Je bent hier:Functies > Slimme meldingen (iOS)

Slimme meldingen (iOS)

Met de functie Slimme meldingen kun je op je Polar-apparaat waarschuwingen ontvangen over inkomende gesprekken, berichten en meldingen van apps. Je krijgt dezelfde meldingen op je Polar-apparaat als je op het scherm van je telefoon ziet De functie Slimme meldingen is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Instellingen

Je Polar-apparaat moet aan de Flow app worden gekoppeld om waarschuwingen en meldingen te kunnen ontvangen; ook moet je de juiste instellingen op je Polar-apparaat en telefoon hebben opgegeven.

Na het bijwerken van de firmware van je Polar-apparaat moet je dit opnieuw aan de Flow app koppelen om de instellingen van Slimme meldingen te laten verschijnen. Als je dat niet doet, wordt de instelling niet zichtbaar.

V800

Meldingen zijn standaard uitgeschakeld. Schakel deze in in Menu > Instellingen > Algemene instellingen > Slimme meldingen.

  • Kies Aan om meldingen te ontvangen en de inhoud van de meldingen op het display weer te geven.
  • Kies Aan (geen voorbeeld) als je de inhoud van de meldingen niet op het display wilt zien. Je krijgt dan alleen bericht dat je een melding hebt ontvangen.
  • Melding niet storen: Als je meldingen en gesprekswaarschuwingen gedurende een bepaalde periode wilt uitschakelen, schakel dan Niet storen in. Stel daarna de periode in waarop Niet storen ingeschakeld is (standaard 22u - 7u). Als dit ingeschakeld is, ontvang je geen meldingen of gesprekswaarschuwingen gedurende de door jou ingestelde periode.

Telefoon

De instellingen voor meldingen op je telefoon bepalen welke meldingen je op je Polar-apparaat ontvangt. Instellingen voor meldingen op je iOS-telefoon bewerken:

  1. Ga naar Instellingen > Berichtencentrum.
  2. Zorg dat de apps waarvan je meldingen wilt ontvangen onder Include worden genoemd en dat hun meldingenstijl is ingesteld op Stroken of Waarschuwingen.

Je ontvangt geen meldingen van apps die onder Do Not Include zijn genoemd.

 

Gebruik

Als je een waarschuwing ontvangt, laat je Polar-apparaat je dat discreet weten door een trilsignaal. Als je een gesprek ontvangt, kun je kiezen tussen aannemen, dempen of weigeren (alleen met iOS 8). Dempen werkt alleen voor je Polar-apparaat; het zal niet je telefoon dempen. Als een melding binnenkomt tijdens een gesprekswaarschuwing, wordt hij niet weergegeven.

Tijdens een trainingssessie kun je gesprekken ontvangen en navigatieaanwijzingen krijgen (alleen met Google maps) als de Flow app op je telefoon wordt uitgevoerd. Je ontvangt geen meldingen (e-mail, agenda, apps enz.) tijdens trainingssessies.

Meldingen verwijderen

Meldingen kunnen handmatig worden verwijderd of door time-out. Bij handmatig verwijderen van de melding wordt deze ook van je telefoonscherm verwijderd; door time-out wordt deze van je Polar-apparaat verwijderd, maar blijft hij zichtbaar op je telefoon.

Meldingen kun je als volgt van het display verwijderen.

  • Handmatig: Druk op de knop TERUG
  • Time-out: De melding verdwijnt na 30 seconden als je hem niet handmatig verwijdert

Niet storen

Als je meldingen en gesprekswaarschuwingen gedurende een bepaalde periode wilt uitschakelen, schakel dan Niet storen in. Als dit ingeschakeld is, ontvang je geen meldingen of gesprekswaarschuwingen gedurende de door jou ingestelde periode.

Niet storen is standaard ingeschakeld voor de periode 22u - 7u. Je kunt deze periode wijzigen in de Algemene instellingen van je Polar device.

Als Niet storen ingeschakeld is, zie je een pictogram (een halve maan) linksboven in het display van de V800, dat aangeeft dat je geen meldingen kunt ontvangen.