Olet täällä: Harjoittelu > Pikavalikko

Pikavalikko

Voit siirtyä pikavalikkoon VALO-painikkeella treenin aloitustilasta, treenin keskeytyksen aikana ja multisport-treenin siirtymätilan aikana.

Pikavalikossa näkyvät vaihtoehdot riippuvat valitsemastasi lajista ja siitä, käytätkö GPS:ää.

 

Taustavalo:

Kytke Taustavalo aina päällä ‑ominaisuus Päälle tai Pois päältä. Jos valitset Aina päällä, kellon näytössä on taustavalo koko treenisi ajan. Taustavalon asetus palaa oletusasetukseen Pois päältä, kun lopetat treenin. Huomaa, että jos taustavalo on aina päällä, kellon akku kuluu huomattavasti oletusasetusta nopeammin.

  Ehdotuksemme:

Löydät päivittäiset FitSpark-treenisuositukset Ehdotuksemme-kohdasta.

 

Altaan pituus:

Uinti-/Allasuinti-profiilia käyttäessä on tärkeää valita oikea altaan pituus, sillä se vaikuttaa vauhdin, matkan ja vetojen laskentaan samoin kuin SWOLF-pisteisiin. Siirry Altaan pituus ‑asetukseen painamalla OK-painiketta ja muuta tarvittaessa aiemmin määritettyä altaan pituutta. Oletuspituudet ovat 25 metriä, 50 metriä ja 25 jaardia, mutta voit asettaa pituuden myös manuaalisesti haluttuun mittaan. Valittavissa oleva minimipituus on 20 metriä/jaardia.

Altaan pituus ‑asetukseen pääsee vain pikavalikosta treenin aloitustilassa.

  Kalibroi poljintehosensori:

Valitse jokin pyöräilylajiprofiili ja aktivoi lähettimet pyörittämällä kampia. Valitse sitten pikavalikosta Kalibroi poljintehosensori ja kalibroi sensori näytön ohjeiden mukaan. Katso omaa poljintehosensoriasi koskevat kalibrointiohjeet valmistajan ohjeista.

Tämä vaihtoehto näytetään vain, jos olet yhdistänyt poljintehosensorin kelloosi.

  Kalibroi juoksusensori:

Voit kalibroida juoksusensorin manuaalisesti kahdella tapaa pikavalikon kautta. Valitse yksi juoksulajiprofiileista ja sitten Kalibroi juoksusensori > Kalibroi juoksemalla tai Kalibrointikerroin.

  • Kalibroi juoksemalla: Aloita treeni ja juokse matka, jonka pituuden tunnet. Matkan on oltava yli 400 metriä. Kun olet juossut matkan, mittaa kierros painamalla OK-painiketta. Aseta juoksemasi matkan todellinen pituus ja paina OK-painiketta. Kalibrointikerroin on päivitetty.
    Huomaa, että intervalliajastinta ei voi käyttää kalibroinnin aikana. Jos olet käynnistänyt intervalliajastimen, kello pyytää pysäyttämään sen, jotta juoksusensori voidaan kalibroida manuaalisesti. Voit käynnistää ajastimen taukotilasta kalibroinnin jälkeen.
  • Kalibrointikerroin: Aseta kalibrointikerroin manuaalisesti, jos tiedät, mikä kerroin antaa tarkan matkan.

Katso tarkemmat ohjeet juoksusensorin manuaaliseen ja automaattiseen kalibrointiin kohdasta Polar-juoksusensorin kalibrointi Vantage V:n / Vantage M:n avulla.

Tämä vaihtoehto näytetään vain, jos olet yhdistänyt juoksusensorin kelloosi.

  Suosikit:

Suosikit-kohdassa näytetään treenitavoitteet, jotka olet tallentanut suosikeiksi Flow-verkkopalvelussa, ja voit synkronoida ne kelloosi. Valitse suosikkitreenitavoite, jonka haluat suorittaa. Kun olet tehnyt valintasi, kello palaa treenin aloitustilaan, jossa voit aloittaa treenin.

Katso lisätietoja kohdasta Suosikit.

  Kisavauhti:

Kisavauhti auttaa pitämään yllä tasaista vauhtia ja saavuttamaan tavoiteajan tietyllä matkalla. Määritä matkan tavoiteaika, kuten 45 minuuttia 10 km:n juoksumatkalle. Seuraa, kuinka paljon olet jäljessä tai edellä asettamaasi tavoitetta. Voit myös tarkistaa, mikä on tavoitteen saavuttamisen edellyttämä tasainen vauhti/nopeus.

Kisavauhdin voi asettaa Vantagessa. Valitse vain matka sekä tavoitekesto ja valmista tuli! Voit määrittää kisavauhtitavoitteen myös Flow-verkkopalvelussa tai -sovelluksessa ja synkronoida sen kelloosi.

Katso lisätietoja kohdasta Kisavauhti.

 

Intervalliajastin:

Voit asettaa aikaan ja/tai matkaan perustuvia intervalliajastimia, joiden avulla voit mitata intervallitreeniesi treeni- ja lepovaiheiden kestot tarkasti.

Lisää intervalliajastin treenin treeninäkymiin valitsemalla Tämän treenin ajastin > Päällä. Voit käyttää aiemmin asetettua ajastinta tai luoda uuden ajastimen palaamalla pikavalikkoon ja valitsemalla Intervalliajastin > Aseta intervalliajastin:

  1. Valitse Aikaan perustuva tai Matkaan perustuva: Aikaan perustuva: Määritä ajastimeen minuutit ja sekunnit ja paina OK-painiketta. Matkaan perustuva: Määritä ajastimeen matka ja paina OK-painiketta. Aseta toinen ajastin? tulee näyttöön. Aseta toinen ajastin painamalla OK-painiketta.
  2. Kun kaikki on valmista, kello palaa treenin aloitustilaan, jossa voit aloittaa treenin. Ajastin käynnistyy, kun aloitat treenin.

Katso lisätietoja kohdasta Treenin aikana.

  Alaspäin laskeva ajastin:

Lisää alaspäin laskeva ajastin treenin treeninäkymiin valitsemalla Tämän treenin ajastin > Päällä. Voit käyttää aiemmin asetettua ajastinta tai luoda uuden ajastimen palaamalla pikavalikkoon ja valitsemalla Alaspäin laskeva ajastin > Aseta ajastin. Aseta alaspäin laskeva ajastin ja vahvista painamalla OK-painiketta. Kun kaikki on valmista, kello palaa treenin aloitustilaan, jossa voit aloittaa treenin. Ajastin käynnistyy, kun aloitat treenin.

Katso lisätietoja kohdasta Treenin aikana.

  Takaisin alkuun:

Takaisin alkuun ‑ominaisuus ohjaa sinut takaisin treenisi aloituspisteeseen. Lisää Takaisin alkuun ‑näkymä tämänhetkisen treenin treeninäkymiin valitsemalla Takaisin alkuun ja painamalla OK-painiketta.

Katso lisätietoja kohdasta Takaisin alkuun.

Takaisin alkuun ‑ominaisuus on valittavissa vain, kun GPS on otettu käyttöön lajiprofiilissa.

Kun valitset treenille treenitavoitteen, Suosikit-vaihtoehto yliviivataan pikavalikossa. Tämä johtuu siitä, että voit valita treenille vain yhden tavoitteen. Jos haluat vaihtaa tavoitetta, valitse yliviivattu vaihtoehto, jonka jälkeen sinulta kysytään, haluatko vaihtaa tavoitettasi. Vahvista vastaus painamalla OK-painiketta, ja valitse sitten toinen tavoite.