Olet täällä: Ominaisuudet > Vantage M Käyttöohje | Yhteensopivat sensorit

Yhteensopivat sensorit

Paranna kokemustasi ja perehdy syvällisemmin suoritukseesi yhteensopivien Bluetooth®-sensorien avulla. Kello on yhteensopiva useiden Polar-sensoreiden ja kolmansien osapuolten sensoreiden kanssa.

Täältä näet kattavan luettelon yhteensopivista Polar-sensoreista ja -lisävarusteista

Täältä näet luettelon yhteensopivista kolmansien osapuolten sensoreista

Ennen uuden sensorin käyttöönottoa sensori on yhdistettävä kelloon. Muutaman sekunnin kestävä yhdistäminen varmistaa, että kello ottaa vastaan vain omien sensoreidesi signaaleja, jotta häiriöitä ei esiinny ryhmässä treenaamisen aikana. Suorita yhdistäminen kotona ennen tapahtumiin tai kilpailuihin osallistumista, jotta tiedonsiirto ei häiritse toimintoa. Katso ohjeet kohdasta Sensoreiden yhdistäminen kelloon.

Polar H10 -sykesensori

Seuraa sykettäsi äärimmäisen tarkasti kiinnitysvyöllä varustetun Polar H10 -sykesensorin avulla.

Polar Precision Prime käyttää tarkinta optista sykkeenmittausteknologiaa ja toimii lähes kaikissa olosuhteissa. Jos kuitenkin sensorin pitäminen paikallaan ranteessa on haastavaa valitsemassasi lajissa tai jos sensorin lähellä olevissa lihaksissa ja jänteissä on painetta tai liikettä, Polar H10 ‑sykesensori antaa tarkimmat syketiedot. Polar H10 -sykesensori reagoi herkemmin nopeisiin sykkeen muutoksiin, joten se sopii ihanteellisesti myös intervallityyppiseen treeniin, jossa tehdään nopeita sprinttejä.

Polar H10 -sykesensorissa on sisäinen muisti, johon voi tallentaa yhden treenin ilman lähistöllä olevaa sensoriin yhdistettyä treenilaitetta tai mobiilisovellusta. Riittää, kun yhdistät H10-sykesensorin Polar Beat -sovellukseen ja aloitat treenin sovelluksesta. Näin voit tallentaa esimerkiksi uintitreenin aikaisen sykkeesi Polar H10 -sykesensorilla. Saat lisätietoja Polar Beat -sovelluksen ja Polar H10 -sykesensorin tukisivuilta.

Jos käytät Polar H10 -sykesensoria pyörälenkillä, voit kiinnittää kellon pyöräsi ohjaustankoon ja seurata harjoitustietojasi helposti myös lenkin aikana.

Polar Bluetooth® Smart -juoksusensori

Bluetooth® Smart -juoksusensori on tarkoitettu juoksijoille, jotka haluavat parantaa tekniikkaansa ja suorituskykyään. Se näyttää nopeus- ja matkatiedot niin juoksumatolla kuin mutaisimmalla maastoreitillä juostessasi.

• Mittaa jokaisen askeleesi sekä näyttää juoksunopeutesi ja kulkemasi matkan.
  • Auttaa parantamaan juoksutekniikkaasi näyttämällä askeltiheytesi ja askelpituutesi.
  • Pieni sensori kiinnittyy tukevasti kengännauhoihin.
  • Iskun- ja vedenkestävä sensori selviytyy vaativimmistakin lenkeistä.

Polar Bluetooth® Smart -nopeussensori

Monet tekijät voivat vaikuttaa pyöräilynopeuteen. Kunto on yksi niistä, mutta myös sääolosuhteilla ja tien pinnalla on valtava merkitys. Aerodynaaminen nopeussensori on edistyksellisin tapa mitata, miten nämä tekijät vaikuttavat nopeuteesi.

• Mittaa hetkellistä, keskimääräistä ja maksimaalista nopeutta.
  • Seuraa edistymistäsi ja suorituskykysi parantumista keskinopeuden perusteella.
  • Kevyt mutta kestävä ja helppo asentaa.

Polar Bluetooth® Smart -poljinnopeussensori

Langaton poljinnopeussensorimme on käytännöllisin tapa mitata pyörälenkin tietoja. Se mittaa reaaliaikaista, keskimääräistä ja maksimaalista poljinnopeutta kierroksina minuutissa, joten voit verrata pyörälenkkisi tekniikkaa aiempiin lenkkeihisi.

• Parantaa pyöräilytekniikkaasi ja havaitsee ihanteellisen poljinnopeutesi
  • Häiriöttömät poljinnopeustiedot auttavat arvioimaan suorituskykyäsi
  • Aerodynaaminen ja kevyt

Kolmansien osapuolten tehosensorit

Kello mittaa tehotietojasi juoksu- tai pyörälenkin aikana, jos yhdistät kellon erilliseen juoksu- tai poljintehosensoriin. Kun muokkaat treeninäkymiä Flow-verkkopalvelun lajiprofiilien asetuksissa, voit valita, mitkä tehotiedot näet treenin aikana. Training Load Pro -toiminto käyttää tehotietoja Lihaskuorman laskentaan, joten käyttämällä erillistä juoksu- tai poljintehosensoria saat juoksu- ja pyörälenkeistäsi myös Lihaskuorma-arvon.

Juoksuteho

Juoksuteho on erinomainen työkalu, jonka avulla voit mitata juoksun aikaista ulkoista kuormitustasi. Se reagoi sykettä nopeammin, joten se sopii erinomaisesti kuormituksen mittaamiseen juostessasi ylämäkeen ja intervallitreeneissä. Sen avulla voit pitää juoksutehon tasaisena myös juostessasi vaihtelevassa maastossa. Juoksuteho täydentää sykkeenmittausta: kun mittaat molempia, näet juoksusuorituksessasi tapahtuvat muutokset. Jos pystyt muutaman viikon treenin jälkeen tuottamaan saman tehon alhaisemmalla sykkeellä, juoksusuorituksesi on parantunut.

Lue lisää Juoksuteho-toiminnosta tästä kattavasta oppaasta.

Pyöräilyteho

Pyöräilytehon mittaaminen auttaa seuraamaan ja kehittämään pyöräilysuoritustasi ja poljintekniikkaasi. Sykkeestä poiketen tehontuotto on absoluuttinen ja objektiivinen arvo, joka mittaa työtä. Voit siis verrata tehoarvojasi muihin samaa sukupuolta oleviin ja kanssasi suunnilleen samankokoisiin pyöräilijöihin. Tarkimmat tulokset saat vertaamalla tehoa watteina kilogrammaa kohden. Saat tarkempaa tietoa myös vertaamalla sykettäsi ja tehoalueita.