Olet täällä: Aloittaminen > Kellotaulut ja valikko

Kellotaulut ja valikko

Kellotaulut

Vantage M ‑kellotaulut kertovat paljon muutakin kuin vain ajan. Saat ajantasaiset ja hyödylliset tiedot kellotauluun: aktiivisuutesi tilan, Kardiokuorman statuksen, sykkeesi ja viimeisimmät treenisi. Voit selata kellotauluja painamalla YLÖS- ja ALAS-painikkeita ja avata tarkempia tietoja painamalla OK-painiketta.

Voit valita analogisen tai digitaalisen näytön Kelloasetukset-kohdassa.

Aika

Peruskellotaulu, jossa näkyvät kellonaika ja päivämäärä.

 

Aktiivisuus

Kellotaulun ympärillä oleva ympyrä sekä kellonajan ja päivämäärän alapuolella oleva prosenttiosuus osoittavat päivittäisen aktiivisuustavoitteesi kertymisen. Ympyrä täyttyy vaaleansinisellä värillä sitä mukaa kuin olet aktiivinen.

Lisäksi näet seuraavat tiedot päivän mittaan kerryttämästäsi aktiivisuudesta, kun avaat yksityiskohtaiset tiedot:

  • Ottamiesi askeleiden määrä. Kehon liikkeiden määrä ja tyyppi rekisteröidään, ja ne muunnetaan arvioiduksi askelmääräksi.
  • Aktiivinen aika kertoo terveyttäsi edistävien kehon liikkeiden kumulatiivisen ajan.
  • Treenin, päivän aktiivisuuden ja perusaineenvaihdunnan (elintoimintojen edellyttämä vähimmäisaineenvaihdunta) kuluttamat kalorit.

Katso lisätietoja kohdasta Aktiivisuuden seuranta 24/7.

 

Kardiokuorman status

Kardiokuorman status kertoo lyhytaikaisen treenikuormituksen eli Rasituksen ja pitkäaikaisen treenikuormituksen eli Sietokyvyn välisestä suhteesta ja näyttää sen perustella, onko treenisi aliharjoittelua, ylläpitävää, kehittävää vai ylikuormittavaa.

Lisäksi näet Kardiokuorman statuksen, Rasituksen ja Sietokyvyn numeeriset arvot ja Kardiokuorman statuksen sanallisen kuvauksen, kun avaat yksityiskohtaiset tiedot.

  • Kardiokuorman statuksen numeerinen arvo on Rasitus jaettuna Sietokyvyllä.
  • Rasitus kertoo, kuinka paljon viimeaikainen treenaaminen on rasittanut kehoasi. Se näyttää keskimääräisen päivittäisen kardiokuormituksesi viimeksi kuluneilta seitsemältä päivältä.
  • Sietokyky kertoo, kuinka hyvin kehosi sietää kardiotreeniä.Se näyttää keskimääräisen päivittäisen kardiokuormituksesi viimeksi kuluneilta 28 päivältä.
  • Kardiokuorman statuksen sanallinen kuvaus

Katso lisätietoja kohdasta Training Load Pro.

 

Syke

Kun Jatkuva sykeseuranta -toiminto on päällä, kello mittaa sykettäsi jatkuvasti ja näyttää sen Syke-kellotaulussa.

Voit tarkistaa päivän korkeimman ja alhaisimman sykkeesi sekä edellisen yön alhaisimman sykelukemasi. Voit ottaa kellon sykeseurantaominaisuuden käyttöön ja poistaa sen käytöstä siirtymällä kohtaan Asetukset > Yleisasetukset > Jatkuva sykeseuranta.

Katso lisätietoja kohdasta Jatkuva sykeseuranta.

Vaikka et käyttäisi Jatkuva sykeseuranta -toimintoa, voit kuitenkin tarkistaa sykkeesi nopeasti aloittamatta treeniä. Riittää, kun kiristät rannekkeen, valitset tämän kellotaulun ja painat OK-painiketta. Sykkeesi tulee kellon näyttöön hetken kuluttua. Palaa Syke-kellotauluun painamalla TAKAISIN-painiketta.

 

Viimeisimmät treenit

Näet viimeisimmästä treenistäsi kuluneen ajan ja treenin lajin.

Lisäksi näet treeniesi yhteenvedot kahdelta edelliseltä viikolta, kun avaat yksityiskohtaiset tiedot. Valitse tarkasteltava treeni YLÖS-/ALAS-painikkeilla ja avaa yhteenveto painamalla OK-painiketta. Katso lisätietoja kohdasta Treenin yhteenveto.

 

Nightly Recharge

Herättyäsi näet Nightly Recharge ‑tilasi. Nightly Recharge -tila osoittaa, kuinka palauttava yöunesi oli. Nightly Recharge yhdistää automaattisesti mitatut tiedot siitä, miten autonominen hermostosi (ANS) rauhoittui unesi ensimmäisten tuntien aikana (ANS-tila), ja siitä, miten hyvin nukuit (unen tila).

Toiminto on oletuksena poissa käytöstä. Jatkuvan sykeseurannan pitäminen päällä kuluttaa akkua nopeammin. Nightly Recharge -toiminto edellyttää, että jatkuva sykeseuranta on käytössä. Jos haluat säästää akkua ja silti käyttää Nightly Rechargea, valitse asetus, jossa jatkuva sykeseuranta on käytössä vain yöaikaan.

Lisätietoja saat kohdista Nightly Recharge™ – palautumisen mittaus ja Sleep Plus Stages™ – unenseuranta.

 

FitSpark-kellotaulu

Kello ehdottaa sinulle parhaiten sopivia treenitavoitteita treenihistoriasi, kuntotasosi ja palautumisesi tilan perusteella. Näet kaikki ehdotetut treenitavoitteet painamalla OK-painiketta. Näet tarkat tiedot treenitavoitteesta valitsemalla treenitavoitteen.

Katso lisätietoja kohdasta FitSpark- päivittäinen treeniopas.

Huomaa, että kellotauluja ja niiden sisältöjä ei voi muokata.

Valikko

Siirry valikkoon painamalla TAKAISIN-painiketta ja selaa sitä YLÖS- ja ALAS-painikkeiden avulla. Vahvista valinnat painamalla OK-painiketta ja palaa takaisin painamalla TAKAISIN-painiketta.

Aloita treeni

Täältä voit aloittaa treenin. Siirry treenin aloitustilaan painamalla OK-painiketta ja valitse haluamasi lajiprofiili.

Voit siirtyä treenin aloitustilaan myös pitämällä OK-painiketta painettuna ajannäyttötilassa.

Katso tarkemmat ohjeet kohdasta Treenin aloittaminen.

Serene™- ohjattu hengitysharjoitus

Aloita hengitysharjoitus valitsemalla ensin Serene ja sitten Aloita harjoitus.

Katso lisätietoja kohdasta Serene™- ohjattu hengitysharjoitus

Ajastimet

Ajastimet-kohdassa on sekuntikello ja alaspäin laskeva ajastin.

Sekuntikello

Käynnistä sekuntikello painamalla OK-painiketta. Mittaa kierrosaika painamalla OK-painiketta. Keskeytä sekuntikello painamalla TAKAISIN-painiketta.

Alaspäin laskeva ajastin

Voit asettaa ajastimen laskemaan alaspäin ennalta määritetystä ajasta. Valitse Aseta ajastin ja määritä aloitusaika. Vahvista painamalla OK-painiketta. Kun olet valmis, valitse Aloita ja käynnistä alaspäin laskeva ajastin painamalla OK-painiketta.

Alaspäin laskeva ajastin lisätään peruskellotauluun, jossa näkyvät kellonaika ja päivämäärä.

Kello ilmoittaa laskennan päättymisestä värisemällä. Käynnistä ajastin uudelleen painamalla OK-painiketta tai peruuta toiminto ja palaa ajannäyttötilaan painamalla TAKAISIN-painiketta.

Treenin aikana voit käyttää intervalliajastinta ja alaspäin laskevaa ajastinta. Lisää ajastinnäkymät treeninäkymiin Flow-palvelun lajiprofiilien asetuksissa ja synkronoi asetukset kelloosi. Lisätietoja ajastimien käytöstä treenin aikana on kohdassa Treenin aikana.

Kuntotesti

Mittaa kuntotasosi helposti rannesykkeen avulla samalla, kun rentoudut pitkälläsi.

Katso lisätietoja kohdasta Kuntotesti rannesykemittarin kanssa.

Asetukset

Asetukset

Voit muokata seuraavia tietoja kellossa:

Kellossa olevien asetusten lisäksi voit muokata lajiprofiileja Polar Flow -verkkopalvelussa ja -sovelluksessa. Mukauta kelloasi lisäämällä suosikkilajisi ja tiedot, jotka haluat nähdä treenin aikana. Katso lisätietoja kohdasta Lajiprofiilit Flow’ssa.