Je bent hier: Functies > Strava Live Segments

Hoe kan ik Strava Live Segments® activeren op mijn M460?

Strava-segmenten zijn eerder gedefinieerde gedeelten van een weg of route waar sporters onderling kunnen proberen de beste tijd neer te zetten (fietsen of hardlopen). De segmenten worden gedefinieerd op Strava.com en kunnen door elke gebruiker van Strava worden gemaakt. Je kunt segmenten gebruiken om je eigen tijden te vergelijken of om je tijden te vergelijken met die van andere Strava-gebruikers die dat segment ook hebben afgelegd. Elk segment heeft een openbaar klassement met King/Queen of the Mountain (KOM/QOM) met de beste tijd voor dat segment.

Als je een Strava Premium-account hebt, kun je de functie Strava Live Segments® inschakelen op je Polar M460. Als je Strava Live Segments hebt ingeschakeld, ontvang je een waarschuwing op je M460 zodra je in de buurt komt van een van je favoriete Strava-segmenten. De actuele prestatiegegevens worden weergegeven op je M460, zodat je kunt zien of je voor- of achterloopt op je persoonlijke record (PR) van het segment. De resultaten worden meteen berekend en weergegeven op je M460 zodra het segment eindigt, maar het uiteindelijke resultaat kun je bekijken op Strava.com.

Meldingen worden geblokkeerd als de weergave Strava Live Segment actief is op je M460. Als je meldingen wilt ontvangen tijdens een langere trainingssessie, kun je ze inschakelen door de trainingsweergave te wijzigen.

Je kunt Strava Live Segments als volgt inschakelen op je Polar M460:

1. Verbind je Strava-account en je Polar Flow account in de Polar Flow webservice of de Polar Flow app.

Polar Flow webservice: Instellingen > Account > Strava > Verbinden
    Polar Flow app: Algemene instellingen > Verbinden > Strava (veeg de knop om te verbinden)

2. Selecteer de segmenten die je wilt exporteren naar Polar Flow/M460 op Strava.com.

Strava.com: klik op het sterpictogram naast de naam van een segment.

3. Je kunt stap 3 overslaan als je snel één of twee Strava-segmenten naar je M460 wilt overdragen. Selecteer de segmenten op Strava.com en synchroniseer je M460.

4. Klik op de knop Segmenten bijwerken op de pagina Favorieten van de Polar Flow webservice om Strava-segmenten te importeren naar Polar Flow. Je kunt maximaal 20 favorieten tegelijk op je M460 instellen. Als je meer dan 20 favorieten hebt in de Flow webservice, worden de eerste 20 van de lijst bij het synchroniseren naar je M460 overgebracht. Je kunt de volgorde van je favorieten wijzigen door slepen en neerzetten.
  5. Synchroniseer je M460. De eerste 20 favorieten inclusief de Strava-segmenten die je hebt geïmporteerd van Strava.com worden overgebracht naar je M460.

Voor meer informatie over Strava-segmenten ga je naar Strava Support.

Strava live segments is handelsmerk van Strava, Inc.