Du är här: Komma igång > Batteri och laddning

Batteri och laddning

Vid slutet av produktens livslängd uppmuntrar Polar dig att minimera möjliga effekter av nedskräpningen av miljön och nedskräpningens effekter på människors hälsa genom att följa lokala förordningar om avfallshantering och, där det är möjligt, separat bortskaffa elektroniska apparater. Släng inte denna produkt som osorterat kommunalt avfall.

Polar Loop 2 har ett invändigt uppladdningsbart batteri. När Polar Loop 2 är helt laddad kan den hålla sin laddning i upp till 8 dagar, beroende på användningen. Om du till exempel bläddrar på displayen mycket eller använder din Polar Loop 2 för pulsträning måste du ladda batteriet oftare.

Använd den medföljande USB-kabeln för att ladda din Polar Loop 2 via USB-porten på din dator. Om du vill ansluta USB-kontakten till ett vägguttag ska du använda en USB-nätadapter (medföljer inte produkten). Om batteriet är urladdat, och displayen inte lyser efter inkoppling, kan det ta upp till 20 sekunder innan laddningsanimeringen visas. Displayen växlar mellan laddningssymbolen och batterinivån i procent medan batteriet laddas upp till 100 %. Det tar ungefär 90 minuter att ladda batteriet fullt.

Du kan ladda batteriet via ett vägguttag. När du laddar den via ett vägguttag ska du använda en USB-nätadapter (medföljer inte produkten). Om du använder en USB-laddare, ska du se till att adaptern är märkt med ”output5Vdc” och att den ger minst 500mA. Använd endast en erforderligt säkerhetsgodkänd USB-strömadapter (Märkt med "LPS", "Limited Power Supply", "UL listed" eller “CE”).

Ladda inte Polar-produkter med en 9-voltsladdare. Om du använder en 9-voltsladdare kan din Polar-produkt skadas.

Din Polar Loop 2 meddelar dig när batteriet har låg laddningsnivå. Mer information om meddelanden om svagt batteri finns under Displaymeddelanden.