Je bent hier:Functies > Barometer

Barometer

De barometer heeft de volgende functies.

  • Hoogte, stijging en daling
  • Temperatuur tijdens training (kan op het display worden bekeken)
  • Hellingmeter (snelheidssensor Bluetooth® Smart vereist)

De V800 meet de hoogte met een luchtdruksensor en zet de gemeten luchtdruk om in hoogtemeting. Dit is de meest nauwkeurige manier om na kalibratie de hoogte en wijzigingen in de hoogte (stijging en daling) te meten. Gestegen en gedaald wordt in meter of voet weergegeven. De stijg- of daalhoek wordt in percentages en graden weergegeven en zijn alleen zichtbaar als tijdens het fietsen een snelheidssensor Bluetooth® Smart wordt gebruikt.

Om te zorgen dat de hoogte nauwkeurig blijft moet hij steeds gekalibreerd worden wanneer een betrouwbare referentie beschikbaar is, zoals een piek of een topografische kaart of wanneer je je op zeeniveau bevindt. De kalibratie kan ook op automatisch worden ingesteld. Dat is met name handig als een trainingssessie altijd in dezelfde omgeving begint. Variaties in de luchtdruk als gevolg van weersomstandigheden of door airconditioning binnenshuis, kunnen de hoogtewaarden beïnvloeden.

De weergegeven temperatuur is die van je V800. Als je de V800 om je pols draagt, beïnvloedt je lichaamswarmte de temperatuurmeting. Haal de V800 15 tot 20 minuten van je pols af voor een nauwkeurige meting van de luchttemperatuur.

De hoogte wordt automatisch gekalibreerd met GPS en wordt in grijs weergegeven totdat deze gekalibreerd is. Voor de meest nauwkeurige hoogtemeting wordt aanbevolen de hoogte altijd handmatig te kalibreren als je je huidige hoogte kent. Handmatige kalibratie kan worden uitgevoerd in de pre-trainingsweergave en in het snelmenu van de trainingsweergave. Voor meer informatie, Snelmenu