You are here: Lastnosti > Barometer

Barometer

Funkcije barometra vključujejo:

  • nadmorsko višino, vzpon in spust
  • temperaturo
  • merilnik nagiba (zahteva senzor hitrosti Bluetooth® Smart)

V800 meri nadmorsko višino s senzorjem za merjenje zračnega tlaka in pretvarja izmerjeni zračni tlak v podatke o nadmorski višini. To je najnatančnejši način merjenja nadmorske višine in sprememb v nadmorski višini (vzpon/spust) po umerjanju. Prikazana je kot vzpon in spust v metrih/čevljih. Strmina navzgor/navzdol je prikazana v odstotkih in stopinjah in je vidna le med vadbo ob uporabi senzorja hitrosti Bluetooth® Smart, ko kolesarite.

Poskrbite, da ostaja nadmorska višina točna, saj jo je treba umeriti vedno, ko je na voljo zanesljiva točka, kot je vrh ali topografska karta, ali ko ste na višini morja. Umerjanje se lahko nastavi tudi samodejno. To je uporabno, če vadbo vedno začnete v istem okolju. Na meritev nadmorske višine lahko vplivajo spremembe v tlaku zaradi vremenskih pogojev ali klimatskih naprav v notranjih prostorih.

Prikazana temperatura je temperatura vašega V800. Ko nosite V800 na svojem zapestju, vaše telo vpliva na odčitek temperature. Da bi dosegli točen odčitek temperature zraka, snemite V800 z zapestja za 15–20 minut.

Nadmorska višina se samodejno umeri z GPS-om in bo prikazana v sivem, dokler se ne umeri. Za najnatančnejši odčitek je priporočljivo, da jo vedno ročno umerite, ko poznate trenutno nadmorsko višino. Ročno umerjanje lahko izvedete v pogledu pred vadbo ali v hitrem meniju pogleda vadbe. Za več informacij glejte Hitri meni