You are here: Lastnosti > Uporabniški priročnik za Polar V800 | GPS

GPS

V800 ima vgrajen GPS, ki omogoča natančne meritve hitrosti in razdalje za različne športe na prostem in po vadbi prikazuje vašo pot na zemljevidu v aplikaciji in spletni storitvi Flow.

V800 vključuje naslednje funkcije GPS:

  • Distance (Razdalja): Daje vam točno razdaljo med in po vadbi.
  • Speed/Pace (Hitrost/Tempo): Točne informacije o hitrosti/tempu med in po vadbi.
  • Race Pace: Pomaga, da vzdržujete stalen tempo in dosežete ciljni čas za določeno razdaljo.
  • Running index (Tekaški indeks): V V800 tekaški indeks temelji na podatkih o srčnem utripu, hitrosti in nadmorski višini, izmerjenih med tekom. Daje informacije o ravni zmogljivosti, tako v zvezi z aerobno telesno pripravljenostjo kot tudi z ekonomičnostjo teka. S to funkcijo bo V800 lahko določil, ali se pri teku vzpenjate ali spuščate.
  • Back to start (Nazaj na začetek): Usmerja vas na vašo začetno točko v čim krajši razdalji kot tudi kaže razdaljo do vaše začetne točke. Sedaj lahko preverite več pustolovskih poti in jih varno odkrivate, saj veste, da vas od ogleda navodil, od koder ste začeli, loči le dotik gumba.
  • Route guidance (Vodič poti): Sledi vašim predhodno zabeleženim potem in tistim, ki so bile v skupni rabi v Polar Flow.
  • Power save mode (Način varčevanja z energijo): Omogoča, da med dolgotrajno vadbo varčujete z energijo naprave V800. GPS-podatki se shranjujejo v 60-minutnih intervalih. Daljši intervali omogočajo daljši čas beleženja. Ko je vključen način za varčevanje z energijo, ne morete uporabljati samodejnega beleženja krogov na podlagi lokacije, samodejnega premora in vodenja na poti. Če ne uporabljate senzorja korakov, ne morete uporabiti indeksa teka (Running Index), če pa ne uporabljate senzorja korakov ali senzorja hitrosti pa tekmovalnega tempa (Race Pace).

V načinu z varčevanjem energije GPS-podatki niso tako točni kot v običajnem načinu. Varčevanje z energijo je priporočljivo le pri dolgotrajnih vadbah, daljših od 10 ur.

Ko vadite s Polarjevim senzorjem korakov Bluetooth® Smart ali s Polarjevim senzorjem hitrosti Bluetooth® Smart z vklopljenim GPS-om, podatki o hitrosti in razdalji prihajajo od senzorja korakov ali hitrosti in ne od GPS-a. Informacije o poti pa se zbirajo iz GPS-a.

Za najboljše rezultate V800 nosite na svojem zapestju in z zaslonom, ki je obrnjen navzgor. Zaradi položaja GPS-antene na V800 ni priporočljivo, da ga nosite z zaslonom na spodnji strani zapestja. Ko ga imate na krmilu kolesa, poskrbite, da je zaslon obrnjen navzgor.