Du är här:Funktioner > Simningsdata (bassängsimning)

Simningsdata (bassängsimning)

Simningsdata hjälper dig att analysera varje simpass och följa upp dina resultat och din utveckling på lång sikt. Simningsdata ger dig information om sträcka, tid och tempo, antal simtag och identifierar även din simsätt. Med hjälp av SWOLF-poängen kan du dessutom utveckla din simteknik.

För att få den mest exakta informationen ska du kontrollera att du har ställt in på vilken arm du bär V800. Detta kan ställas in i Allmänna inställningar i V800.

Simningsdata finns endast i bassängsimningsprofilen. För att få Bassängsimningprofilen måste du ha version 1.2 (eller senare) av mjukvaran i din V800.

Simsätt

V800 identifierar ditt simsätt och beräknar stilspecifika data samt totalvärden för hela träningspasset.

Simsätt V800 kan identifiera:

• Frisim
  • Ryggsim
  • Bröstsim
  • Fjärilsim

Tempo och sträcka

Mätning av tempo och sträcka är baserade på bassänglängd. För att få korrekta data ska du alltid se till att du har ställt in rätt bassänglängd. V800 detekterar när du vänder och använder denna information för att ge dig data om tempo och sträcka.

Simtagsfrekvens

Din simtagsfrekvens anger hur många simtag du kan ta på en minut eller per bassänglängd. Den kan användas för att få mer information om din simteknik, rytm och timing.

Swolf

SWOLF (förkortning för simning och golf) är ett indirekt mått på effektivitet. SWOLF beräknas genom att lägga ihop din tid och antalet simtag som behövs för att simma en bassänglängd. Till exempel, 30 sekunder och 10 simtag för att simma bassänglängden motsvarar en SWOLF-poäng på 40. I allmänhet, ju lägre din SWOLF är på en viss sträcka, desto effektivare simmar du.

SWOLF är högst individuell och bör därför inte jämföras med andra personers SWOLF-poäng. Det är snarare ett personligt verktyg som kan hjälpa dig att förbättra och finjustera din teknik samt hitta en optimal effektivitet för olika simsätt.

Välja bassänglängd

Det är viktigt att du väljer rätt bassänglängd, eftersom det påverkar beräkningen av tempo, sträcka och simtagsfrekvens samt din SWOLF-poäng. Standardlängderna är 25 meter, 50 meter och 25 yard, men du kan också ställa in sträckan manuellt på en valfri längd. Den minsta bassänglängd som kan väljas är 20 meter/yard.

Vald bassänglängd visas i förträningsläget. Du kan ändra längd genom att trycka och hålla in LYSE för att gå till snabbmenyn för Sportprofilen och sedan välja Bassänglängd och ställa in rätt längd. Den kan även ändras i Inställningar > Sportprofiler > Bassängsimning > Bassänglängd.

Starta ett träningspass med simning i bassäng

1. Tryck på STARTA i klockfunktionen för att gå till förträningsläge och bläddra till sportprofilen Bassängsimning
  2. Kontrollera att bassänglängden är rätt (visas på displayen).
  3. Tryck på STARTA för att starta träningsregistreringen.

Efter avslutad simning

I träningssammanfattningen i din V800 ser du

• Snitt- och maxtempo (tempo/100 meter eller tempo/100 yards).
  • Varvtidsinformation
  • Summering per simsätt, vilket inkluderar:

• Simtid
    • Snitt- och maxpuls (om en H7 pulssensor används)
    • Snitt- och maxtempo (tempo/100 meter eller tempo/100 yards)
    • Genomstnittlig simtagsfrekvens (simtag/bassänglängd och simtag/minut)

Efter ditt träningspass kan du se mer detaljerad information från din simträning i Flow webbtjänst.