Je bent hier: Functies > GPS

GPS

Je horloge heeft een ingebouwde GPS die een nauwkeurige snelheids-, afstands- en hoogtemeting geeft voor uiteenlopende buitensporten en waarmee je na je sessie in de Flow app en webservice je route op de kaart kunt bekijken.

Het horloge gebruikt Assisted GPS (A-GPS) om een snel satellietcontact te verkrijgen. De A-GPS-gegevens geven de voorspelde posities van de GPS-satellieten door aan je horloge. Zo weet het horloge waar het de satellieten moet zoeken en daardoor is het in staat hun signalen binnen enkele seconden op te vangen, zelfs onder moeilijke ontvangstcondities.

De A-GPS-gegevens worden eenmaal per dag bijgewerkt. Het nieuwste bestand met A-GPS-gegevens wordt automatisch gedownload naar je horloge wanneer je het horloge met de Flow webservice synchroniseert via de FlowSync software of via de Polar Flow app. De A-GPS-gegevens worden een keer per dag automatisch gedownload naar je horloge via de Polar Flow app als je smartphone zich binnen het Bluetooth-bereik bevindt en de Flow app op je telefoon minimaal op de achtergrond actief is.

Vervaldatum A-GPS

Het bestand met van A-GPS-gegevens is maximaal 14 dagen geldig. De nauwkeurigheid van de positionering is betrekkelijk hoog gedurende de eerste drie dagen en neemt geleidelijk af gedurende de daaropvolgende dagen. Geregelde updates bevorderen een hoog niveau van nauwkeurigheid van de positionering.

Je kunt de vervaldatum van het huidige A-GPS-gegevensbestand controleren op je horloge. Ga naar Instellingen > Algemene instellingen > Info over je horloge > Vervaldatum A-GPS. Als het gegevensbestand is vervallen, synchroniseer je het horloge via de FlowSync software met de Flow webservice of met de Flow app om de A-GPS-gegevens bij te werken.

Wanneer het gegevensbestand van A-GPS vervallen is, kan het verkrijgen van de huidige positie meer tijd vergen.

GPS-functies

Je horloge heeft de volgende GPS-functies:

• Afstand: Nauwkeurige afstand tijdens en na je sessie.
  • Snelheid/tempo: Nauwkeurige snelheids- of tempogegevens tijdens en na je sessie.
  • Running Index: De Running Index is gebaseerd op je hartslag- en snelheidsgegevens die tijdens je looptraining zijn gemeten. De Running Index geeft informatie over je prestatieniveau, zowel over de aerobe conditie als de loopefficiëntie.

Draag voor optimale GPS-prestaties het horloge om je pols met het display naar boven gericht. Vanwege de positie van de GPS-antenne op je horloge, kun je het beter niet met het display aan de onderzijde van je pols dragen. Zorg dat het display omhoog is gericht als je het horloge op het stuur van een fiets hebt bevestigd.