Olet täällä: Ominaisuudet > GPS

GPS

Kellossa on sisäänrakennettu GPS-ominaisuus, joka mittaa nopeutta, matkaa ja korkeutta tarkasti ulkolajeissa. Lisäksi se tallentaa reittisi, jonka näet treenin jälkeen Flow-sovelluksessa ja -verkkopalvelussa.

Kello käyttää avustettua GPS (A-GPS) ‑palvelua satelliittien nopeaan etsintään. A-GPS-tietojen avulla kello löytää GPS-satelliittien ennakoidut sijainnit ja tietää, mistä satelliitteja kannattaa etsiä. Kello löytää satelliittien signaalit muutamassa sekunnissa myös hankalissa olosuhteissa.

A-GPS-tiedot päivittyvät kerran päivässä. Uusin A-GPS-datatiedosto ladataan kelloon, kun se synkronoidaan Flow-verkkopalvelun kanssa FlowSync-ohjelmalla tai Polar Flow ‑sovelluksella. A-GPS-data ladataan kerran päivässä automaattisesti kelloon Flow-sovelluksella, jos puhelimesi on Bluetooth-yhteyden toiminta-alueella ja Polar Flow ‑sovellus on käynnissä vähintään taustalla.

A-GPS:n voimassaolo

A-GPS-tiedosto on voimassa enintään 14 päivää. Paikannustarkkuus on suhteellisen hyvä kolmena ensimmäisenä päivänä, jonka jälkeen se heikkenee asteittain seuraavien päivien kuluessa. Säännöllinen päivittäminen auttaa varmistamaan hyvän paikannustarkkuuden.

Voit tarkistaa A-GPS-tiedoston voimassaolon kellostasi. Siirry kohtaan Asetukset > Yleisasetukset > Tietoja kellosta > A-GPS päättyy. Jos tiedosto on vanhentunut, päivitä A-GPS-tiedot synkronoimalla kello ja Flow-verkkopalvelu FlowSync-ohjelman tai Flow-sovelluksen avulla.

Kun A-GPS-tiedosto on vanhentunut, sijainnin määrittämiseen kuluva aika voi pidentyä.

GPS-toiminnot

Kellossa on seuraavat GPS-ominaisuudet:

  • Matka: tarkat matkatiedot harjoituksen aikana ja sen jälkeen.
  • Nopeus/vauhti: tarkat nopeus-/vauhtitiedot harjoituksen aikana ja sen jälkeen.
  • Korkeus, nousu ja lasku: reaaliaikainen korkeudenmittaus sekä nousu ja lasku metreinä tai jalkoina.
  • Running Index: Running Index -arvo perustuu juoksulenkin aikana mitattuun sykkeeseen ja nopeuteen. Se antaa tietoa sekä aerobisesta kunnostasi että juoksutapasi tehokkuudesta.

GPS toimii parhaiten, kun pidät kelloa ranteessasi näyttö ylöspäin. Kellon GPS-antennin sijainnin vuoksi sitä ei kannata pitää ranteessa niin, että näyttö on kämmenen puolella. Jos pidät laitetta polkupyörän ohjaustangossa, varmista, että näyttö on ylöspäin.