladen.

Als het display leeg is, is de M460 in de slaapstand of is de batterij leeg. De M460 gaat automatisch in de slaapstand wanneer je tien minuten lang geen knop hebt ingedrukt terwijl hij in de tijdweergave staat. Hij ontwaakt uit de slaapstand wanneer je op een knop drukt. Als hij dan niet ontwaakt, is het tijd om hem op te laden.