Je bent hier: Functies > Polar M430 Gebruiksaanwijzing | Assisted GPS (A-GPS)

Assisted GPS (A-GPS)

De M430 heeft een ingebouwde GPS die een nauwkeurige snelheids- en afstandsmeting geeft voor uiteenlopende buitensporten en waarmee je na je sessie in de Flow app en webservice je route op de kaart kunt zien.

De M430 gebruikt Assisted GPS (A-GPS) om een snel satellietcontact te verkrijgen. De A-GPS-gegevens geven de voorspelde posities van de GPS-satellieten door aan je M430. Zo weet de M430 waar hij de satellieten moet zoeken en daardoor is hij in staat hun signalen binnen enkele seconden op te vangen, zelfs onder moeilijke ontvangstcondities.

De A-GPS-gegevens worden eenmaal per dag bijgewerkt. Het nieuwste bestand met A-GPS-gegevens wordt automatisch bijgewerkt naar je M430 wanneer je deze met de Flow webservice synchroniseert via de FlowSync software. Als je je M430 via de Flow app synchroniseert met de Flow webservice, wordt het bestand met A-GPS-gegevens eenmaal per week bijgewerkt.

Vervaldatum A-GPS

Het gegevensbestand van A-GPS is maximaal 13 dagen geldig. De nauwkeurigheid van de positionering is betrekkelijk hoog gedurende de eerste drie dagen en neemt geleidelijk af gedurende de daaropvolgende dagen. Geregelde updates bevorderen een hoog niveau van nauwkeurigheid van de positionering.

Je kunt de vervaldatum van het huidige bestand van A-GPS-gegevens controleren vanaf je M430. Ga in de M430 naar Instellingen > Algemene instellingen > Info over je product > Vervaldatum A-GPS. Als het gegevensbestand is verlopen, moet je je M430 synchroniseren met de Flow-webservice via de FlowSync-software of met de Flow-app om de A-GPS-gegevens bij te werken.

Wanneer het gegevensbestand van A-GPS vervallen is, kan het verkrijgen van de huidige positie meer tijd vergen.

GPS-functies

De M430 heeft de volgende GPS-functies.

• Hoogte, stijging en daling: Directe hoogtemeting, alsmede gestegen en gedaalde meters of voet.
  • Afstand: Nauwkeurige afstand tijdens en na je sessie.
  • Snelheid/tempo: Nauwkeurige snelheids- of tempogegevens tijdens en na je sessie.
  • Running Index: In de M430 is de Running Index gebaseerd op de gegevens van de hartslag en de snelheid die tijdens de looptraining zijn gemeten. Hij geeft informatie over je prestatieniveau, zowel over de aerobe conditie als de loopefficiĆ«ntie.
  • Terug naar start: Wijst je de kortst mogelijke weg en toont de afstand naar je startpunt. Je kunt nu interessantere routes zoeken en ze veilig uitproberen, want je weet dat je slechts een knop hoeft in te drukken om de richting naar je startpunt te zien.
  • Energiebesparende modus: Hiermee kun je batterijleven van je M430 besparen tijdens lange trainingssessies. Je GPS-gegevens worden opgeslagen met een interval van 60 seconden. Een langere interval zorgt voor meer registratietijd. Als de energiebesparende modus is ingeschakeld, kun je Automatisch pauzeren niet gebruiken. Daarnaast kun je Running Index alleen gebruiken als je een stride sensor hebt.

Draag de M430 om je pols met het display omhoog gericht voor de beste GPS-prestaties.. Vanwege de positie van de GPS-antenne op de M430, kun je deze beter niet met het display aan de onderzijde van je pols dragen. Zorg dat het display omhoog is gericht, als je de M430 op het stuur van een fiets hebt bevestigd.