Je bent hier:Functies > Slimme meldingen (Android)

Slimme meldingen (Android)

Met de functie Slimme meldingen kun je op je Polar-apparaat waarschuwingen ontvangen over inkomende gesprekken, berichten en meldingen van apps. Je krijgt dezelfde meldingen op je Polar-apparaat als je op het scherm van je telefoon ziet Let op: tijdens trainingssessies kun je geen meldingen ontvangen.

• Zorg dat Android-versie 5.0 of hoger is geïnstalleerd op je telefoon.
  • Zorg dat je over de nieuwste firmwareversie beschikt op je V800.
  • Voor gebruik van de functie Slimme meldingen heb je de Polar Flow mobiele app voor Android nodig en moet je Polar V800 aan de app gekoppeld zijn. De functie Slimme meldingen werkt alleen als de Polar Flow app wordt uitgevoerd op je telefoon.
  • Als de functie Slimme meldingen ingeschakeld is, raakt de batterij van je Polar-apparaat en je telefoon sneller leeg, omdat Bluetooth constant ingeschakeld is.

We hebben de functionaliteit gecontroleerd op een aantal veelgebruikte telefoonmodellen, zoals de Samsung Galaxy S5, de Samsung Galaxy S6, de Nexus 5, de LG G4 en de Sony Xperia Z3. Er kunnen functionaliteitsverschillen zijn met andere telefoonmodellen die Android 5.0 ondersteunen.

Instellingen

Je Polar-apparaat moet aan de Flow app worden gekoppeld om waarschuwingen en meldingen te kunnen ontvangen; ook moet je de juiste instellingen op je Polar-apparaat en telefoon hebben gekozen.

Na het bijwerken van de firmware van je Polar-apparaat moet je dit opnieuw aan de Flow app koppelen om de instellingen van Slimme meldingen te laten verschijnen. Als je dat niet doet, wordt de instelling niet zichtbaar.

Meldingen zijn standaard uitgeschakeld. Ze kunnen worden in- of uitgeschakeld op je V800 of de Polar Flow app. Als je de instellingen wilt wijzigen, wordt aanbevolen om dat altijd op je V800 te doen.

V800

De functie Slimme meldingen wordt op de V800 als volgt in- en uitgeschakeld.

Ga in je V800 naar Menu > Instellingen > Algemene instellingen > Slimme meldingen.

• Kies Aan om meldingen te ontvangen en de inhoud van de meldingen op het display weer te geven.
  • Kies Aan (geen voorbeeld) als je de inhoud van de meldingen niet op het display wilt zien. Je krijgt dan alleen bericht dat je een melding hebt ontvangen.

Polar Flow mobiele app

In de Polar Flow mobiele app is de functie Smart notifications standaard uitgeschakeld.

Je kunt de functie Smart notifications als volgt in- of uitschakelen in de mobiele app:

Open de Polar Flow mobiele app.

1. Ga naar Apparaten.
  2. Kies onder Smart notifications de optie Aan (geen voorbeeld) of Uit.
  3. Synchroniseer je V800 met de mobiele app door de knop TERUG van je V800 ingedrukt te houden.
  4. Op het display van je V800 verschijnt Smart notifications aan of Smart notifications uit.

Vergeet niet je V800 met de mobiele app te synchroniseren telkens als je de instelling voor meldingen in de Polar Flow mobiele app hebt gewijzigd.

Telefoon

Om meldingen van je telefoon op je Polar V800 te kunnen ontvangen moet je eerst meldingen inschakelen voor de mobiele applicaties waarvan je meldingen wilt ontvangen. Je kunt dit doen via de instellingen van de mobiele applicatie of via de instellingen voor meldingen op je Android-telefoon. Raadpleeg de handleiding van je telefoon voor meer informatie over de instellingen voor meldingen van apps.

Vervolgens moet de Polar Flow app toestemming hebben om de meldingen op je telefoon te lezen. Je moet de Polar Flow app toegang geven tot de meldingen op je telefoon (dus meldingen inschakelen in de Polar Flow app). De Polar Flow app helpt je zo nodig bij het geven van toegang.

Gebruik

Als je een waarschuwing ontvangt, laat je Polar-apparaat je dat discreet weten door een trilsignaal. Een agenda-item en een bericht waarschuwen éénmaal; inkomende gesprekken blijven waarschuwen totdat je op de knop TERUG drukt van je Polar V800, het gesprek aanneemt of na 30 seconden.

De naam van de beller wordt op het display weergegeven als die in je mobiele telefoonboek staat en de naam alleen Latijnse lettertekens bevat en speciale tekens van de volgende talen: Frans, Fins, Zweeds, Duits, Noors of Spaans.

Meldingen verwijderen

Meldingen kunnen handmatig worden verwijderd of door time-out. Bij handmatig verwijderen van de melding wordt deze ook van je telefoonscherm verwijderd; door time-out wordt deze van je Polar-apparaat verwijderd, maar blijft hij zichtbaar op je telefoon.

Meldingen kun je als volgt van het display verwijderen.

• Handmatig: Druk op de knop TERUG
  • Time-out: De melding verdwijnt na 30 seconden als je hem niet handmatig verwijdert

Niet storen

Als je meldingen en gesprekswaarschuwingen gedurende een bepaalde periode wilt uitschakelen, schakel dan Niet storen in. Als dit ingeschakeld is, ontvang je geen meldingen of gesprekswaarschuwingen gedurende de door jou ingestelde periode.

Niet storen is standaard ingeschakeld voor de periode 22u - 7u. Je kunt deze periode wijzigen in de Algemene instellingen van je Polar device.

Als Niet storen ingeschakeld is, zie je een pictogram (een halve maan) linksboven in het display van de V800, dat aangeeft dat je geen meldingen kunt ontvangen.

Apps blokkeren

In de Polar Flow app kun je meldingen van bepaalde apps blokkeren. Zodra je de eerste melding van een app op je V800 ontvangen hebt, staat de app in de lijst onder Instellingen > Meldingen > Apps blokkeren en kun je de app desgewenst blokkeren.