Je bent hier: Instellingen > Snelmenu

Snelmenu

Snelmenu in de pre-trainingsmodus

Houd in de pre-trainingsmodus LICHT ingedrukt om de instellingen van het huidige geselecteerde sportprofiel te openen:

• Hartslaginstellingen: Hartslagweergave: Kies Hartslagen per minuut (hsm) of % van maximum. Limieten HF-zones controleren: De limieten voor elke hartslagzone controleren. HF zichtbaar op ander apparaat: Kies Aan of Uit. Als je Aan kiest, kan je hartslag worden gedetecteerd door compatibele apparaten die Bluetooth Smart draadloze technologie gebruiken, zoals fitnessapparaten. Je kunt je M430 ook tijdens Polar Club lessen gebruiken om je hartslag te verzenden naar het Polar Club systeem.
  • GPS-registratie: Kies Hoge nauwkeurigh., Norm. nauwkeurigh., Energiebesp., lange sessie of Uit.
  • Stride sensor: Deze instelling wordt alleen weergegeven als je een Polar stride sensor hebt gekoppeld met je M430. Kies Kalibratie of Kies sensor voor snelheid. Kies in Kalibratie Automatisch of Handmatig. Stel in Kies sensor voor snelheid de bron in van de snelheidsinformatie: stride sensor of GPS. Raadpleeg dit ondersteuningsdocument voor meer informatie over het kalibreren van de stride sensor.
  • Snelheidsinstellingen: Snelheidsweergave: Kies km/u (kilometer per uur) of min/km (minuten per kilometer). Als je Engelse eenheden hebt gekozen, kies je mi/u (mijl per uur) of min/mi (minuten per mijl). Controleer snelheidszonelimieten: Hier kun je de snelheids-/tempozonelimieten controleren.
  • Inst. autom. pauzeren: Automatische pauze: Kies Aan of Uit. Als je de Automatische pauze instelt op Aan, wordt je sessie automatisch gepauzeerd wanneer je stopt met bewegen. Activeringssnelheid: Stel de snelheid in waarbij de registratie wordt gepauzeerd.

Als je Automatisch pauzeren wilt gebruiken tijdens de training, moet je GPS instellen op Hoge nauwkeurigh. of een Polar stride sensor gebruiken.

• Automatische ronden: Kies Uit, Rondeafstand of Rondeduur. Stel de afstand in waarna elke ronde wordt vastgelegd, als je Rondeafstand kiest. Stel de duur in waarna elke ronde wordt vastgelegd, als je Rondeduur kiest.

Als je Automatische ronden op basis van rondeafstand wilt gebruiken tijdens de training, moet je GPS inschakelen of een Polar stride sensor gebruiken.

Snelmenu in de trainingsweergave

Houd in de trainingsweergave LICHT ingedrukt om Snelmenu te openen. In het Snelmenu van trainingsweergave vind je het volgende.

• Knoppen vergrendelen: Druk op START om knoppen te vergrendelen. Houd LICHT even ingedrukt om te ontgrendelen.
  • Verlichting instellen: Zet constante achtergrondverlichting Aan of Uit. Als dit is ingeschakeld blijft de verlichting voortdurend branden. Je kunt de constante verlichting uit- en weer inschakelen door op LICHT te drukken. Denk eraan dat gebruik van deze functie de gebruiksduur van de batterij verkort.
  • Sensor zoeken: Deze instelling wordt alleen weergegeven als je een hartslagsensor of stride sensor hebt gekoppeld met je M430.
  • Stride sensor: Deze instelling wordt alleen weergegeven als je een Polar stride sensor hebt gekoppeld met je M430. Kies Kalibratie of Kies sensor voor snelheid. Kies in Kalibratie Automatisch of Handmatig. Stel in Kies sensor voor snelheid de bron in van de snelheidsinformatie: stride sensor of GPS. Raadpleeg dit ondersteuningsdocument voor meer informatie over het kalibreren van de stride sensor.
  • Intervaltimer: Maak op tijd en/of afstand gebaseerde intervaltimers om belastings- en herstelfasen tijdens je intervaltrainingssessies nauwkeurig te timen. Kies Start X,XX km / XX:XX om een tevoren ingestelde timer te gebruiken of maak een nieuwe timer in Timer instellen.
  • Schatting eindtijd: Stel de afstand in voor je sessie en de M430 schat je eindtijd van de sessie naargelang je snelheid. Kies Start XX,XX km / X.XX mi om een eerder ingestelde doelafstand te gebruiken of kies een nieuw doel in Afstand instellen.
  • Info huidige locatie: deze optie is alleen beschikbaar als GPS voor het sportprofiel ingeschakeld is.
  • Routebegeleiding inschakelen. De functie Terug naar start begeleidt je terug naar het startpunt van je sessie. Kies Routebegel. inschakelen en druk op START. Pijlweergave routebegeleiding ingeschakeld verschijnt en de M430 gaat in de weergave Terug naar start. Zie Terug naar start voor meer bijzonderheden.

Snelmenu in de pauzemodus

Houd in de pauzemodus LICHT ingedrukt om Snelmenu te openen. In het Snelmenu van de pauzemodus vind je het volgende.

• Knoppen vergrendelen: Druk op START om knoppen te vergrendelen. Houd LICHT even ingedrukt om te ontgrendelen.
  • Hartslaginstellingen: Hartslagweergave: Kies Hartslagen per minuut (hsm) of % van maximum. Limieten HF-zones controleren: De limieten voor elke hartslagzone controleren. HF zichtbaar op ander apparaat: Kies Aan of Uit. Als je Aan kiest, kan je hartslag worden gedetecteerd door compatibele apparaten die Bluetooth Smart draadloze technologie gebruiken, zoals fitnessapparaten. Je kunt je M430 ook tijdens Polar Club lessen gebruiken om je hartslag te verzenden naar het Polar Club systeem.
  • GPS-registratie: Kies Hoge nauwkeurigh., Norm. nauwkeurigh., Energiebesp., lange sessie of Uit.
  • Stride sensor: Deze instelling wordt alleen weergegeven als je een Polar stride sensor hebt gekoppeld met je M430. Kies Kalibratie of Kies sensor voor snelheid. Kies in Kalibratie Automatisch of Handmatig. Stel in Kies sensor voor snelheid de bron in van de snelheidsinformatie: stride sensor of GPS. Raadpleeg dit ondersteuningsdocument voor meer informatie over het kalibreren van de stride sensor.
  • Snelheidsinstellingen: Snelheidsweergave: Kies km/u (kilometer per uur) of min/km (minuten per kilometer). Als je Engelse eenheden hebt gekozen, kies je mi/u (mijl per uur) of min/mi (minuten per mijl). Controleer snelheidszonelimieten: Hier kun je de snelheids-/tempozonelimieten controleren.
  • Inst. autom. pauzeren: Automatische pauze: Kies Aan of Uit. Als je de Automatische pauze instelt op Aan, wordt je sessie automatisch gepauzeerd wanneer je stopt met bewegen. Activeringssnelheid: Stel de snelheid in waarbij de registratie wordt gepauzeerd.

Als je Automatisch pauzeren wilt gebruiken tijdens de training, moet je GPS instellen op Hoge nauwkeurigh. of een Polar stride sensor gebruiken.

• Automatische ronden: Kies Uit, Rondeafstand of Rondeduur. Stel de afstand in waarna elke ronde wordt vastgelegd, als je Rondeafstand kiest. Stel de duur in waarna elke ronde wordt vastgelegd, als je Rondeduur kiest.

Als je Automatische ronden op basis van rondeafstand wilt gebruiken tijdens de training, moet je GPS inschakelen of een Polar stride sensor gebruiken.