Du är här:Funktioner > Smart-notiser (Android)

Smart-notiser (Android)

Med funktionen Smart-notiser meddelas du om inkommande samtal, SMS och notiser från appar till din Polar-enhet. Du får samma notiser på din Polar-enhet som du får på skärmen på din mobiltelefon. Observera att du inte kan ta emot några notiser under pågående träningspass.

• Kontrollera att du har Android version 5.0 eller senare på din telefon.
  • Kontrollera även att du har den senaste versionen av mjukvaran i din V800.
  • För att kunna använda funktionen Smart-notiser måste du ha appen Polar Flow för Android och din Polar V800 måste paras ihop med appen. För att funktionen Smart-notiser ska fungera måste Polar Flow-appen köras på din telefon.
  • Observera att när funktionen Smart-notiser är aktiverad kommer batteriet i din Polar-enhet och telefonen att ta slut snabbare, eftersom Bluetooth är på kontinuerligt.

Vi har verifierat funktionen Smart-notiser i några av de vanligaste telefonmodellerna, som Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, Nexus 5, LG G4, Sony Xperia Z3. Det kan dock finnas skillnader i funktionerna hos andra telefonmodeller som stöder Android 5.0.

Inställningar

Din Polar-enhet måste paras ihop med Flow-appen för att kunna ta emot meddelanden och notiser och du måste även ha rätt inställningar i din Polar-enhet och din telefon.

Efter uppdatering av mjukvaran i din Polar-enhet måste du para ihop den med Flow-appen igen för att inställningarna för Smart-notiser ska visas. Om du inte parar ihop dem igen visas inte inställningarna.

Notiser är inaktiverade som standard. De kan aktiveras/inaktiveras direkt i V800 eller via Polar Flow-appen. När du gör ändringar i inställningarna rekommenderar vi att du alltid gör dem i V800.

V800

Så här aktiverar/inaktiverar du funktionen Smart-notiser i V800.

I V800 går du till Meny > Inställningar > Allmänna inställningar > Smart-notiser.

• Välj På för att ta emot notiser och få notiserna visade på displayen.
  • Välj På (ingen förhandsvisning) om du inte vill se notisernas innehåll på displayen. Du kommer då endast att informeras om att du har fått en notis.

Polar Flow-mobilappen:

I Polar Flow-mobilappen, är funktionen Smart-notiser som standard avaktiverad.

Gör så här för att aktivera/avaktivera funktionen Smart-notiser i mobilappen:

1. Öppna Polar Flow-appen.
  2. Gå till Enheter.
  3. Under Smart-notiser väljer du På (ingen förhandsvisning) eller Av.
  4. Synkronisera din M430 med mobilappen genom att trycka och hålla in TILLBAKA-knappen på din M430.
  5. Smart-notiser på eller Smart-notiser av visas på displayen i din M430.

När du ändrar inställningarna för notiser i Polar Flow mobilapp ska du komma ihåg att synkronisera din M430 med mobilappen.

Telefon

För att kunna ta emot notiser från din telefon i din Polar V800 måste du först aktivera notiser för de mobilapparna du vill ta emot notiser från. Du kan göra det antingen via mobilappens inställningar eller via inställningarna för notiser i din Android-telefon. Se bruksanvisningen för din telefon för mer information om inställningar för App-notiser.

Polar Flow-appen måste då ha behörighet för att läsa notiser från din telefon. Du måste ge Polar Flow-appen åtkomst till dina telefonnotiser (dvs. aktivera notiser i Polar Flow-appen). Polar Flow-appen visar dig hur du ger åtkomst vid behov.

Användning

När du får en notis informerar Polar-enheten dig diskret genom att vibrera. Du informeras om en kalenderhändelse eller ett meddelande en gång, medan du informeras om inkommande samtal tills du trycker på TILLBAKA-knappen på din Polar V800, svarar i telefonen eller väntar i 30 sekunder.

Uppringarens namn visas på klockans display om du har uppringaren i din mobils telefonbok och namnet innehåller endast grundläggande latinska bokstäver och specialtecken i följande språk: Franska, finska, svenska, tyska, norska eller spanska.

Ta bort notiser

Mottagna notiser kan tas bort manuellt eller genom timeout. När du tar bort notiser manuellt raderas de även från din telefon. Med timeout tas notiserna endast bort från din Polar-enhet men visas fortfarande på din telefon.

Ta bort notiser från klockans display:

• Manuellt: Tryck på TILLBAKA-knappen
  • Timeout: Notisen försvinner efter 30 sekunder om du inte tar bort den manuellt.

Stör ej

Om du vill inaktivera meddelanden och notiser om inkommande samtal under vissa tider på dygnet aktiverar du Stör ej. När Stör ej är aktiverat får du inga meddelanden eller notiser om samtal under tidsperioden du har ställt in.

Stör ej är aktiverat som standard mellan kl. 22.00-07.00. Du kan ändra tidsperiod under Allmänna inställningar i din Polar-enhet.

När Stör ej är aktiverat ser du en ikon (en halvmåne) i det övre vänstra hörnet på displayen på V800 för att visa att enheten då inte tar emot smart-notiser.

Blockera appar

I Polar Flow-appen kan du blockera notiser från vissa appar. När du har fått det första meddelandet från en app till din V800 visas appen i Inställningar > Meddelanden > Blockera appar och du kan blockera notiser från appen om du vill.