Mikä vaikuttaa ranteesta tehtävän nopeuden ja matkan mittauksen tarkkuuteen?

Juoksutekniikka

Sisäänrakennettu kiihtyvyysanturi arvioi nopeuden ja matkan ranteesi liikkeistä, joten juoksutekniikkasi ja erityisesti tapasi liikuttaa käsiäsi ovat tärkeitä laskentaan vaikuttavia tekijöitä.

Yleisesti ottaen tämä toiminto toimii parhaiten, kun juokset sinulle luontevaa ja mukavaa vauhtia. Kun juokset hitaasti, askeleistasi voi tulla pomppivia, jolloin kiihtyvyysanturi voi tulkita nopeuden todellista suuremmaksi. Kovassa vauhdissa juoksutekniikka ei välttämättä ole luonnollinen ja käsien liike voi olla epäsäännöllistä, mikä aiheuttaa epätarkkoja nopeus- ja matkalukemia.

Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että kaikki luonnolliseen käsien liikkeeseen vaikuttava toiminta (kuten rattaiden työntäminen tai koiran taluttaminen) heikentää tarkkuutta.

Tapasi pitää laitetta

Laitteen tulisi olla napakasti ranteessasi, jotta se ei pääse heilumaan. Johdonmukaisten lukemien varmistamiseksi sitä tulisi pitää ranteessa aina samassa kohdassa. Älä käytä samassa kädessä muita laitteita, kuten kelloja, aktiivisuusmittareita tai puhelimen käsivarsinauhoja.  Älä myöskään pidä samassa kädessä esimerkiksi karttaa tai puhelinta.

Laitteen asetukset

Varmista, että olet määrittänyt, kummassa kädessä pidät laitetta, ja että olet määrittänyt pituutesi oikein laitteen asetuksissa.

Juoksualusta

Kun juokset kovalla ja elastisella alustalla, ranteestasi mitattavat kiihtyvyysarvot poikkeavat arvoista, jotka mitataan juostessasi pehmeällä tai liukkaalla alustalla.  Tästä johtuen mittauksen tarkkuus voi vaihdella sen mukaan, millaisella alustalla juokset.

Huomaa, että yleensä ranteessa olevalla kiihtyvyysanturilla mitatut nopeus- ja matkalukemat eivät ole yhtä tarkkoja kuin GPS:llä mitatut. Jos epäilet, että nopeus- tai matkalukemasi ovat virheellisiä, tarkista, että laitteeseen määritetyt fyysiset asetuksesi ovat oikein, ja pohdi, voisiko joku edellä mainituista tekijöistä vaikuttaa lukemiin.