Je bent hier: Functies > Smart Coaching > Trainingsbelasting en herstel

Trainingsbelasting en herstel

Trainingsbelasting is tekstuele feedback over de zwaarte van een afzonderlijke trainingssessie. De berekening van de trainingsbelasting is gebaseerd op het verbruik van belangrijke energiebronnen (koolhydraten en eiwitten) tijdens de training.

De functie Trainingsbelasting maakt de belasting van verschillende typen trainingssessies vergelijkbaar met elkaar. Je kunt bijvoorbeeld de belasting van een lange fietssessie van lage intensiteit vergelijken met die van een korte hardloopsessie van hoge intensiteit. Om een nauwkeuriger vergelijking tussen sessies mogelijk te maken hebben we je trainingsbelasting geconverteerd naar een schatting van de behoefte aan herstel.

Na elke sessie in het trainingsoverzicht in de Polar app zie je een beschrijving van je trainingsbelasting. Hier volgt de geschatte behoefte aan herstel voor de verschillende niveaus van trainingsbelasting.

  • Licht 0-6 uren
  • Redelijk 7-12 uren
  • Veeleisend 13-24 uren
  • Zeer veeleisend 25-48 uren
  • Extreem Meer dan 48 uren

Ga naar de Polar Flow webservice voor een gedetailleerde trainingsanalyse met een nauwkeuriger numerieke belastingswaarde voor elke sessie.

Je herstelstatus is gebaseerd op je cumulatieve trainingsbelasting, je dagelijkse activiteit en je rust over de laatste acht dagen. De meeste recente trainingssessies worden zwaarder gewogen dan de eerdere, en zijn daarom het meest van invloed op je herstelstatus. Je activiteit naast de trainingssessies wordt gevolgd met een interne 3D versnellingsmeter die je polsbewegingen registreert. Hij analyseert de frequentie, intensiteit en onregelmatigheid van je bewegingen samen met je fysieke gegevens, zodat je kunt zien hoe actief je bent buiten je trainingssessies. Door je dagelijkse activiteit te combineren met je trainingsbelasting krijg je een goed beeld van je nodige herstelstatus. Het voortdurend volgen van je herstelstatus helpt je je persoonlijke limieten te herkennen, over- en ondertraining te voorkomen, en de duur en intensiteit van de training af te stemmen op je dagelijkse en wekelijkse trainingsdoelen.