Vodnik za počitek na podlagi vašega srčnega utripa

Optimizirajte ritem in učinkovitost svojih treningov, da bo vpliv vadb kar najboljši. Vodnik za počitek analizira vaš srčni utrip med fazami vadbe in počitka ter vam tako ponudi prilagojene nasvete o tem, kdaj je najbolje znova začeti s fazo aktivnosti. Med serijo samodejno zazna vaš najvišji srčni utrip, srčni utrip pa spremlja tudi med počitkom in vam pove, kdaj ste si dovolj opomogli, da nadaljujete z naslednjo serijo.

Če želite funkcijo Vodnik za počitek uporabljati med vadbami, morate športnemu profilu, v katerem ga želite uporabljati, dodati vpogled v trening Vodnik za počitek. Vpogled v trening Vodnik za počitek je kot privzeta funkcija na voljo v teh športnih profilih: Trening za moč, Krožna vadba, HIIT, Funkcionalni trening, Bootcamp in uteži Kettlebell. Vpogled v trening lahko izbranemu športnemu profilu dodate v nastavitvah športnega profila v aplikaciji Polar Flow ali v spletni storitvi.

Trening s funkcijo Vodnik za počitek

Vadbo začnite s primernim ogrevanjem, da bodo koristi vadbe kar najbolj prišle do izraza. Ogrevanje poveča učinkovitost vadbe in zmanjša nevarnost poškodb. Vklopite Vodnik za počitek, ko ste pripravljeni, da začnete s fazo aktivnosti vadbe. Z gumboma NAVZGOR in NAVZDOL se pomaknite do vpogleda v trening Vodnik za počitek in pritisnite V redu, da vklopite funkcijo.

Navodila na zaslonu

Vpogled v trening Vodnik za počitek prikazuje vaš trenutni srčni utrip in graf srčnega utripa, ki se posodablja sproti. Različne barve označujejo območje srčnega utripa, v katerem trenirate. Navodila v nadaljevanju vas bodo vodila po fazah aktivnosti in počitka med vadbo.

Sporočilo Dvignite svoj srčni utrip se prikaže, ko morate dvigniti svoj srčni utrip, da lahko začnete s fazo aktivnosti. Ko se vaš srčni utrip dvigne na zadostno raven za fazo aktivnosti, se besedilo na zaslonu spremeni v Aktivnost. Ko končate s serijo, ura samodejno zazna, da se je faza aktivnosti končala. Poleg tega zazna tudi vaš najvišji srčni utrip, ki ste ga dosegli med fazo aktivnosti. Fazo aktivnosti lahko končate tudi sami, tako da pritisnete V redu.

Na zaslonu se izpiše sporočilo Počivajte, da dovolj znižate srčni utrip, ura pa vas s tresenjem obvesti, ko določi vaš ciljni srčni utrip med regeneracijo. Med fazo počitka si na zaslonu lahko ogledate trenutni srčni utrip in ciljni srčni utrip med regeneracijo. Črtkana črta na grafu s sprotnim prikazovanjem srčnega utripa predstavlja ciljni srčni utrip. Minimalni čas počitka je 20 sekund – če ciljni srčni utrip med regeneracijo dosežete prej, se izpiše sporočilo Počivajte še nekaj sekund.

Če faze počitka ni mogoče določiti na podlagi vašega srčnega utripa, se prikaže faza počitka glede na čas. Na zaslonu se izpiše sporočilo Čas aktivnosti je končan. Čas je za počitek, nato pa se prikaže 30-sekundni odštevalnik.

Na zaslonu se izpiše sporočilo Aktivnost!, ura pa vas s tresenjem obvesti, da ste si dovolj opomogli in je čas za novo serijo.

Za izklop funkcije pritisnite gumb NAZAJ na vpogledu Vodnik za počitek. Prikaže se sporočilo Želite ustaviti Vodnik za počitek? Pritisnite gumb V REDU, da potrdite. Vadba se ne prekine, ko ustavite Vodnik za počitek.

Zlasti pri treningu moči, ko izvajate aktivnosti, ki zelo obremenijo vaši zapestji, kot je dvigovanje uteži ali zgibi, bo vaš srčni utrip na zapestju morda težje natančno zaznati. Zato priporočamo, da uporabljate senzor srčnega utripa Polar H10 ali senzor optičnega merjenja srčnega utripa Polar Verity Sense, s katerim bo merjenje srčnega utripa natančno, delovanje funkcije Vodnik za počitek pa optimalno.

Več informacij o Vodniku za počitek.