Je bent hier:Functies > Zwemmen

Zwemmen

De V800 is waterdicht tot 30 meter en kan tijdens het zwemmen worden gedragen. De H7 hartslagsensor detecteert je hartslag bij het zwemmen met GymLink-transmissie, aangezien Bluetooth Smart® niet werkt onder water. Bij gebruik van GPS tijdens het zwemmen kan er storing optreden, en de geregistreerde gegevens zijn minder nauwkeurig dan bij landactiviteiten. GPS kan ook interfereren met GymLink-transmissie en de hartslagmeting storen bij het zwemmen. Daarom wordt aanbevolen de GPS uit te schakelen bij het meten van de hartslag in water.

Bij het meten van de hartslag in water kun je om de volgende redenen last hebben van interferentie.

  • De sterkte van het ECG-signaal is persoonlijk en kan verschillen afhankelijk van de samenstelling van iemands lichaamsweefsel. Problemen treden vaker op bij het meten van de hartslag in water.
  • Zwembadwater met veel chloor en zeewater zijn zeer geleidend. Sensorelektroden kunnen in die omstandigheden kortsluiting maken en de detectie van het ECG-signaal belemmeren.
  • Door in het water te springen of heftige spierbewegingen te maken bij zwemwedstrijden kan de sensor verschuiven naar een positie op het lichaam waar het ECG-signaal niet wordt opgevangen.