You are here: Lastnosti > Smart Coaching > Sledenje aktivnosti

Sledenje aktivnosti

V800 sledi vašo aktivnost z vgrajenim 3D pospeševalnikom, ki beleži gibanje vaših zapestij. Analizira frekvenco, intenzivnost in neenakomernost vašega gibanja skupaj z vašimi telesnimi podatki, tako da lahko opazujete, kako dejavni ste izven vadbe.

Dobili boste dnevni cilj dejavnosti in navodila o tem, kako ga doseči. V800 vas opozori tudi, da vstanete in se premaknete, ko ste predolgo neaktivni. Oglejte si podatke o V800 ali Polar Flow App.

Dnevni cilj aktivnosti, ki vam ga posreduje Polar V800, je osnovan na globalnih priporočilih za zmerne in intenzivne fizične aktivnosti kot tudi na rezultatih raziskav o negativnih učinkih na zdravje, ki ga povzroča dolgotrajno sedenje. Dnevni cilj aktivnosti, ki vam ga nudi V800, je lahko nekoliko zahtevnejši kot večina priporočil. Poleg ene ure aktivnosti zmerne intenzivnosti igra tudi aktivnost z nizko stopnjo intenzivnosti pomembno vlogo pri izpolnjevanju pogojev za dnevni cilj aktivnosti V800.

Vaš dnevni cilj aktivnosti je odvisen od vaših nastavitev fizične dejavnosti in vsakdana. Če delate npr. v pisarni, boste na običajen dan dosegli približno štiri ure aktivnosti z nizko intenzivnostjo. V800 predvideva višjo stopnjo intenzivnosti pri ljudeh, ki med delom pogosto stojijo in hodijo naokoli.

Podatki o aktivnosti

V800 postopno polni vrstico aktivnosti, da prikaže vaš napredek proti vašem dnevnem cilju. Lahko si ogledate vrstico dejavnosti v Today's activity (Današnji dejavnosti), ali v časovnem pogledu (spremenite prikaz ure s pritiskanjem in držanjem gumba GOR).

V Today's activity (Današnji dejavnosti) lahko pogledate, kako aktiven je bil vaš dan do sedaj in dobite navodila o tem, kako doseči svoj cilj.

  • Aktivnost
    • Aktivni čas: Aktivni čas vam pove skupen čas gibanja telesa, ki je dobro za vaše telo in zdravje.
    • Calories (Kalorije): Prikaže koliko kalorij ste porabili z vadbo, dejavnostjo in BMR (osnovna hitrost presnove: minimalna aktivnost presnove, ki je potrebna za vzdrževanje življenja).
    • Steps (Koraki): Koraki, ki ste jih do sedaj prehodili. Podatki o količini in vrsti gibanja telesa se beležijo in pretvarjajo v oceno korakov. Osnovno priporočilo za cilj je imeti 10.000 korakov ali več na dan.

    Pritisnite START v pogledu Aktivnost, da pogledate, kako so vaše kalorije med vadbo, aktivnostjo in GMR razdeljene.

  • Pojdi: V800 vam daje možnosti za doseganje vašega dnevnega cilja aktivnosti. Pove vam tudi, kako dolgo morate še biti dejavni, če si izbirate nizko, srednje ali visoko intenzivne dejavnosti. Imate en cilj, a mnogo načinov, da ga dosežete. Dnevni cilj dejavnosti lahko dosežete ob nizki, srednji ali visoki intenzivnosti. Pri V800 'gor' pomeni nizka intenzivnost, 'hoja' pomeni srednja intenzivnost in 'trimčkanje' pomeni visoka intenzivnost. V spletnih storitvah Polar Flow lahko najdete več primerov za aktivnosti z nizko, srednjo in visoko intenzivnostjo in izberete svoj način za doseganje cilja.

Alarm o neaktivnosti

V800 zazna, če ste neaktivni dlje časa v dnevu.

Če ste pri miru 55 minut, se pokaže besedilo Čas za razgibavanje. Vstanite in počnite nekaj aktivnega. Če ste neaktivni v naslednjih petih minutah, boste dobili žig o neaktivnosti.

Alarm lahko vklopite ali izklopite v Settings > General Settings > Inactivity alert (Nastavitvah > Splošnih nastavitvah > Alarm o neaktivnosti).

Tako aplikacija Polar Flow kot spletna storitev Polar Flow bosta prikazovali, koliko opozoril glede vaše neaktivnosti ste prejeli. Tako lahko preverite svojo dnevno rutino in poskrbite za aktivnejši življenjski slog.

Informacije o spanju na spletni storitvi Flow in aplikaciji Flow

Če nosite svojo uro V800 ponoči, bo sledila vašemu spancu. Potrebna ni nobena aktivacija za način spanca. V800 bo samodejno zaznala z vašega gibanja zapestja, da spite.

Vaš čas spanja je najdaljši neprekinjeni čas počivanja v obdobju 24 ur. To obdobje začne teči ob 18:00 in se konča naslednji dan ob 18:00. Prekinitve spanja, ki so krajše od ene ure, se še vedno upoštevajo kot spanje, vendar se ne prištejejo k dolžini časa spanja. Odmori, ki trajajo dlje kot 1 uro, prekinejo merjenje časa spanja.

Čas spanja in kakovost spanja (mirno/nemirno) se prikaže na spletni storitvi Flow in aplikaciji Flow, ko se V800 sinhronizira. Obdobja, ko mirno spite in se redko premikate, se štejejo kot mirno spanje. Obdobja, ko se premikate in pogosto spreminjate svoj položaj, se štejejo kot nemirno spanje. Algoritem namesto seštevanja vseh časovnih obdobij mirovanja bolj upošteva dolga kot kratkotrajna obdobja mirovanja. Pri deležu mirnega spanja se primerja čas, ko ste mirno spali, s celotnim časom spanja. Miren spanec se močno razlikuje od človeka do človeka in se mora upoštevati glede na čas spanja.

Poznavanje dolžine mirnega in nemirnega spanja vam nudi informacije, kako spite ponoči in ali na vaše spanje vplivajo spremembe, ki jih naredite podnevi. Tako lahko poiščete načine za izboljšanje spanja in se podnevi počutite spočiti.

Podatki o dejavnosti v Flow App

Z mobilno aplikacijo Polar Flow lahko spremljate in analizirate svoje podatke o aktivnosti na poti in brezžično sinhronizirate svoje podatke iz V800 v storitev Polar Flow.