Je bent hier:Functies > Smart Coaching > Activiteitsmeting

Activiteitsmeting

De V800 volgt je activiteit met een interne 3D versnellingsmeter die je polsbewegingen registreert. Hij analyseert de frequentie, intensiteit en onregelmatigheid van je bewegingen samen met je fysieke gegevens, zodat je kunt zien hoe actief je bent buiten je trainingssessies.

Je krijgt een dagelijks activiteitsdoel en begeleiding om je doel te bereiken. Hij herinnert je er ook aan om op te staan en te gaan bewegen als je te lang inactief bent geweest. Bekijk de gegevens op je V800 of de Polar Flow app.

Het dagelijks activiteitsdoel dat je van de Polar V800 krijgt, is gebaseerd op de algemene aanbevelingen voor fysieke activiteit met gemiddelde en zware intensiteit, alsmede op onderzoeksbevindingen over negatieve gezondheidseffecten die te veel zitten voor je kunnen hebben. Het door de V800 gegeven dagelijks activiteitsdoel kan in feite iets meer zijn dan de meeste aanbevelingen inhouden. Naast één uur activiteit van matige intensiteit speelt ook de activiteit van lage intensiteit een belangrijke rol bij het voldoen aan de eisen voor het dagelijks activiteitsdoel van de V800.

Je dagelijks activiteitsdoel wordt ingesteld op basis van je fysieke instellingen en je normale dag. Als je bijvoorbeeld een kantoorbediende bent, wordt van je verwacht dat je ongeveer vier uur activiteit van lage intensiteit haalt gedurende een normale dag. Voor mensen die veel staan en lopen tijdens hun werkuren heeft de V800 hogere verwachtingen.

Activiteitsgegevens

De V800 vult geleidelijk een activiteitsbalk om je voortgang naar je dagelijks doel aan te geven. Je kunt de activiteitsbalk bekijken in Activiteit van vandaag en, optioneel, in de tijdweergave (wijzig de displayweergave door de knop OMHOOG ingedrukt te houden).

In Activiteit van vandaag kun je zien hoe actief je die dag tot dusver bent geweest en kun je begeleiding krijgen om je doel te bereiken.

  • Activiteit
    • Actieve tijd: Actieve tijd toont je de cumulatieve tijd van je lichaamsbeweging die goed is voor je lichaam en je gezondheid.
    • Calorieën: Toont hoeveel calorieën je verbruikt hebt tijdens training, activiteit en BMR (Basal metabolic rate (basisstofwisseling): de minimale stofwisselingsactiviteit die nodig is om in leven te blijven). de minimale stofwisselingsactiviteit die nodig is om in leven te blijven).
    • Stappen: Tot dusver gezette stappen. De hoeveelheid en het type lichaamsbewegingen worden geregistreerd en omgezet in een schatting van de stappen. De basisaanbeveling is om 10.000 stappen of meer per dag ten doel te stellen.

    Druk in de Activiteitsweergave op START om te zien hoe je calorieën zijn verdeeld over training, activiteit en BMR.

  • Te gaan: Je V800 biedt je opties voor het bereiken van je dagelijkse activiteitsdoel. Het laat zien hoe lang je nog actief moet zijn als je activiteiten van lage, normale of hoge intensiteit kiest. Je hebt één doel, maar kunt dat op verschillende manieren bereiken. Het dagelijks activiteitsdoel kan op lage, normale en hoge intensiteit worden bereikt. In de V800 betekent ‘staan’ een lage intensiteit, ‘wandelen’ betekent normale intensiteit en ‘joggen’ betekent hoge intensiteit. Op de webservice Polar Flow vind je meer voorbeelden voor lage, normale en hoge intensiteit en kun je jouw manier kiezen om je doel te bereiken.

Inactiviteitswaarschuwing

De V800 neemt waar of je overdag te lang inactief bent geweest.

Als je 55 minuten lang stil hebt gezeten, verschijnt Tijd om te gaan bewegen. Sta op en zoek je manier om in beweging te komen. Als je gedurende de volgende vijf minuten niet actief bent, krijg je een inactiviteitsstempel.

Je kunt de waarschuwing in- of uitschakelen in Instellingen > Algemene instellingen > Inactiviteitswaarschuwing.

Zowel de Polar Flow app als de webservice Polar Flow laten je zien hoeveel inactiviteitswaarschuwingen je hebt ontvangen. Zo kun je je dagelijkse routine kritisch bekijken en en deze veranderen in een meer actief leven.

Slaapgegevens op de webservice Flow en de Flow app

Als je je V800 's nachts draagt, volgt hij je slaap. Je hoeft geen slaapmodus te activeren. De V800 merkt aan je polsbewegingen automatisch dat je slaapt.

Je slaapduur is de langste continue rusttijd die binnen 24 uur plaatsvindt, beginnend op 18:00u/6pm tot de volgende dag 18:00u/6pm. Omdat onderbrekingen van minder dan één uur van je slaap de slaapberekening niet doen stoppen, worden deze niet opgenomen in de slaapduur. Onderbrekingen van meer dan één uur beëindigen de berekening van de slaapduur.

De duur en de kwaliteit (rustig / onrustig) van de slaap worden weergegeven in de webservice Flow en de Flow app nadat de V800 is gesynchroniseerd. De perioden van ontspannen slapen en weinig bewegen worden als rustige slaap gerekend. Perioden waarin je beweegt en van houding verandert worden als onrustige slaap gezien. In plaats van alle immobiele perioden simpel op te tellen, geeft het algoritme meer gewicht aan lange dan aan korte immobiele perioden. Het percentage rustige slaap vergelijkt de tijd van rustige slaap met de totale slaapduur. Rustige slaap is sterk persoonlijk en moet samen met de slaapduur worden geïnterpreteerd.

Als je weet hoe lang je rustig dan wel onrustig slaapt, krijg je een beeld van je nachtrust en kun je nagaan of deze wordt beïnvloed door wijzigingen in je dagelijks leven. Dat kan je helpen bij het vinden van manieren om je slaap te verbeteren en je overdag goed uitgerust te voelen.

Activiteitsgegevens Flow app

Met de mobiele app Polar Flow kun je je activiteitsgegevens overal volgen en analyseren, en je gegevens draadloos synchroniseren vanaf je V800 naar de Polar Flow service.