Du är här:Funktioner > Smart-notiser (iOS)

Smart-notiser (iOS)

Med funktionen Smart-notiser meddelas du om inkommande samtal, SMS och notiser från appar till din Polar-enhet. Du får samma notiser på din Polar-enhet som du får på skärmen på din mobiltelefon. Funktionen Smart-notiser är tillgänglig för både iOS och Android.

Inställningar

Din Polar-enhet måste paras ihop med Flow-appen för att kunna ta emot meddelanden och notiser och du måste även ha rätt inställningar i din Polar-enhet och din telefon.

Efter uppdatering av mjukvaran i din Polar-enhet måste du para ihop den med Flow-appen igen för att inställningarna för Smart-notiser ska visas. Om du inte parar ihop dem igen visas inte inställningarna.

V800

Notiser är inaktiverade som standard. Aktivera dem i Meny > Inställningar > Allmänna inställningar > Smart-notiser.

• Välj för att ta emot notiser och få notiserna visade på displayen.
  • Välj På (ingen förhandsvisning) om du inte vill se notisernas innehåll på displayen. Du kommer då endast att informeras om att du har fått en notis.
  • Smart-notiser: Stör ej: Om du vill inaktivera meddelanden och notiser om samtal under vissa tider på dygnet aktiverar du Stör ej. Ställ sedan in tidsperioden när Stör ej ska vara aktiverad (standard 22.00-07.00). När Stör ej är aktiverad får du inga meddelanden eller notiser om samtal under tidsperioden du har ställt in.

Polar Flow-mobilappen:

I Polar Flow-mobilappen, är funktionen Smart-notiser som standard avaktiverad.

Gör så här för att aktivera/avaktivera funktionen Smart-notiser i mobilappen:

1. Öppna Polar Flow-appen.
  2. Gå till Enheter.
  3. Under Smart-notiser väljer du På (ingen förhandsvisning) eller Av.
  4. Synkronisera din V800 med mobilappen genom att trycka och hålla in TILLBAKA-knappen på din V800.
  5. Smart-notiser på eller Smart-notiser av visas på displayen i din V800.

När du ändrar inställningarna för notiser i Polar Flow mobilapp ska du komma ihåg att synkronisera din V800 med mobilappen.

Telefon

Notisinställningarna i din telefon styr vilka notiser du får i din Polar-enhet. Så här redigerar du notisinställningarna i din iOS-telefon:

1. Gå till Inställningar > Notiser.
  2. Se till att de appar du vill få notiser från anges under Inkludera och har sin notisstil inställd på Banderoller eller Notiser.

Du kommer inte att få notiser från appar som listas under Inkludera inte.

Användning

När du får en notis informerar Polar-enheten dig diskret genom att vibrera. När du får ett samtal kan du välja att svara, tysta eller avvisa samtalet (endast med iOS 8). Tysta innebär att endast din Polar-enhet tystas. Din telefon tystas inte. Om du får ett meddelande när du har ett inkommande samtal visas meddelandet inte.

Under ett träningspass kan du ta emot samtal och få navigeringsanvisningar (endast med Google maps) om Flow-appen körs på din telefon. Du får inga notiser (SMS, e-post, kalender, appar osv.) under träningspass.

Ta bort notiser

Mottagna notiser kan tas bort manuellt eller genom timeout. När du tar bort notiser manuellt raderas de även från din telefon. Med timeout tas notiserna endast bort från din Polar-enhet men visas fortfarande på din telefon.

Ta bort notiser från klockans display:

• Manuellt: Tryck på TILLBAKA-knappen
  • Timeout: Notisen försvinner efter 30 sekunder om du inte tar bort den manuellt.

Stör ej

Om du vill inaktivera meddelanden och notiser om inkommande samtal under vissa tider på dygnet aktiverar du Stör ej. När Stör ej är aktiverat får du inga meddelanden eller notiser om samtal under tidsperioden du har ställt in.

Stör ej är aktiverat som standard och mellan kl 22.00-07.00. Du kan ändra tidsperioden under Allmänna inställningar i din Polar-enhet.

När Stör ej är aktiverat ser du en ikon (en halvmåne) i det övre vänstra hörnet på displayen på din Polar-enhet för att visa att enheten då inte tar emot smart-notiser.