Du är här:Komma igång > Ihopparning

Ihopparning

Innan en ny pulssensor, stegsensor, cykelsensor eller mobil enhet (smartphone, surfplatta) tas i bruk, måste den paras ihop med din V800. Ihopparningen tar bara några sekunder och säkerställer att din V800 endast tar emot signaler från dina sensorer och enheter och tillåter störningsfri träning i grupp. Innan du deltar i en tävling ska du se till att ihopparningen görs hemma för att förhindra störning på grund av dataöverföring.

Para en pulssensor med V800

Du kan para ihop en pulssensor med din V800 på två sätt:

1. Tag på dig pulssensorn och tryck på STARTA i klockfunktionen för att gå till förträningsläge.
  2. För ihopparning visas "rör din sensor med V800", håll din V800 intill din pulssensor och vänta tills den har hittats av klockan.
  3. Enhets-ID Para ihop Polar H7 xxxxxxxx visas. Välj Ja.
  4. Ihopparning slutförd visas när du är klar.

eller

1. Gå till Allmänna inställningar > Para och synka > Para ihop annan enhet och tryck på STARTA.
  2. V800 börjar söka efter din pulssensor.
  3. När pulssensorn har hittats visas enhets-ID Polar H7 xxxxxxxx.
  4. Tryck på STARTA, Ihopparning visas.
  5. Ihopparning slutförd visas när du är klar.

Para ihop en steg-, hastighets- eller kadenssensor med V800

Innan du parar ihop en stegsensor, kadenssensor eller hastighetssensor ska du kontrollera att de har monterats korrekt. Mer information om hur du installerar sensorerna finns i respektive användarhandbok.

Du kan para ihop en ny sensor med V800 på två sätt:

1. Tryck på STARTA i klockfunktionen för att gå till förträningsläge.
  2. V800 börjar söka efter din sensor.

• Stegsensor: Håll din stegssensor intill din V800 och vänta tills den har hittats.
    • Kadenssensor: Rotera vevarmen några gånger för att aktivera sensorn. Den blinkande röda lampan i sensorn anger att sensorn är aktiverad.
    • Hastighetssensor: Snurra hjulet några varv för att aktivera sensorn. Den blinkande röda lampan i sensorn anger att sensorn är aktiverad.
  3. Enhets-ID Para ihop Polar RUN/CAD/SPD xxxxxxxx visas. Välj Ja.
  4. Ihopparning slutförd visas när du är klar.

eller

1. Gå till Allmänna inställningar > Para och synka > Para ihop annan enhet och tryck på STARTA.
  2. V800 börjar söka efter din sensor.
  3. När sensorn har hittats visas enhets-ID Polar RUN/CAD/SPD xxxxxxxx.
  4. Tryck på STARTA, Ihopparning visas.
  5. Ihopparning slutförd visas när du är klar.

För mer information om ihopparning av specifika sensorer, se Sensorer

Para ihop Polar Balance-vågen med V800

En Polar Balance-våg kan paras ihop med din V800 på två sätt:

1. Ställ dig på vågen. Displayen visar din vikt.
  2. Efter ett pipljud börjar Bluetooth-ikonen på vågens display att blinka, vilket innebär att anslutningen nu är aktiv. Vågen är redo att paras ihop med din V800.
  3. Tryck på och håll in TILLBAKA-knappen i 2 sekunder på din V800 och vänta tills displayen anger att ihopparningen är slutförd.

eller

1. Gå till Allmänna inställningar > Para och synka > Para ihop annan enhet och tryck på STARTA.
  2. V800 börjar söka efter din våg.
  3. Ställ dig på vågen. Displayen visar din vikt.
  4. När vågen har hittats visas enhets-ID Polar-våg xxxxxxxx på din V800.
  5. Tryck på STARTA, Ihopparning visas.
  6. Ihopparning slutförd visas när du är klar.

Vågen kan paras ihop med 7 olika Polar-enheter. När antalet ihopparade enheter överstiger 7 kommer den första ihopparningen att tas bort och ersättas.

Para ihop en mobil enhet med V800

Innan du parar ihop en mobil enhet måste du skapa ett Polar-konto (om du inte redan har ett) och ladda ner Flow-appen från App Store eller Google Play. Kontrollera att du även har laddat ner och installerat FlowSync-programmet från flow.polar.com/start och registrerat din V800 i Flow webbtjänst.

Före ihopparning ska du kontrollera att din mobila enhet har Bluetooth aktiverat och att flygplansläge/flygläge inte är aktiverat.

Så här parar du ihop en mobil enhet:

1. I din mobila enhet öppnar du Flow-appen och loggar in med ditt Polar-konto.
  2. Vänta tills "Anslut produkt" visas på din mobila enhet (Väntar på V800) visas .
  3. Tryck på och håll in TILLBAKA i klockläget på V800..
  4. Ansluter till enhet visas följt av Ansluter till app.
  5. Godkänn begäran om Bluetooth-parning i din mobilenhet och skriv in pin-koden som visas på din V800.
  6. Ihopparning slutförd visas när du är klar.

eller

1. I din mobila enhet öppnar du Flow-appen och loggar in med ditt Polar-konto.
  2. Vänta tills "Anslut produkt" visas på din mobila enhet (Väntar på V800 visas).
  3. I V800, gå till Inställningar > Allmänna inställningar > Para och synka > Para ihop och synka mobilenhet och tryck på STARTA
  4. Tryck på STARTA, Ansluter till enhet visas, följt av Ansluter till app
  5. Godkänn begäran om Bluetooth-parning i din mobilenhet.
  6. Ihopparning slutförd visas när du är klar.

Radera en ihopparning

Så här raderar du en ihopparning med en sensor eller mobil enhet:

1. Gå till Inställningar > Allmänna inställningar > Para och synka > Ihopparade enheter och tryck på STARTA.
  2. Välj den enhet du vill ta bort från listan och tryck på START.
  3. Radera ihopparning? visas. Välj Ja och tryck på STARTA.
  4. Ihopparning raderad visas när du är klar.