You are here: Pomembne informacije > Previdnostni ukrepi

Previdnostni ukrepi

Polarjeva vadbena naprava V800 prikazuje pokazatelje vaše zmogljivosti. Vadbena naprava je zasnovana za prikaz ravni fiziološkega napora in počitka med in po vadbi. Meri srčni utrip, hitrost in razdaljo. Izmeri tudi tekaško kadenco, ko se uporablja s Polarjevim senzorjem korakov Bluetooth® Smart in kadenco kolesarjenja, ko se uporablja s Polarjevim senzorjem kadence Bluetooth® Smart. Ni namenjena nobeni drugi uporabi.

Vadbena naprava ni namenjena pridobivanju okoljskih meritev, ki zahtevajo strokovno ali industrijsko natančnost.

Motnje med vadbo

Elektromagnetne motnje in vadbena oprema

V bližini električnih naprav se lahko pojavijo motnje. Med vadbo z vadbeno napravo lahko motnje povzročijo tudi postaje brezžičnih lokalnih omrežij (WLAN). Da bi se izognili neenakomernm odčitkom ali motnjam, se odmaknite od možnih virov motenj.

Vadbena oprema z elektronskimi ali električnimi deli, kot so zasloni LED, motorji in električne zavore, lahko povzročijo moteče razpršene signale. Da bi te težave odpravili, poskusite naslednje:

 1. Odstranite trak senzorja srčnega utripa z vaših prsi in uporabite vadbeno opremo kot običajno.
 2. Vadbeno napravo premikajte po prostoru, dokler ne najdete mesta, na katerem ne prikazuje raztresenih odčitkov ali na katerem simbol za srce ne utripa več. Interference so pogosto najhujše neposredno pred zaslonom opreme, medtem ko sta leva in desna stran zaslona bolj ali manj brez motenj.
 3. Namestite trak senzorja srčnega utripa nazaj na vaše prsi in ohranite vadbeno napravo čim bližje temu območju brez motenj.

Če vadbena naprava še zmeraj ne deluje z vadbeno opremo, je morda oprema električno preveč hrupna za brezžično merjenje srčnega utripa. Za več informacij glejte www.polar.com/support.

Deli V800 so magnetni. Lahko privlačijo kovinske materiale in njegovo magnetno polje lahko moti kompas. Da bi se izognili motnjam je priporočljivo, da nosite svoj kompas na eni roki (na nivoju vašega prsnega koša), V800 pa na drugem zapestju. V bližino V800 ne polagajte kreditnih kartic ali drugih magnetnih pomnilniških naprav, saj se lahko informacije, ki so na njih shranjene, izbrišejo.

Zmanjševanje tveganj med vadbo

Vadba lahko vključuje nekatera tveganja. Preden pričnete z rednim programom vadbe, odgovorite na naslednja vprašanja, ki se nanašajo na vaše zdravstveno stanje. Če odgovorite pritrdilno na katero koli od teh vprašanj, vam priporočamo, da se pred začetkom vadbenega programa posvetujete z zdravnikom.

 • Ali ste bili v zadnjih 5 letih fizično neaktivni?
 • Ali imate visok krvni pritisk ali visok holesterol v krvi?
 • Ali jemljete katero koli zdravilo za uravnavanje krvnega pritiska ali za srce?
 • Ali ste imeli v preteklosti težave z dihanjem?
 • Ali imate simptome katere koli bolezni?
 • Ali okrevate po resni bolezni ali zdravljenju?
 • Ali uporabljate srčni spodbujevalnik ali katero drugo vstavljeno elektronsko napravo?
 • Ali kadite?
 • Ali ste noseči?

Upoštevajte, da poleg intenzivnosti vadbe na srčni utrip vplivajo tudi zdravila za bolezni srca, krvni tlak, duševno stanje, astma, dihanje itd. ter tudi nekateri energetski napitki, alkohol in nikotin.

Pomembno je, da ste dovzetni za odzive svojega telesa med vadbo. Če med vadbo začutite nenadno bolečino ali prekomerno utrujenost, je priporočljivo, da z vadbo prenehate ali nadaljujete z manjšo intenzivnostjo.

Opomba! Če uporabljate srčni spodbujevalnik, defibrilator ali drugo vstavljeno elektronsko napravo lahko uporabljate Polarjeve izdelke. Načeloma Polarjevi izdelki ne bi smeli vplivati na delovanje srčnega spodbujevalnika. V praksi ni poročil o zaznanem vplivu na srčni spodbujevalnik. Kljub temu pa zaradi raznolikosti naprav, ki so na voljo, ne moremo izdati uradnega zagotovila o skladnosti naših izdelkov s srčnimi spodbujevalniki ali drugimi vsadki, kot so defibrilatorji. Če ste v dvomih ali med uporabo Polarjevih izdelkov občutite karkoli nenavadnega, vas prosimo, da se obrnete na svojega zdravnika ali proizvajalca vstavljene elektronske naprave, ki vam bo povedal, ali lahko napravo varno uporabljate.

Če ste alergični na katero koli snov v stiku s kožo ali, če sumite alergično reakcijo zaradi uporabe izdelka, preverite seznam materialov, navedenih v tehničnih specifikacijah. Da bi preprečili kožne reakcije na senzor srčnega utripa, ga nosite čez majico, vendar jo dobro navlažite pod elektrodami, da zagotovite brezhibno delovanje.

Vaša varnost je pomembna. Oblika Polarjevega senzorja korakov Bluetooth® Smart je narejena tako, da zmanjšuje možnost zatikanja. Vseeno pa bodite previdni, kadar tečete s senzorjem korakov na primer, po podrastju.

Površina senzorja srčnega utripa lahko zaradi skupnega vpliva vlage in močne abrazije začne puščati barvo, ki lahko obarva oblačila. Če na kožo nanesete parfum, kremo za sončenje ali repelent, morate zagotoviti, da ta ne pride v stik z vadbeno napravo ali senzorjem srčnega utripa. Ne nosite oblačil, ki lahko puščajo barvo, saj se le ta lahko prenese na vadbeno napravo (zlasti vadbene naprave s svetlimi barvami).