Du är här:Funktioner > Simning i öppet vatten

Simning i öppet vatten

Sportprofilen Simning i öppet vatten ger mätvärden inom frisim för dina simturer i öppet vatten. När du använder den registrerar V800 din simsträcka, tempo, simtagsfrekvens för frisim och din rutt. Din rutt registreras med GPS och du kan visa den på en karta efter din simtur i Flow-appen och i Flow webbtjänst.

För att få så korrekt information som möjlig ska du kontrollera att du har ställt in vilken hand du bär V800 på. Detta kan ställas in i V800 Allmänna inställningar.

Simstilar

Frisim är den enda stilen som profilen Simning i öppet vatten känner igen.

Tempo och sträcka

V800 använder GPS för att beräkna tempo och sträcka under din simtur.

Simtagsfrekvens

Din simtagsfrekvens (hur många simtag du tar per minut) beräknas för frisim.

Börja ett träningspass med Simning i öppet vatten

1. Tryck påSTARTA i klockfunktionen för att gå till förträningsläge och bläddra till profilen Simning i öppet vatten.
  2. Tryck på STARTA för att starta träningsregistreringen.

Under din simtur

Under din simtur kan du se följande på displayen:

• Sträcka
  • Tempo
  • Tid
  • Simtagsfrekvens (frisim)
  • Puls och pulszoner

Du kan anpassa vad som ska visas på displayen i avsnittet sportprofiler i Flow webbtjänst.

Efter din simtur

I träningssummering på din V800 kan du se:

• Simtid
  • Snitt- och maxpuls (om en H7 pulssensor används)
  • Snitt- och maxtempo (tempo/100 meter eller tempo/100 yards)
  • Genomsnittlig och maximal simtagsfrekvens för frisim
  • Sträcka

Efter ditt träningspass kan du visa din rutt på en karta och en detaljerad uppdelning av din simtur i Flow-appen och i Flow webbtjänst.