Olet täällä: Ominaisuudet > Smart Coaching > Polar Sleep Plus

Polar Sleep PlusTM

Kello seuraa nukkumistasi, jos käytät sitä yöllä. Laite havaitsee, kun nukahdat ja heräät, sekä kerää tietoa perusteellista analyysia varten. Analyysi on saatavilla Polar Flow ‑sovelluksessa ja ‑verkkopalvelussa. Kello havaitsee kätesi liikkeet yöllä ja tallentaa kaikki unijakson aikana tapahtuneet keskeytykset. Saat tietää, kuinka paljon todella nukuit.

Unitiedot kellossa

Siirry ajannäyttötilassa YLÖS- ja ALAS-painikkeilla Uni-kellotauluun.

Kun kellosi havaitsee, että olet herännyt, näet kellotaulussa uniaikasi.

Voit myös lopettaa unen seurannan manuaalisesti. Oletko jo hereillä? ‑viesti näkyy Uni-kellotaulussa, kun kellosi on havainnut vähintään neljän tunnin unijakson. Kerro kellolle olevasi hereillä painamalla OK-painiketta, valitse Lopeta unen seuranta ja kello tekee välittömästi yhteenvedon unestasi.

Avaa uniyhteenveto painamalla OK-painiketta. Uniyhteenvedossa näkyvät seuraavat tiedot:

• Milloin nukahdit ja milloin heräsit.
  • Uniaika tarkoittaa ajanjaksoa nukahtamisen ja heräämisen välillä.
  • Varsinainen uni tarkoittaa unessa oltua aikaa nukahtamisen ja heräämisen välillä. Tarkemmin sanottuna se tarkoittaa uniaikaa, josta keskeytykset on vähennetty. Varsinainen uni sisältää vain sen ajan, jonka todella olit unessa.
  • Yhtenäisyys: Unen yhtenäisyys on arvio uniaikasi yhtenäisyydestä. Unen yhtenäisyys arvioidaan asteikolla yhdestä viiteen: katkonainen – melko katkonainen – melko yhtenäinen – yhtenäinen – hyvin yhtenäinen.
  • Unierittely: kuvaus varsinaisesta uniajastasi ja unesi keskeytyksistä suhteessa unesi tavoiteaikaan.
  • Palaute: Saat palautetta unesi kestosta ja laadusta. Kestosta annettava palaute perustuu uniaikasi ja unesi tavoiteajan väliseen vertailuun.
  • Kuinka hyvin nukuit?: Voit arvioida viisiportaisella asteikolla, miten hyvin nukuit edellisenä yönä: erittäin hyvin – hyvin – ihan hyvin – huonosti – erittäin huonosti. Kun arvioit unesi, saat pidemmän tekstipalautteen Flow-sovelluksessa ja -verkkopalvelussa. Flow-sovelluksen ja -verkkopalvelun palautteessa huomioidaan oma arviosi unesi laadusta, ja palautetta mukautetaan arviosi perusteella.

Unitiedot Flow-sovelluksessa ja -verkkopalvelussa

Unitiedot näkyvät Flow-sovelluksessa ja ‑verkkopalvelussa, kun kello on synkronoitu. Voit tarkastella unesi ajoitusta, määrää ja laatua. Voit asettaa unesi tavoiteajan ja määrittää, kuinka pitkään aiot nukkua öisin. Voit myös arvioida unesi Flow-sovelluksessa ja -verkkopalvelussa. Saat palautetta unestasi riippuen unitiedoistasi, unesi tavoiteajasta ja unesi arvioinnista.

Voit tarkastella unitietoja Flow-verkkopalvelun Uni-välilehdellä, joka sijaitsee Päiväkirja-kohdassa. Voit lisätä unitietosi myös Edistyminen-välilehden Aktiivisuusraportit-kohtaan.

Seuraamalla unirytmiäsi huomaat päivittäisen elämän muutosten vaikutukset ja löydät sopivan tasapainon levon, päivittäisen aktiivisuuden ja harjoittelun välillä.

Lue lisää Polar Sleep Plus ‑toiminnosta tästä kattavasta oppaasta.