Je bent hier: Belangrijke informatie > Vantage V Gebruiksaanwijzing | Je Polar product veilig gebruiken

Je Polar product veilig gebruiken

Polar biedt haar klanten minimaal vijf jaar productondersteuningsservice vanaf de aankoopdatum van het product. Productondersteuningsservice omvat de nodige firmware-updates van Polar toestellen evenals eventueel benodigde oplossingen voor kritieke kwetsbaarheden Polar monitort continu op de introductie van bekende kwetsbaarheden. Werk je Polar product regelmatig bij, telkens wanneer de Polar Flow app of de Polar FlowSync computersoftware je informeert over de beschikbaarheid van een nieuwe firmwareversie.

Trainingssessiegegevens en andere gegevens die op je Polar apparaat zijn opgeslagen bevatten gevoelige informatie over jou, zoals je naam, fysieke gegevens, informatie over je algemene gezondheid en je locatie. Locatiegegevens kunnen worden gebruikt om je te volgen wanneer je aan het trainen bent en om te weten te komen wat je gebruikelijke routes zijn. Bewaar je apparaat daarom op een veilige plaats wanneer je het niet gebruikt.

Als je smartphonemeldingen op je polsapparaat ontvangt, houd er dan rekening mee dat berichten uit bepaalde toepassingen op het display van het polsapparaat worden geprojecteerd. Je meest recente berichten kunnen ook worden bekeken vanuit het menu van het apparaat. Als je de vertrouwelijkheid van je privéberichten wilt garanderen, maak dan geen gebruik van de functie voor smartphonemeldingen.

Voordat je het apparaat aan een derde partij overhandigt voor testdoeleinden, of voordat je het verkoopt, moet je het apparaat resetten naar de fabrieksinstellingen en uit je Polar Flow-account verwijderen. Je kunt de fabrieksinstellingen herstellen met de FlowSync software op je computer. Door de fabrieksinstellingen te herstellen, wordt het geheugen van het apparaat gewist. Het apparaat kan niet meer aan je gegevens gekoppeld worden. Als je het apparaat uit je Polar Flow-account wilt verwijderen, meld je je aan bij de Polar Flow webservice, kies je Producten en klik je op de knop "Verwijderen" naast het product dat je wilt verwijderen.

Dezelfde trainingssessies worden ook opgeslagen op je mobiele apparaat met de Polar Flow app. Voor extra veiligheid kun je op je mobiele apparaat verschillende opties inschakelen die de veiligheid verbeteren, zoals sterke authenticatie en apparaatversleuteling. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing bij je mobiele apparaat voor instructies over het inschakelen van deze opties.

We adviseren je bij gebruik van de Polar Flow webservice een wachtwoord in te stellen dat uit minimaal 12 tekens bestaat. Als je de Polar Flow webservice op een openbare computer gebruikt, vergeet dan niet de cache- en navigatiegeschiedenis te wissen om te voorkomen dat anderen toegang kunnen krijgen tot jouw account. Sta ook niet toe dat de browser van een computer je wachtwoord voor de Polar Flow webservice opslaat of onthoudt als het niet jouw privécomputer is.

Alle veiligheidsproblemen kun je melden aan security(a)polar.com of de Polar klantenservice.