You are here: Lastnosti > Območja hitrosti

Območja hitrosti

Z območji hitrosti/ritma boste zlahka nadzorovali hitrost ali ritem med vadbo in ju prilagodili, tako da boste lahko dosegli želeni učinek vadbe. Območja lahko uporabljate za nadzorovanje učinkovitosti svoje vadbe med treningom ali kot pomoč pri kombiniranju z vadbo različnih stopenj intenzivnosti za najboljši učinek.

Nastavitve območij hitrosti

Nastavitve območja hitrosti se lahko prilagajajo v spletni storitvi Flow. Lahko se vklopijo ali izklopijo v športnih profilih, v katerih so razpoložljive. Je pet različnih območij in meje območij lahko ročno prilagajate ali jih uporabljate kot privzete. Razlikujejo se glede na športno disciplino, zato lahko za vsako disciplino izberete najprimernejše območje. Območja so na voljo v tekaških disciplinah (vključno z ekipnimi disciplinami, ki vključujejo tek), kolesarskih disciplinah, pa tudi za veslanje in dirke s kanujem.

Privzeto

Privzeta območja so za osebo z relativno visoko ravnjo telesne pripravljenosti. Če izberete Default (Privzeto), ne morete spreminjati mej. Privzeta območja so primer območij hitrosti/ritma za osebo z relativno visoko ravnjo telesne pripravljenosti.

Prosto

Če izberete Free (Prosto), lahko spremenite vse meje. Primer: če ste preverili svoj dejanski prag, kot je anaerobni in aerobni prag ali zgornji in spodnji laktatni prag, lahko vadite z območji, ki temeljijo na vašem pragu hitrosti ali ritma. Priporočamo, da svoj anaerobni prag hitrosti in ritma nastavite kot minimalno vrednost za območje 5. Če uporabljate tudi aerobni prag, ga nastavite kot minimalno vrednost za območje 3.

Cilj vadbe z območji hitrosti

Ustvarite lahko cilje vadbe na osnovi območij hitrosti/ritma. Po sinhronizaciji ciljev prek FlowSync, boste med vadbo prejeli navodila vaše vadbene naprave.

Med vadbo

Med vadbo si lahko ogledate, katero območje trenutno vadite in porabljeni čas v posameznem območju.

Po vadbi

V vadbenem povzetku na V800 boste videli pregled porabljenega časa v posameznem območju hitrosti. Po sinhronizaciji si lahko ogledate podrobne vizualne informacije o območju hitrosti v spletni storitvi Flow.