Nattlig hudtemperatur

Nattlig hudtemperatur registrerar automatiskt din hudtemperatur när du sover. Sedan jämförs den med ditt 28 dagars genomsnitt, och variationen mot det snittet visas. Att registrera variationer i hudtemperatur kan hjälpa dig att upptäcka förändringar i kroppens tillstånd.

Till skillnad mot kroppens kärntemperatur, som vanligtvis ligger stabilt kring +37 grader Celsius, kan hudtemperaturen variera mycket mer. Det beror på att kroppen reglerar kärntemperaturen genom att ändra blodflödet till huden. Hudtemperaturen påverkas också av miljöfaktorer. En variation på +-1 grad Celsius anses normalt för hudtemperaturen. Lägre temperaturer kan ofta förekomma på grund av miljöfaktorer, som att det är kallt i rummet eller att du sover med handen utanför täcket. Högre temperaturer kan vara ett tecken på att du är på väg att bli sjuk. Högre temperaturer kan också bero på att du är i den senare delen av menstruationscykeln (ägglossning och lutealfas).

Hudtemperaturfunktionen kan inte används som termometer eftersom den inte visar några absoluta temperaturvärden utan bara variationen mot din genomsnittliga hudtemperatur. Om du känner dig krasslig bör du dubbelkolla din temperatur med en termometer.

Temperaturmätningsfunktionen och tillhörande data är inte avsedda för medicinskt syfte, diagnos eller behandling.