Temperatura kože ponoči

Merjenje temperature kože ponoči samodejno spremlja vašo temperaturo kože, ko spite. Rezultat nato primerja z vašim 28-dnevnim povprečjem in prikaže odstopanje od tega povprečja. Beleženje odstopanj pri temperaturi kože vam lahko pomaga zaznati spremembe v stanju vašega telesa.

V nasprotju s telesno temperaturo, ki je običajno okoli 37 stopinj Celzija, lahko temperatura vaše kože veliko bolj niha. To je zato, ker telo temperaturo uravnava s spreminjanjem prekrvavitve kože. Na temperaturo kože vplivajo tudi okoljski dejavniki. Pri temperaturi kože je odstopanje v višini +/–1 stopinje Celzija običajno. Nižje temperature so lahko kar pogoste; vzrok so okoljski dejavniki, kot je nižja temperatura prostora ali spanje z odkrito roko. Višje temperatura lahko nakazujejo bližajočo se bolezen. Višje temperature se lahko pojavijo v drugi fazi menstruacijskega ciklusa (ovulacija in lutealna faza).

Funkcije za merjenje temperature kože ni mogoče uporabljati namesto termometra, saj ne prikazuje absolutnih vrednosti temperature, ampak samo odstopanje od vaše povprečne temperature kože. Če se ne počutite dobro, svojo telesno temperaturo preverite še s termometrom.

Funkcija za merjenje temperature in podatki o izmerjeni temperaturi niso namenjeni za uporabo v medicinske namene, diagnosticiranje ali zdravljenje.