Navodila za uporabo ure Polar Vantage V3

Navodila za uporabo vam bodo v pomoč pri prvih korakih z vašo novo uro. Obiščite support.polar.com/en/vantage-v3, da si ogledate video učne programe in pogosta vprašanja.

Uvod

Čestitke ob nakupu vaše nove ure Polar Vantage V3!

Polar Vantage V3 je vrhunska ura za različne športe, namenjena atletom, željnih rezultatov. Ponaša se z edinstveno kombinacijo naprednih instrumentov za biološko zaznavanje, zaslonom AMOLED, navigacijo GPS z dvojno frekvenco in najobsežnejšo zbirko orodij za trening in regeneracijo na trgu. Ima svetel, visokoločljiv zaslon AMOLED, ki ga lahko uporabite kot svetilko, da se boste lahko hitro in brez težav znašli v temi. Z naprednimi navigacijskimi orodji in zemljevidi brez povezave lahko samozavestno raziskujete svet okrog sebe. Izjemno dolga avtonomija baterije vas ne bo pustila na cedilu, saj bo v načinu ure delovala do 8 dni, pri treningu z aktivirano navigacijo GPS ter merjenjem srčnega utripa do 61 ur, pri treningu z varčevanjem z energijo pa do 140 ur.

Z novo tehnologijo biološkega zaznavanja Polar Elixir™ lahko ura Polar Vantage V3 meri temperaturo kože, vsebnost kisika v krvi in električne signale srca s funkcijo EKG na zapestju, optično merjenje srčnega utripa pa še z nobeno uro Polar ni bilo tako natančno.

Orodja za spremljanje obremenitve treninga in regeneracije vam pomagajo, da optimizirate trening in preprečite pretreniranost. Edinstvena rešitev za regeneracijo Recovery Pro vam pomaga preprečiti pretreniranost in poškodbe. Funkcija meri, kako se vaše telo obnavlja in nudi podatke o regeneraciji ter smernice. S funkcijo EKG na zapestju lahko izvajate ortostatični test, ki je nepogrešljiv element funkcije Recovery Pro, za katero ne potrebujete seznanjenega senzorja srčnega utripa Polar.

Zastavite si idealno količino treninga in dosegajte najboljše rezultate z orodjem Training Load Pro. Med vadbo si zagotovite zadostno raven energije s pametnim pomočnikom za polnjenje zalog FuelWise™. FuelWise™ vas opomni, da se okrepčate, in vam pomaga ohraniti primerno raven energije med dolgotrajnimi vadbami. Preverite, kako vaše telo med vadbo uporablja različne vire energije.

S Polarjevimi testi lahko spremljate svoj napredek v določenem časovnem obdobju. S testom tekaške zmogljivosti preverite, na kakšni ravni je vaša tekaška zmogljivost, in prilagodite območja srčnega utripa, hitrosti ter moči, tako da boste svoje tekaške treninge čimbolj izkoristili. Test vam bo razkril tudi maksimalni srčni utrip. Test kolesarske zmogljivosti omogoča, da prilagodite svoja območja moči, in razkrije vaš funkcionalni prag zmogljivosti. Test regeneracije nog vam v samo nekaj minutah in brez posebne opreme pove, ali so vaše noge pripravljene na zelo intenziven trening – potrebujete le svojo uro.

Ura Vantage V3 nudi celovito analizo regeneracije vašega telesa čez noč in predvidi ravni energije ter pozornost za dan, ki je pred vami. Funkcija za sledenje spanja Sleep Plus Stages™ spremlja vaše faze spanca (REM, lahek in globok spanec) ter vam daje povratne informacije o vašem spancu in rezultatih spanca. Funkcija Nightly Recharge™ meri regeneracijo čez noč, ki pokaže, v kolikšni meri se je vaše telo regeneriralo po napornem dnevu. S funkcijo Sleepwise™ boste laže razumeli, kako spanje pripomore k ravni pozornosti in pripravljenosti čez dan.

Druge dodatne izpostavljene funkcije so:

  • Zagotovite si izčrpen vpogled v intenzivnost svojih tekov s funkcijo Running power.
  • Funkcija Swimming metrics samodejno zaznava vaš srčni utrip, slog plavanja, razdaljo, tempo, zamahe in premore. Razdalja in zamahi se beležijo celo med plavanjem v odprtih vodah.
  • S funkcijo Segmenti Strava Live bodo vaš tek in vožnje razburljivejši. Prejemajte opozorila o odsekih v bližini, oglejte si trenutne rezultate za posamezen odsek in preverite rezultate, takoj ko končate.
  • S funkcijo Hill Splitter™ boste izvedeli, kako ste se odrezali na vzponih in spustih. Funkcija Hill Splitter samodejno zazna vzpone in spuste na podlagi podatkov o hitrosti, razdalji ter nadmorski višini.

  • Vodnik za počitek analizira vaš srčni utrip med treningom moči in vam tako ponudi prilagojena navodila, kako optimizirati svoj počitek. To počne tako, da vas obvesti, ko ste pripravljeni, da začnete z naslednjo serijo, torej ko ste že dovolj spočiti.

  • Vodnik za trening FitSpark™ poskrbi, da boste pripravljeni na osvajanje novih poti in smeri s pomočjo predpripravljenih vadb, ki ustrezajo vaši regeneraciji, pripravljenosti ter zgodovini treningov.
  • Funkcija Glasovno Vodenje omogoča, da vam aplikacija Polar Flow med treningom sproti predvaja glasovna navodila v slušalkah ali prek zvočnikov.
  • Polar Vantage V3 prinaša nepogrešljive funkcije pametne ure: upravljanje glasbe, vreme in obvestila na mobilniku.
  • Z zamenljivimi zapestnimi paščki lahko prilagodite slog ure in poskrbite, da se poda vsaki priložnosti in slogu.
  • Ura Polar Vantage V3 je primerna za več kot 150 različnih športov. S Polar Flow lahko uri dodate svoje priljubljene športe.

Zaradi izboljšanja uporabniške izkušnje svoje izdelke nenehno razvijamo. Vedno, ko je na voljo nova različica vdelane programske opreme, posodobite svojo uro, da si zagotovite kar najboljšo učinkovitost. Posodobitve vdelane programske opreme izboljšajo delovanje ure.

Izkoristite vse prednosti ure Polar Vantage V3

Vključite se v ekosistem Polar in v celoti izkoristite zmogljivosti svoje ure.

Aplikacija Polar Flow

Aplikacijo Polar Flow lahko kupite v trgovini App Store® ali Google PlayTM. Po vadbi sinhronizirajte svojo uro z aplikacijo Flow, da dobite takojšnji pregled rezultatov vadbe in povratne informacije o svoji zmogljivosti. V aplikaciji Flow lahko preverite tudi svojo aktivnost za ves dan, kako se je vaše telo čez noč regeneriralo po treningu in obremenitvi ter kako dobro ste spali. Na osnovi samodejne meritve čez noč Nightly Recharge in drugih parametrov, ki smo jih izmerili pri vas, boste v aplikaciji Flow prejeli prilagojene nasvete za vadbo ter nasvete za spanje in uravnavanje energije v dneh, ki so za vas še posebej naporni.

Spletna storitev Polar Flow

Sinhronizirajte svoje podatke treninga s spletno storitvijo Polar Flow s pomočjo programske opreme FlowSync na svojem računalniku ali prek aplikacije Flow. Spletna storitev vam omogoča, da načrtujete trening in sledite svojim dosežkom, hkrati pa prinaša tudi vodenje in natančno analizo rezultatov treninga, aktivnosti ter spanca. S svojimi dosežki seznanite vse prijatelje, povežite se z drugimi, ki prav tako trenirajo, in poiščite motivacijo v skupnostih za trening na družbenih omrežjih.

Vse to je na voljo na spletni strani polar.com/flow.