Du är här: Var aktiv > Träna med din Polar Loop 2

Träna med din Polar Loop 2

Polar Loop 2 mäter alla dina aktiviteter. Om du vill få ut ännu mer av din daglig träning, så kan du kombinera med pulssensorn Polar Bluetooth Smart®, en tillvalsprodukt som passar perfekt till Polar Loop 2.

Med pulssensorn får du mer information om din träning. Du kan se din puls i realtid i din Polar Loop 2. Utöver puls ser du huvudeffekten av din träning och kan fokusera på vad du vill uppnå - bränna fett eller förbättra konditionen. Denna funktion kallas Energy Pointer Se Energy Pointer för mer information.

Genom att använda en pulssensor kan du mäta dina cykelpass mycket mer exakt. När du bär en pulssensor visas den i Polar Flow webbtjänst som ett träningspass när du har synkroniserat dina data.

Vi rekommenderar att du använder Polar H7 Bluetooth Smart® pulssensor.. Vi kan inte garantera full kompatibilitet med andra tillverkares pulssensorer.

Använda en pulssensor

1. Fukta elektrodytorna på bältet.
  2. Bär sändarbältet runt bröstkorgen, precis under bröstmusklerna, och fäst haken i bandets andra ända. Justera bältets längd så att det sitter åt men fortfarande är bekvämt.
  3. Fäst sändarenheten på bältet.
  4. Fukta huden där elektrodytan har kontakt mot kroppen. Kontrollera att elektrodytan ligger dikt an mot huden och att Polarlogotypen på sändaren är mitt fram och i upprätt läge.

Lossa sändarenheten från bältet och skölj bältet under rinnande vatten efter varje träningspass. Svett och fukt kan hålla pulssensorn aktiverad, så kom ihåg att torka den torr. Se skötsel av din Polar Loop 2 för mer detaljerade skötselinstruktioner.

Para ihop en pulssensor

Innan du börjar träna med pulssensorn måste den paras ihop med din Polar Loop 2.

1. Tag på dig din kompatibla pulssensor. Kontrollera att bandets elektrodytor är fuktade. Se ytterligare instruktioner i pulssensorns användarhandbok vid behov.
  2. Håll Polar Loop 2 precis intill sensorn.
  3. Tryck på tryckknappen på Polar Loop 2 och vänta tills LED-displayen slocknar. Vänta sedan ett par sekunder tills IHOPPARAD visas på displayen.

Din aktuella puls och EnergyPointer har nu lagts till i menyn på displayen.

OmIHOPPARAD inte visas på displayen ska du upprepa stegen 2-3 och kontrollera att inget klädesplagg ligger mellan Polar Loop 2 och pulssensorn.

Om du har problem med ihopparningen ska du besöka support.polar.com/en/support/Loop2 för ytterligare anvisningar.

Starta träningen

Observera att Polar Loop 2 inte kan registrera puls i vatten. Anledningen är att Bluetooth Smart®-överföringen inte fungerar i vatten.

Du startar ett pulsträningspass genom att ta på dig pulssensorn och Polar Loop 2. Tryck på tryckknappen och vänta tills LED-displayen slocknar. Vänta sedan ett par sekunder tills din puls visas på displayen.

Du kan inte starta ett pulsträningspass när Polar Loop 2 synkroniserar data med Polar Flow mobilapp. Vänta tills synkroniseringssymbolen försvinner innan du startar ett träningspass.

När du tränar med en pulssensor kan du inte synkronisera Polar Loop 2 med Polar Flow mobilapp. Du kan synkronisera dina data efter att du avslutat träningspasset.

Pulsvägledning under träning

Tryck på tryckknappen för att visa data under träning. Din aktuella puls visas som pulsslag per minut.

Vänta i två sekunder så visar displayen den nuvarande huvudeffekten av din träning - fettförbränning eller förbättrad kondition. Se Energy Pointer för mer information.

FAT BURN

I fettförbränningszonen är träningsintensiteten lägre, och energikällan är i huvudsak fett. Fett förbränns därför effektivt och din ämnesomsättning, främst fettoxidationen, ökar.

FIT

I konditionszonen är träningsintensiteten högre och du förbättrar din kardiovaskulära hälsa, dvs. hjärtat stärks och blodcirkulationen ökar i muskler och lungor. Den huvudsakliga energikällan är kolhydrater.

Avsluta träningen

Avsluta registreringen av träningspasset genom att lossa bandet från bröstet och koppla bort kontakten från bandet.

Kom ihåg att ta bort sändarenheten från bältet för att avsluta anslutningen mellan pulssensorn och Polar Loop 2. Om sändarenheten fortsätter att vara ansluten förbrukas batteriet i din Polar Loop 2 snabbare.

När du tagit bort pulssensorn måste du vänta två minuter innan du kan använda den med en annan enhet eller programvara.

Efter träningen synkroniseras dina data automatiskt till Polar Flow mobilapp, om du har börjat använda appen och den körs på din mobilenhet.