Du er her: Funksjoner > Brukerhåndbok for Polar M430 | Assistert GPS (A-GPS)

Assistert GPS (A-GPS)

M430 har innebygd GPS som gir nøyaktig måling av hastighet og distanse under en rekke sportsaktiviteter utendørs. Du kan også se ruten din på et kart i Flow-appen og nettjenesten etter økten.

M430 benytter Assistert GPS (A-GPS) for rask posisjonsbestemmelse. A-GPS-data forteller M430 de anslåtte posisjonene til GPS-satellittene. På denne måten vet M430 hvor den skal søke etter satellittene, og enheten kan derfor motta signalene fra dem i løpet av sekunder, til og med under vanskelige signalforhold.

A-GPS-dataene oppdateres én gang per dag. Den siste A-GPS-datafilen oppdateres automatisk til M430 hver gang du synkroniserer enheten med Flow-nettjenesten via FlowSync-programvaren. Hvis du synkroniserer M430 med Flow-nettjenesten via Flow-appen, vil oppdateringen av A-GPS-datafilen finne sted én gang i uken.

A-GPS-sluttdato

A-GPS-datafilen er gyldig i opptil 13 dager. Posisjoneringsnøyaktigheten er relativt høy de første tre dagene, og reduseres i økende grad i løpet av de påfølgende dagene. Regelmessige oppdateringer er med på å sikre høy posisjoneringsnøyaktighet.

Du kan kontrollere sluttdatoen for gjeldende A-GPS-datafil fra M430. Gå til Innstillinger > Generelle innstillinger > Om produktet ditt > A-GPS sluttdato på M430. Hvis datafilen er utløpt, synkroniserer du M430 med Flow-nettjenesten via FlowSync-programvaren eller Flow-appen for å oppdatere A-GPS-dataene.

Når A-GPS-datafilen er utløpt, kan det ta lengre tid å fastsette gjeldende posisjon.

GPS-funksjoner

M430 har følgende GPS-funksjoner:

• Høyde, stigning og nedstigning: Høydemåling i sanntid, samt stigning og nedstigning i meter/fot.
  • Distanse: Nøyaktig distanse i løpet av og etter økten.
  • Hastighet/fart: Nøyaktig informasjon om hastighet/fart i løpet av og etter økten.
  • Løpsindeks: I M430 er løpsindeksen basert på data om hjertefrekvens og hastighet som er målt i løpet av økten. Løpsindeksen gir informasjon om prestasjonsnivået ditt, både hva angår aerob kondisjon og løpsøkonomi.
  • Tilbake til start: Veileder deg tilbake til startpunktet over kortest mulig distanse, og viser deg også distansen tilbake til startpunktet. Nå kan du våge deg på mer dristige ruter og trygt utforske dem, i visshet om at du bare er et tastetrykk unna retningsveiledning tilbake til utgangspunktet.
  • Strømsparingsmodus: Gjør at du kan spare på batteriet i M430 under lange treningsøkter. GPS-dataene lagres i intervaller på 60 sekunder. Et lengre intervall gir deg mer registreringstid. Når strømsparingsmodus er aktivert, kan ikke automatisk pause brukes. I tillegg kan ikke Running Index brukes med mindre du har en løpesensor.

Ha på deg M430 på håndleddet med displayet i retning oppover for å oppnå best mulig GPS-ytelse. På grunn av plasseringen av GPS-antennen på M430 bør ikke enheten brukes med displayet på undersiden av håndleddet. Når enheten brukes på et sykkelstyre, må du sørge for at displayet vender oppover.