Du er her: Viktig informasjon > Batteri

Batteri

Polar oppfordrer deg til å minimere mulige effekter fra avfall på miljøet og menneskers helse ved å følge lokale forskrifter for avhending av avfall, og når det er mulig, å avlevere utgåtte produkter ved egne avfallsmottak for elektronisk avfall. Ikke kast dette produktet i restavfallet.

Lad batteriet på M430

M430 har et innvendig, oppladbart batteri. Oppladbare batterier har et begrenset antall ladesykluser. Du kan lade og utlade batteriet mer enn 300 ganger før det skjer en merkbar nedgang i kapasiteten. Antallet ladesykluser varierer også etter bruk og driftsforhold.

Ikke lad batteriet i temperaturer under 0°C eller over 40°C, eller når USB-porten er våt.

Bruk USB-kabelen som følger med i produktsettet for å lade enheten via USB-porten på datamaskinen.

Du kan lade batteriet via et vegguttak. Bruk en USB-strømadapter (følger ikke med i produktsettet) ved lading via et vegguttak. Hvis du bruker en USB-strømadapter, må du kontrollere at adapteren er merket med "effekt 5V DC", og at den tilfører minst 500 mA. Bruk kun en USB-strømadapter med tilstrekkelig sikkerhetsgodkjenning (merket med "LPS", "Limited Power Supply", "UL listed" eller "CE").

Ikke lad Polar-produkter med en 9V lader. Bruk av en 9V lader kan skade Polar-produktet ditt.

Før lading må du kontrollere at det ikke er fukt, hår, støv eller skitt på ladekabelen eller USB-porten på M430. Tørk forsiktig bort eventuell smuss og blås av støvet. Du kan om nødvendig bruke en tannstikker. Ikke bruk skarpe rengjøringsverktøy som kan lage riper.

Hvis du vil lade opp via datamaskinen din, kobler du bare M430 til datamaskinen. Da blir enheten synkronisert med FlowSync samtidig.

1. Plugg USB-kontakten inn i USB-porten på M430, og koble den andre enden av kabelen til datamaskinen.
  2. Lading vises på displayet.
  3. Når batteriikonet er fullt, er M430 fullt oppladet.

Ikke la batteriet være fullt utladet i en lengre periode, og la heller ikke batteriet være fullt oppladet hele tiden. Dette kan påvirke batteriets levetid.

Batteriets driftstid

Batteriets driftstid er:

• opptil 8 timers kontinuerlig trening med GPS og optisk pulsmåling, eller
  • opptil 30 timers kontinuerlig trening med GPS-strømsparingsmodus og optisk pulsmåling, eller
  • opptil 50 timers kontinuerlig trening med GPS-strømsparingsmodus og Bluetooth Smart-pulssensor, eller
  • ved bruk bare i tidsmodus med daglig aktivitetsovervåkning, er driftstiden ca. 20 dager.

Driftstiden avhenger av mange faktorer, for eksempel temperaturen i miljøet der du bruker M430, funksjonene og sensorene du bruker, samt batteriets alder. Smartvarsler og hyppig synkronisering med Flow-appen vil også redusere batteriets levetid. Driftstiden reduseres betydelig i temperaturer langt under frysepunktet. Hvis du har på deg M430 under ytterjakken, bidrar du til å holde den varmere og dermed øke driftstiden.

Varsel om lavt batterinivå

Lavt batteri. Lad opp: Batteriets ladenivå er lavt. M430 bør lades opp.

Lad opp før trening: Ladenivået er for lavt for registrering av en treningsøkt. M430 må lades opp før en ny treningsøkt kan startes.

Varsel om lavt batterinivå under trening:

• M430 varsler deg når det er nok kapasitet igjen i batteriet til én time av treningsøkten.
  • Hvis Lavt batteri vises under trening, blir pulsmålingen og GPS-funksjonen slått av.
  • Når batterinivået synker til et kritisk nivå, vises Registrering avsluttet. M430 avslutter treningsregistreringen og lagrer treningsdataene.

Når displayet er tomt, er batteriet tomt og M430 har gått til dvalemodus. Lad opp M430. Hvis batteriet er helt tomt, kan det ta en stund før ladeanimasjonen vises på displayet.