Du er her: Trening > Start en treningsøkt

Start en treningsøkt

1. Ha på deg M430 og stram reimen.
  2. Trykk på START i tidsvisning for å gå til førtreningsmodus.

Hvis du vil endre sportsprofilinnstillingene før du starter økten (i førtreningsmodus), trykker du på og holder nede LYS for å gå til Hurtigmeny. For å gå tilbake til førtreningsmodus trykker du på TILBAKE.

3. Bla gjennom sportsprofilene med OPP/NED. Du kan legge til flere sportsprofiler i M430 via Polar Flow-mobilappen eller Flow-nettjenesten. Du kan også angi spesifikke innstillinger for hver sportsprofil, og du kan opprette skreddersydde treningsvisninger.
  4. For å sikre nøyaktige treningsdata må du holde deg i førtreningsmodus til M430 har funnet pulsen din og GPS-satellittsignalene.

Puls: M430 har funnet signalet fra pulssensoren når pulsen din vises.

Hvis du har på deg en Polar-pulssensor som er koblet til M430, bruker M430 automatisk den tilkoblede sensoren for å måle pulsen din i løpet av treningsøkter. Bluetooth-ikonet på pulssymbolet indikerer at M430 bruker den tilkoblede sensoren for å måle pulsen din.

GPS: Prosentverdien ved siden av GPS-ikonet indikerer når GPS-funksjonen er klar. Når verdien når 100 %, vises OK og du er klar til å starte.

For å fange opp GPS-satellittsignalene bør du være utendørs og i god avstand fra høye bygninger og trær. Ha på deg M430 på håndleddet med displayet i retning oppover for å oppnå best mulig GPS-ytelse. Hold M600 i horisontal posisjon foran deg og bort fra brystet. Hold armen i ro og hevet over brystnivå mens søket pågår. Stå i ro og hold posisjonen til M430 har funnet satellittsignalene.

GPS-posisjonsbestemmelse går raskt ved hjelp av assistert GPS (A-GPS). A-GPS-datafilen oppdateres automatisk til M430 når du synkroniserer M430 med Flow-nettjenesten via FlowSync-programvaren eller med Flow-appen. Hvis A-GPS-datafilen er utløpt eller du ennå ikke har synkronisert M430, kan det ta lengre tid å fastsette gjeldende posisjon. Du finner mer informasjon under Assistert GPS (A-GPS).

På grunn av plasseringen av GPS-antennen på M430 bør ikke enheten brukes med displayet på undersiden av håndleddet. Når enheten brukes på et sykkelstyre, må du sørge for at displayet vender oppover.

5. Når M430 har funnet alle signalene, trykker du på START. Registrering startet vises, og du kan begynne å trene.

Gå til Under trening hvis du vil ha mer informasjon om hva du kan gjøre med M430 under trening.

Start en planlagt treningsøkt

Du kan planlegge treningen din, opprette detaljerte treningsmål i Polar Flow-appen eller Polar Flow-nettjenesten og synkronisere dem med M430.

Slik starter du en treningsøkt som er planlagt for inneværende dag:

1. Trykk på START i tidsvisning for å gå til førtreningsmodus. De planlagte treningsøktene dine vises øverst i listen.
  2. Velg målet, og trykk på START. Eventuelle merknader du har lagt til for målet, vises.
  3. Trykk på START for å gå tilbake til førtreningsmodus, og velg sportsprofilen du vil bruke.
  4. Når M430 har funnet alle signalene, trykker du på START. Registrering startet vises, og du kan begynne å trene.

M430 gir deg veiledning for oppnåelse av målet ditt under treningen. Gå til Under trening for mer informasjon.

Du kan også starte en treningsøkt som er planlagt for inneværende dag, fra Min dag og Dagbok. Hvis du vil bruke et mål som er planlagt for en annen dag, velger du bare en dag fra Dagbok og starter økten som er planlagt for denne dagen. Hvis du har lagt til treningsmålet i Favoritter, kan du også starte økten fra Favoritter.

Start en økt med intervalltidtaker

Du kan stille inn én gjentakende eller to vekselvise tids- og/eller distansebaserte tidtakere for å få veiledning for trenings- og restitusjonsfaser under intervalltrening.

1. Sett i gang ved å gå til Tidtakere > Intervalltidtaker. Velg Still inn tidtaker(e) for å opprette nye tidtakere.
  2. Velg Tidsbasert eller Distansebasert. Tidsbasert: Angi minutter og sekunder for tidtakeren, og trykk på START. Distansebasert: Still inn distansen for tidtakeren, og trykk på START.
  3. Still inn annen tidtaker? vises. Velg Ja og gjenta trinn 2 for å stille inn en annen tidtaker.
  4. Når du er ferdig, velger du Start X,XX km / XX:XX og trykker på START for å gå til førtreningsmodus. Velg deretter sportsprofilen du vil bruke.
  5. Når M430 har funnet alle signalene, trykker du på START. Registrering startet vises, og du kan begynne å trene.

Du kan også starte Intervalltidtaker i løpet av økten, for eksempel etter oppvarming. Trykk på og hold nede LYS for å gå til Hurtigmeny, og velg deretter Intervalltidtaker.

Start en økt med anslag for fullføringstid

Angi distansen for økten, så anslår M430 fullføringstiden for økten i henhold til hastigheten din.

1. Sett i gang ved å gå til Tidtakere > Anslag for fullføringstid.
  2. Angi en måldistanse ved å gå til Angi distanse, og velg 5,00 km, 10,00 km, 1/2-maraton, Maraton eller Angi annen distanse. Trykk på START. Hvis du velger Angi annen distanse, angir du distansen og trykker på START. Fullføringstid blir anslått for XX,XX vises.
  3. Velg Start XX,XX km / X,XX mi, og trykk på START for å gå til førtreningsmodus. Velg deretter sportsprofilen du vil bruke.
  4. Når M430 har funnet alle signalene, trykker du på START. Registrering startet vises, og du kan begynne å trene.

Du kan også starte Anslag for fullføringstid i løpet av økten, for eksempel etter oppvarming. Trykk på og hold nede LYS for å gå til Hurtigmeny, og velg deretter Anslag for fullføringstid.