Polar Vantage V3 användarhandbok

Denna användarhandbok hjälper dig att komma igång med din nya klocka. Se videohandledningar och svar på vanliga frågor på support.polar.com/en/vantage-v3.

Introduktion

Grattis till din nya Polar Vantage V3!

Polar Vantage V3 är en premium-multisportklocka för idrottare som vill nå resultat. Den har en unik kombination av instrument för biomätning, AMOLED-skärm, GPS med dubbel frekvens, kartor och den mest omfattande uppsättningen tränings- och återhämtningsverktyg på marknaden. Den klara, högupplösta AMOLED-pekskärmen kan användas som ficklampa när du snabbt och enkelt behöver navigera i mörkret. Med avancerade navigeringsverktyg och detaljerade offline-kartor kan du tryggt utforska världen. Den ultralånga batteritiden ger dig upp till 8 dygns batteritid i klockläge, upp till 61 timmars träning med full GPS och pulsmätning och ända upp till 140 timmars träning med strömsparalternativ.

Den nya biomätningstekniken Polar Elixir™ ger Polar Vantage V3 kapacitet att mäta hudtemperatur, syrenivå i blodet och hjärtats elektriska signal med EKG på handleden, och den mest exakta optiska pulsmätningen hittills i en Polar-klocka.

Verktygen för mätning av träningsbelastning och återhämtning hjälper dig att optimera träningen och undvika överträning. Den unika återhämtningslösningen Recovery Pro hjälper dig att förhindra överträning och skador. Den mäter hur återhämtad din kropp är och ger dig återhämtningsfeedback och vägledning. Med EKG på handleden kan du göra Ortostatiskt test, som är en viktig del av Recovery Pro-funktionen, utan en parkopplad Polar-pulssensor.

Nå den idealiska träningsmängden för bästa resultat med Training Load Pro. Behåll en hög energinivå genom hela träningspasset med nya FuelWise™ energiassistent. FuelWise™ påminner dig om att fylla på och hålla bra energinivåer under dina långa träningspass. Se hur din kropp använder olika energikällor under ett träningspass.

Följ din utveckling över tid med Polar-tester. Med Prestationstest för löpning kan du ta reda på hur din löpförmåga ser ut just nu och personanpassa dina zoner för puls, hastighet och effekt så att du alltid får ut det mesta av din löpning. Du får även reda på din maxpuls med testet. Med Prestationstest för cykling kan du anpassa dina effektzoner och se din personliga funktionella tröskeleffekt. Återhämtningstest för ben visar om dina ben är redo för högintensiv träning på bara några minuter utan specialutrustning. Du behöver bara din klocka.

Vantage V3 ger en komplett analys av kroppens återhämtning under natten och en prognos för din energi och vakenhet för dagen. Sömnregistreringen Sleep Plus Stages™ mäter dina sömnstadier (REM-sömn, lätt sömn och djupsömn) och ger dig sömnfeedback och anger din sömnpoäng. Nightly Recharge™ mäter återhämtningen över natten och visar hur bra du återhämtar dig efter dagens ansträngningar. Funktionen Sleepwise™ hjälper dig att se hur sömnen bidrar till din vakenhetsnivå på dagen och hur redo du är att träna.

Andra viktiga funktioner:

• Få mer omfattande information om intensiteten i dina löppass med Löpeffekt.
  • Funktionen Simdata känner automatiskt av puls, simsätt, distans, tempo, simtag och vilotid. Distans och simtag registreras även vid simning i öppet vatten.
  • Gör cyklingen och löpningen mer spännande med Strava Live-segment. Få meddelanden om närbelägna segment, se realtidsdata om hur du presterar under sträckan och kolla dina resultat när du har avslutat den.
  • Med funktionen Hill Splitter™ kan du se hur du har presterat i träningspassets uppförs- och nedförsbackar. Hill Splitter känner automatiskt av alla uppförs- och nedförsbackar med hjälp av dina data om fart, distans och höjd.

• Guide till arbete-vila analyserar din puls medan du styrketränar för att ge personlig vägledning i att optimera din vila. Guiden meddelar dig när du är redo att börja nästa set, så att du inte börjar innan du återhämtat dig ordentligt.

• FitSpark™ träningsguide ser till att du är förberedd när du ska erövra terrängen, med färdiggjorda dagliga träningspass som matchar din återhämtning, form och träningshistorik.
  • Med funktionen Röstvägledning kan du få röstvägledning i realtid via Polar Flow-appen med hörlurar eller högtalare medan du tränar.
  • Polar Vantage V3 har de viktigaste smartwatch-funktionerna: musikkontroller, väder och telefonnotiser.
  • Med de utbytbara armbanden kan du anpassa din klocka för att matcha varje situation och stil.
  • Polar Vantage V3 har stöd för över 150 olika sporter. Lägg in dina favoritsporter i klockan i Polar Flow.

Vi utvecklar kontinuerligt våra produkter för en bättre användarupplevelse. Var noga med att uppdatera firmware när en ny version är tillgänglig för att hålla din klocka uppdaterad och få bästa prestanda. Firmware-uppdateringar gör klockans funktionalitet bättre.

Dra full nytta av din Polar Vantage V3

Anslut till Polars ekosystem och få ut mesta möjliga av din klocka.

Polar Flow-appen

Ladda ner Polar Flow-appen från App Store® eller Google PlayTM. Synkronisera din klocka med Flow-appen efter träning och få en snabb översikt och feedback på dina träningsresultat och dina prestationer. I Flow-appen kan du också se hur aktiv du har varit under dagen, hur din kropp har återhämtat sig från träning och stress under natten och hur bra du har sovit. Baserat på den automatiska Nightly Recharge-mätningen under natten och andra parametrar som vi har mätt från dig får du personliga dagliga träningstips i Polar Flow-appen och tips om sömn och reglering av energinivåer på de särskilt jobbiga dagarna.

Polar Flow Webbtjänst

Synkronisera dina träningsdata till Polar Flow-webbtjänsten med programmet FlowSync i din dator eller via Flow-appen. I webbtjänsten kan du planera din träning, följa dina prestationer, få vägledning och se en detaljerad analys av dina träningsresultat, din aktivitet och sömn. Låt alla dina vänner få ta del av dina prestationer, hitta andra träningsutövare och få motivation från dina sociala träningscommunities.

Allt detta finns på flow.polar.com.